presseticker

Skip to main content

Norsk musikkdesign nominert til hederspris

  Publisert: 16.01.2020 13:15 - av  Henning Poulsen

Espen Andersen er nominert til DOGA Hedersmerket. Foto/illustrasjon: Larssen & Amaral

En ny visuell identitet har løftet en lokal musikkprodusent fra Vestlandet og ut på verdensmarkedet. Nå er han nominert til selve DOGA Hedersmerket.

Onsdag 22. januar avgjøres det hvem som mottar den viktige prisen. Overrekkelsen skjer på DOGA-dagen 2020 i Oslo.

 

Hele 10 prosjekter er nominert til DOGA Hedersmerket i år. De nominerte er plukket ut av en fagtung jury fra listen over årets mottakere av DOGA-merket for design og arkitektur og DOGA-merket Nykommer.

 

Tor Inge Hjemdal, administrerende direktør i Design og arkitektur Norge (DOGA), forteller at det uvanlig store antallet nominerte reflekterer det høye nivået på innsendte design- og arkitekturprosjekter i år.

 

– Her finner vi alt fra offentlige virksomheter til både små og store bedrifter i de fleste sektorer, og videre til noen av de fremste unge talentene vi har i bransjen. De har alle til felles at de bruker design og arkitektur for å løse komplekse utfordringer, skape stor verdi for brukeren og bidra til et bærekraftig samfunn, sier Hjemdal.

 

Internasjonal oppmerksomhet

I musikkbransjen er konkurransen knalltøff. Musikkprodusenten Espen Andersen fra Torvastad så at han trengte en distinkt og tydelig visuell identitet som skilte seg ut og kunne hjelpe ham med å tiltrekke seg kunder og artister.

 

Med hjelp fra design- og kommunikasjonsbyrået Larssen & Amaral har Andersen fått en iøynefallende visuell identitet bygget på to enkle former: en rød innspillingsknapp og en rett linje som symboliserer innspillingsindikatoren. Den redesignede nettsiden presenterer selvfølgelig Espen Andersens kompetanse og erfaring, men tilbyr også muligheten for å legge igjen en lydbeskjed eller spille egne MP3-filer.

 

Den nye nettsiden har blitt omtalt av internasjonale bloggere og fått oppslag i design- og musikkpublikasjoner. Resultatet er at Andersen har fått en mye tydeligere profil internasjonalt, noe som gitt ham nye kunder og oppdrag fra hele verden.

 

DOGA-juryen synes den visuelle identiteten fungerer fantastisk for en musikkprodusent av Espen Andersens kaliber.

 

«Det virker så enkelt, den linja og den rundingen som betyr recording, men som designere vet vi bedre. For dette er alt annet enn en enkel jobb. Her er hver minste detalj tatt stilling til og smidd inn i en visuell helhet som fungerer like bra på en nettside som på et visittkort,» skriver juryen.

 

Den fremste DOGA-prisen

DOGA Hedersmerket er den fremste blant DOGAs priser. Det deles ut årlig i forbindelse med DOGA-dagen. I tillegg til NOMINERT er også Forsvarsbygg, Lindenes Havhotell, Telemarkskanalen regionalpark, Reaktor, Prestativo, Hepro, Laerdal Global Health, Bonitet Arkitektur, musikeren Espen Andersen og de unge designerne Frida van der Drift Breivik og Frøya Thue nominert til prisen.

 

DOGA er en stiftelse under Nærings- og fiskeridepartementet og en del av regjeringens virkemiddelapparat for økt innovasjon. Som pådriver for bærekraftig verdiskaping gjennom design og arkitektur, legger DOGA til rette for samarbeid mellom utøvere og virksomheter, eksperimentering med nye løsninger og formidling av innsikt og læring.

(Pressenytt)

 

FAKTABOKSER:

Her er de nominerte til DOGA Hedersmerket

DOGA Hedersmerket er den største anerkjennelsen blant DOGAs priser. Det gis til særlig gode prosjekter som har mottatt DOGA-merket eller DOGA-merket Nykommer. Blant årets søkere har juryen plukket ut følgende kandidater:

 

Prosjekt: NeoBeat
Oppdragsgiver: Laerdal Global Health
Utøver: Laerdal Global Health

 

Prosjekt: Under
Oppdragsgiver: Lindesnes Havhotell
Utøver: Snøhetta

 

Prosjekt: Soria Moria Badstu
Oppdragsgiver: Telemarkskanalen regionalpark
Utøver: Feste Landskap / Arkitektur

Prosjekt: Krabat Runner
Oppdragsgiver: Hepro, avd. Krabat
Utøver: Krabat

 

Prosjekt: Landscape Healing
Oppdragsgiver: Forsvarsbygg
Utøver: 3RW arkitekter

 

Prosjekt: Elements of AI
Oppdragsgiver: Reaktor
Utøver: Feed

 

Prosjekt: Economio
Oppdragsgiver: Prestativio
Utøver: Larssen & Amaral

 

Prosjekt: Espen Andersen
Oppdragsgiver: Espen Andersen
Utøver: Larssen & Amaral

 

 

Prosjekt: Barking up the right tree (DOGA-merket Nykommer)
Utøver: Bonitet Arkitektur – Ida Wressel og Nikolina Søgnen

 

Prosjekt: DYPP (DOGA-merket Nykommer)
Utøver: Frida van der Drift Breivik og Frøya Thue

 

 

Mer informasjon om arrangementet og utmerkelsene her: https://doga.no/kalender/dagen

 

Kontaktpersoner:

* Espen Andersen, mobil 473 28 890

* Larssen & Amaral, Eric Amaral Rohter, mobil 405 54 966

* Design og arkitektur Norge, prosjektleder Thea Mehl, mobil 413 09 819

 

For praktiske spørsmål:

* Pressenytt, Henning Poulsen, mobil 92 06 24 68, henning ætt pressenytt dått no

 

Bildetekst:

Espen Andersen er nominert til DOGA Hedersmerket. Foto/illustrasjon: Larssen & Amaral

Følgende bilder er knyttet til denne artikkelen:

Denne saken er skrevet av Pressenytt for Design og arkitektur Norge (DOGA), og kan brukes fritt. Pressenytt har redaksjonelt ansvar for innholdet i artikkelen.
Publisert: 16.01.2020 13:15
Teknisk løsning ZEVS AS