presseticker

Skip to main content

DOGA-merket 2020:

Hyller norsk musikkdesign

  Publisert: 22.01.2020 07:22 - av  Henning Poulsen

Espen Andersen mottar DOGA-merket på onsdag. Foto: Larssen & Amaral

En nyskapende visuell identitet har gjort musikkprodusent Espen Andersen såpass kjent at han får musikkoppdrag over hele verden. Nå får han også DOGA-merket.

Utmerkelsen blir delt ut onsdag 22. januar på DOGA-dagen 2020 i Oslo.

 

I tillegg er Espen Andersen nominert til selve hovedprisen, DOGA Hedersmerket, som deles ut senere på ettermiddagen.

 

– DOGA-merket for design og arkitektur løfter fram de beste prosjektene og viser hvordan design og arkitektur bidrar til innovasjon og verdiskaping i Norge, sier næringsminister Torbjørn Røe Isaksen.

 

Tor Inge Hjemdal, administrerende direktør i Design og arkitektur Norge (DOGA), påpeker at DOGA-merket er den største og viktigste tverrfaglige prisen som deles ut til design- og arkitekturprosjekter i Norge. Han forteller at kriteriene for å få DOGA-merket er svært strenge, og er imponert over den nye visuelle identiteten til Espen Andersen.

 

– Dette er et godt eksempel på det vi kaller grafisk designs superkrefter: Brukt riktig kan den løfte en musikkprodusent fra Vestlandet opp fra den grå massen og ut i verden, sier Hjemdal.

 

Internasjonal oppmerksomhet

I musikkbransjen er konkurransen knalltøff. Musikkprodusenten Espen Andersen fra Torvastad så at han trengte en distinkt og tydelig visuell identitet som skilte seg ut og kunne hjelpe ham med å tiltrekke seg kunder og artister.

 

Med hjelp fra design- og kommunikasjonsbyrået Larssen & Amaral har Andersen fått en iøynefallende visuell identitet bygget på to enkle former: en rød innspillingsknapp og en rett linje som symboliserer innspillingsindikatoren. Den redesignede nettsiden presenterer selvfølgelig Espen Andersens kompetanse og erfaring, men tilbyr også muligheten for å legge igjen en lydbeskjed eller spille egne MP3-filer.

 

Den nye nettsiden har blitt omtalt av internasjonale bloggere og fått oppslag i design- og musikkpublikasjoner. Resultatet er at Andersen har fått en mye tydeligere profil internasjonalt, noe som gitt ham nye kunder og oppdrag fra hele verden.

 

DOGA-juryen synes den visuelle identiteten fungerer fantastisk for en musikkprodusent av Espen Andersens kaliber.

 

«Det virker så enkelt, den linja og den rundingen som betyr recording, men som designere vet vi bedre. For dette er alt annet enn en enkel jobb. Her er hver minste detalj tatt stilling til og smidd inn i en visuell helhet som fungerer like bra på en nettside som på et visittkort,» skriver juryen.

 

Mer bærekraft og tverrfaglighet

DOGA-merket, som tidligere het Merket for god design, deles ut årlig til norske arkitektur- og designprosjekter i forbindelse med DOGA-dagen. Utmerkelsen løfter fram virksomheter og utøvere som har samarbeidet om innovative prosjekter der design og arkitektur skaper samfunns-, miljømessige eller økonomiske verdier.

 

– Det har vært en enorm bredde i årets søknader, samtidig som vi har lagt lista høyere enn noen gang før. Både bærekraft og tverrfaglighet er noe som går igjen hos veldig mange av de som mottar DOGA-merket i år. De beste design- og arkitekturprosjektene er de som svarer på konkrete samfunnsutfordringer, sier Tor Inge Hjemdal i DOGA.

 

DOGA er en stiftelse under Nærings- og fiskeridepartementet og en del av regjeringens virkemiddelapparat for økt innovasjon. Som pådriver for bærekraftig verdiskaping gjennom design og arkitektur, legger DOGA til rette for samarbeid mellom utøvere og virksomheter, eksperimentering med nye løsninger og formidling av innsikt og læring.

(Pressenytt)

 

Fagprogram og prisutdeling strømmes direkte på Doga.no fra kl. 10.00 på onsdag.

 

Uredigerte bilder fra prisoverrekkelsen legges ut her i løpet av kvelden: https://flic.kr/s/aHsmKSK1ah (Fotokreditering: Sverre Chr. Jarild / Design og arkitektur Norge)

 

Mer informasjon om arrangementet og utmerkelsene her: https://doga.no/kalender/dagen

 

Kontaktpersoner:

* Espen Andersen, mobil 473 28 890

* Larssen & Amaral, Eric Amaral Rohter, mobil 405 54 966

* Design og arkitektur Norge, prosjektleder Thea Mehl, mobil 413 09 819

 

For praktiske spørsmål:

* Pressenytt, Henning Poulsen, mobil 92 06 24 68, henning ætt pressenytt dått no

 

Bildetekst:

Espen Andersen mottar DOGA-merket på onsdag. Foto: Larssen & Amaral

 

Følgende bilder er knyttet til denne artikkelen:

Denne saken er skrevet av Pressenytt for Design og arkitektur Norge (DOGA), og kan brukes fritt. Pressenytt har redaksjonelt ansvar for innholdet i artikkelen.
Publisert: 22.01.2020 07:22
Teknisk løsning ZEVS AS