presseticker

Skip to main content

DOGA-merket 2017:

Hyller musikalsk norsk design

  Publisert: 15.11.2017 13:53 - av  Henning Poulsen
Norske Soundio har laget en app som lar deg være din egen DJ. Oslo-Filharmonien har fått en ny identitet som lar dem nå ut til nye lyttergrupper. Nå får de utmerkelsen DOGA-merket 2017.

De prestisjefylte utmerkelsene deles ut onsdag ettermiddag på Design og arkitektur Norge (DOGA) i Oslo.

 

«Kreativ, leken og enkel»

Drammensselskapet Soundio står bak Vibble, en app som gjør det mulig å mikse låter i spillelister ved å sveipe med en finger. Brukeren kan også leke med låtene ved å legge til lyder og effekter. Neue Design Studio har bidratt med å lage identitet og en visuell plattform for Vibble.

Juryen er svært imponert over resultatet:

 

«Vibble kommuniserer på en enkel, men kraftfull måte kreativiteten og lekenheten appen er tuftet på, og med så god interaksjon i bunnen er det ikke rart at den har brukere over hele verden,» står det i jurykjennelsen.

 

Kobler sammen utøvere og musikken

Med et 100-årsjubileum like rundt hjørnet ønsket Oslo-Filharmonien, et av Norges ledende orkester, å fornye sin visuelle identitet. Ved hjelp av Neue Design Studio har de nå fått en identitet som både er tidsriktig og tidløs, og som appellerer til yngre målgrupper så vel som dem over 60.

 

Merket-juryen berømmer Oslo-Filharmonien og Neue for å tenke nytt og innovativt:

 

«Dette er mer enn en visuell profil – det er et helt typografisk system som kobler orkester med gjesteutøvere, musikkstykker eller komponister på en svært snedig og elegant måte,» skriver juryen i sin kjennelse.

 

Løfter fram de beste

DOGA-merket, som inntil i fjor het Merket for god design, deles ut årlig til norske arkitektur- og designprosjekter. Utmerkelsen løfter fram virksomheter og utøvere som har samarbeidet om innovative prosjekter der design og arkitektur skaper samfunns-, miljømessige eller økonomiske verdier.

 

– I år mottok vi nesten 300 søknader til DOGA-merket, og så mange som 49 tilfredsstilte de høye kravene som juryen stiller. Årets mottakere er forbilder og gode bevis på hvor høyt nivå design- og arkitekturfagene holder i Norge, sier Thea Mehl, prosjektleder for DOGAs priser.

 

Design og arkitektur Norge (DOGA) er stiftelse under Nærings- og fiskeridepartementet og en del av regjeringens virkemiddelapparat for økt innovasjon. DOGA er en pådriver for bærekraftig verdiskaping gjennom design og arkitektur og fasiliterer samarbeid mellom utøvere og virksomheter, eksperimenterer med nye løsninger og formidler innsikt og læring.

(Pressenytt)

 

Fagprogram og prisutdeling strømmes direkte på Doga.no fra klokken 12.30 på onsdag.

 

Mer informasjon om arrangementet og utmerkelsene her: https://doga.no/kalender/doga-merket-2017/

 

 

Kontaktpersoner:

* Soundio AS, Erlend Hausken, mobil 952 75 881

* Oslo-Filharmonien, Liv Beate Skavdahl, mobil 952 57 998

* Design og arkitektur Norge, prosjektleder Thea Mehl, mobil 413 09 819

* Design og arkitektur Norge, senior kommunikasjonsrådgiver Line Aandal Røijen, mobil 911 74 639

 

 

Bildetekster:

Oslo-Filharmonien har fått DOGA-merket 2017. Foto: Thomas Ekstrøm og Neue (program)

 

Soundio har fått DOGA-merket 2017 for Vibble. Foto: Neue

Følgende bilder er knyttet til denne artikkelen:
Bilde - vedlegg til sak OsloFilharmonien_01.jpg 7,85 kB (1920x1080)
Bilde - vedlegg til sak Soundio_Vibble_03.jpg 2,72 kB (3840x2160)

Denne saken er skrevet av Pressenytt for Design og arkitektur Norge (DOGA), og kan brukes fritt. Pressenytt har redaksjonelt ansvar for innholdet i artikkelen.
Publisert: 15.11.2017 13:53
Teknisk løsning ZEVS AS