presseticker

Skip to main content

DOGA-merket 2017:

Hylles for Munch-nyskaping

  Publisert: 15.11.2017 13:22 - av  Henning Poulsen
Munchmuseet koblet på Snøhetta for å skape et innovativt kunstkonsept. Nå får de utmerkelsen DOGA-merket 2017.

De prestisjefylte utmerkelsene deles ut onsdag ettermiddag på Design og arkitektur Norge (DOGA) i Oslo.

 

Vellykket Munch-dialog

Alle har et forhold til verkene til billedkunstneren Edvard Munch, men kan man få en helt ny opplevelse ved å koble Munchs verker sammen med arbeider av andre kunstnere? Nå vet vi at svaret er ja, takket være utstillingsserien +Munch, en svært ambisiøs satsing av Munchmuseet – med god hjelp fra Snøhetta Brand Design.

 

Gjennom seks dialogutstillinger i perioden 2015-2017 ble Munch vist sammen med kunstnere som Bjarne Melgaard, Vincent van Gogh, Gustav Vigeland, Robert Mapplethorpe, Jasper Johns og Asger Jorn.

 

«Løsningen kjennetegnes av det vi vil kalle kreativt mot og vilje, med til dels radikale formgrep i lokalene til selve utstillingenes innhold og tematikk. Her har man jobbet helhetlig for å gjøre utstillingene til attraksjoner i seg selv, og det er et sterkt vitnemål om hva man kan få til når arkitekter, designere og kunstkuratorer jobber tverrfaglig med gjensidig respekt,» heter det i jurykjennelsen.

 

Løfter fram de beste

DOGA-merket, som inntil i fjor het Merket for god design, deles ut årlig til norske arkitektur- og designprosjekter. Utmerkelsen løfter fram virksomheter og utøvere som har samarbeidet om innovative prosjekter der design og arkitektur skaper samfunns-, miljømessige eller økonomiske verdier.

 

– I år mottok vi nesten 300 søknader til DOGA-merket, og så mange som 49 tilfredsstilte de høye kravene som juryen stiller. Årets mottakere er forbilder og gode bevis på hvor høyt nivå design- og arkitekturfagene holder i Norge, sier Thea Mehl, prosjektleder for DOGAs priser.

 

Design og arkitektur Norge (DOGA) er stiftelse under Nærings- og fiskeridepartementet og en del av regjeringens virkemiddelapparat for økt innovasjon. DOGA er en pådriver for bærekraftig verdiskaping gjennom design og arkitektur og fasiliterer samarbeid mellom utøvere og virksomheter, eksperimenterer med nye løsninger og formidler innsikt og læring.

(Pressenytt)

 

Fagprogram og prisutdeling strømmes direkte på Doga.no fra klokken 12.30 på onsdag.

 

Mer informasjon om arrangementet og utmerkelsene her: https://doga.no/kalender/doga-merket-2017/

 

 

Kontaktpersoner:

* Munchmuseet, Jon Ove Steihaug, mobil 917 36 849

* Design og arkitektur Norge, prosjektleder Thea Mehl, mobil 413 09 819

* Design og arkitektur Norge, senior kommunikasjonsrådgiver Line Aandal Røijen, mobil 911 74 639

 

 

Bildetekster:

Munchmuseet får DOGA-merket 2017 for dialogutstillingen +Munch. Foto: Munchmuseet/Vegard Kleven

 

Munchmuseet og Snøhetta får ros av juryen for formgrep i forbindelse med utstillingene. Foto: Snøhetta/Calle Huth

Følgende bilder er knyttet til denne artikkelen:
Bilde - vedlegg til sak munch_01.jpg 8,53 kB (2610x1740)

Denne saken er skrevet av Pressenytt for Design og arkitektur Norge (DOGA), og kan brukes fritt. Pressenytt har redaksjonelt ansvar for innholdet i artikkelen.
Publisert: 15.11.2017 13:22
Teknisk løsning ZEVS AS