presseticker

Skip to main content

Klassekampens digitale satsing får utmerkelse

  Publisert: 10.01.2019 13:28 - av  Henning Poulsen

Klassekampen og Netlife Design mottar DOGA-merket på torsdag. Foto: Netlife

Klassekampen har skapt en digital avis som bevarer den gode leseopplevelsen fra papirutgaven. Nå får avisen utmerkelsen DOGA-merket.

Den prestisjetunge utmerkelsen blir delt ut til Klassekampen og Netlife Design torsdag ettermiddag på DOGA-dagen 2019 i Oslo.

 

– DOGA-merket løfter frem de beste prosjektene der design og arkitektur har bidratt til innovasjon og verdiskaping. Her ligger det mye samfunnsnyttig nyskaping til læring og inspirasjon for andre, sier næringsminister Torbjørn Røe Isaksen.

 

Tor Inge Hjemdal, administrerende direktør i Design og arkitektur Norge (DOGA), påpeker at DOGA-merket er en av de mest prestisjefulle norske prisene som deles ut til design- og arkitekturprosjekter.

 

– Når du blar i Klassekampens digitale avis, får du et friminutt fra masete oppdateringer og tabloid støy, sier han.

 

Er tro mot sjelen

Juryen er imponert over den digitale utgaven av Klassekampen, og understreker at dette er mye mer enn bare å sette strøm til papir:

 

«Selv i en forholdsvis liten organisasjon som Klassekampen, der en snarvei sikkert kan virke fristende, har de vært tro mot sjelen og tatt seg bryet med å brekke om moduler og skalere annonser, og generelt gått grundig til verks for å skape et produkt som inviterer til en god leseopplevelse. Det står det respekt av,» står det i jurykjennelsen.

 

Innovativ design og arkitektur

DOGA-merket, som tidligere het Merket for god design, deles ut årlig til norske arkitektur- og designprosjekter i forbindelse med DOGA-dagen. Utmerkelsen løfter fram virksomheter og utøvere som har samarbeidet om innovative prosjekter der design og arkitektur skaper samfunns-, miljømessige eller økonomiske verdier.

 

Årets DOGA-dagen har fått navnet «Stay Human», og byr foruten overrekkelse av utmerkelser og hederspris på et sterkt faglig program. Blant annet vil den anerkjente designeren Michael Bierut fra USA snakke om hvordan design kan redde verden, mens utviklingssjef på Træna, Moa Bjørnson, og en visjonær gründer og sauebonde på Stokkøya, Roar Svenning, skal diskutere hva store byer kan lære av små steder.

 

DOGA er stiftelse under Nærings- og fiskeridepartementet og en del av regjeringens virkemiddelapparat for økt innovasjon. DOGA er en pådriver for bærekraftig verdiskaping gjennom design og arkitektur og legger til rette for samarbeid mellom utøvere og virksomheter, eksperimentering med nye løsninger og formidling av innsikt og læring.

(Pressenytt)

 

Fagprogram og prisutdeling strømmes direkte på Doga.no i dag.

 

Bilder fra prisoverrekkelsen legges ut fortløpende her: https://www.flickr.com/photos/doganorway/sets/72157674470733197

 

Mer informasjon om arrangementet og utmerkelsene her: https://doga.no/kalender/dagen/

 

 

Kontaktpersoner:

* Klassekampen, Katrine Ree Holmøy, mobil 932 62 972

* Netlife Design, Anja Regine Oddmarsdatter Schönhaug, mobil 918 17 318

* Design og arkitektur Norge, prosjektleder Thea Mehl, mobil 413 09 819

 

For praktiske spørsmål:

* Pressenytt, Henning Poulsen, mobil 92 06 24 68, henning ætt pressenytt dått no

 

Bildetekst:

Klassekampen og Netlife Design mottar DOGA-merket på torsdag. Foto: Netlife

Følgende bilder er knyttet til denne artikkelen:
Bilde - vedlegg til sak 1 klassekampen-forsiden.jpg 582,80 kB (1920x1080)

Denne saken er skrevet av Pressenytt for Design og arkitektur Norge (DOGA), og kan brukes fritt. Pressenytt har redaksjonelt ansvar for innholdet i artikkelen.
Publisert: 10.01.2019 13:28
Teknisk løsning ZEVS AS