presseticker

Skip to main content

DOGA-merket 2017:

Robot lar syke barn leke med vennene

  Publisert: 15.11.2017 12:34 - av  Henning Poulsen
No Isolation har designet en robot som lar langtidssyke barn holde kontakten med venner og skole. Nå får selskapet utmerkelsen DOGA-merket 2017.

Den prestisjefylte utmerkelsen deles ut til No Isolation og designpartner Snø onsdag ettermiddag på Design og arkitektur Norge (DOGA) i Oslo.

 

Robotambassadør

Mange langtidssyke barn og unge strever med savnet etter en vanlig hverdag, der de kan snakke og leke med venner og delta i klassen. Derfor har den norske oppstartsbedriften No Isolation sammen med designbyrået Snø laget en robot som kan delta på barnets vegne. Roboten – som heter AV1 – styres av barnet via en app, og fungerer som barnets ambassadør.

Juryen lot seg sjarmere av den lille roboten:

 

«Juryen var til å begynne med litt uenige om AV1 så skummel ut, men den lille roboten sjarmerte oss etter hvert med sin genuine tilstedeværelse. AV1 skårer svært høyt på nyskaping, samfunn og økonomi, og forener form og funksjon på en overraskende måte. Juryen mener at AV1 også kan ha et stort kommersielt potensial, også internasjonalt,» står det i jurykjennelsen.

 

Løfter fram de beste

DOGA-merket, som inntil i fjor het Merket for god design, deles ut årlig til norske arkitektur- og designprosjekter. Utmerkelsen løfter fram virksomheter og utøvere som har samarbeidet om innovative prosjekter der design og arkitektur skaper samfunns-, miljømessige eller økonomiske verdier.

 

– I år mottok vi nesten 300 søknader til DOGA-merket, og så mange som 49 tilfredsstilte de høye kravene som juryen stiller. Årets mottakere er forbilder og gode bevis på hvor høyt nivå design- og arkitekturfagene holder i Norge, sier Thea Mehl, prosjektleder for DOGAs priser.

 

Design og arkitektur Norge (DOGA) er stiftelse under Nærings- og fiskeridepartementet og en del av regjeringens virkemiddelapparat for økt innovasjon. DOGA er en pådriver for bærekraftig verdiskaping gjennom design og arkitektur og fasiliterer samarbeid mellom utøvere og virksomheter, eksperimenterer med nye løsninger og formidler innsikt og læring.

(Pressenytt)

 

Fagprogram og prisutdeling strømmes direkte på Doga.no fra klokken 12.30 på onsdag.

 

Mer informasjon om arrangementet og utmerkelsene her: https://doga.no/kalender/doga-merket-2017/

 

 

Kontaktpersoner:

* No Isolation, Simon Oliver Ommundsen, mobil 986 11 270

* Design og arkitektur Norge, prosjektleder Thea Mehl, mobil 413 09 819

* Design og arkitektur Norge, senior kommunikasjonsrådgiver Line Aandal Røijen, mobil 911 74 639

 

 

Bildetekst:

No Isolation og Snø får DOGA-merket 2017 for roboten AV1. Foto: Estera Kluczenko

Følgende bilder er knyttet til denne artikkelen:

Denne saken er skrevet av Pressenytt for Design og arkitektur Norge (DOGA), og kan brukes fritt. Pressenytt har redaksjonelt ansvar for innholdet i artikkelen.
Publisert: 15.11.2017 12:34
Teknisk løsning ZEVS AS