presseticker

Skip to main content

Vigeland-mann gikk fra talentprogram til to lederjobber

  Publisert: 13.05.2021 10:35 - av  Henning Poulsen

LEDERTALENT. Mattias Høiland har gjort lynkarriere i Circle K etter å ha fullført selskapets talentprogram. Foto: Circle K

Etter fullført talentutdannelse har Mattias Høiland (29) fra Vigeland overtatt to Circle K-stasjoner på Sørlandet. Nesten 7 av 10 av de som har fullført talentprogrammet de siste 18 årene jobber fremdeles i selskapet.

Til høsten går et nytt kull med stasjonstalenter i gang med den toårige lederutdanningen til Circle K. Søknadsfristen går ut 28. mai.

 

– Talentprogrammet er en av våre største suksesser. Ved å satse på dyktige og lovende stasjonsmedarbeidere, bygger vi både kompetanse og lojalitet. Nesten sju av ti av de som har gått på programmet siden oppstarten i 2004, jobber fremdeles hos oss, sier Lene Foldvik. Hun har selv tatt talentutdanningen til Circle K Norge, og er i dag leder for programmet.

 

Over to år lærer elevene alt om stasjonsøkonomi, personaladministrasjon og salgsledelse. Utdanningen er lagt opp med både teoretisk innføring og praktiske oppgaver som skal gjennomføres på arbeidsplassen.

 

– Å jobbe på stasjon betyr at du må dekke mange fagområder: Økonomi, butikkdrift, ledelse og kundebehandling, for å nevne noen av dem. Vi ser etter gode lederemner som elsker å arbeide med mennesker, liker å jobbe i team, har omsorg, evner å motivere og som brenner for å skape gode resultater, sier Foldvik.

 

Kremmer med to stasjoner

Mattias Høiland (29) har aldri angret på at han søkte på talentprogrammet til Circle K. Han ble uteksaminert i 2015 – og nå driver han to stasjoner på Sørlandet.

 

– Jeg følte at jeg ble satset på, og det ga meg masse energi og motivasjon. Jeg lærte utrolig mye, og dessuten ble jeg kjent med mange nøkkelpersoner i selskapet. Ikke minst fikk jeg god kontakt med de andre som gikk på programmet, og selv i dag trekker vi på hverandres kunnskap og gir råd og hjelp, sier han.

 

Høiland har alltid vært kremmer. Som 14-åring solgte han egenfisket ål. Han var innom både Kiwi, ICA og Finn.no, før fotballen trakk ham til Bergen. For å ha noe å gjøre ved siden av fotballsatsingen i Lysekloster IL, tok han jobb på Statoil-stasjonen på Nesttun.

 

Her utmerket sørlendingen seg så mye at han fikk personalansvar, og på sjefens anbefaling søkte han om opptak til talentprogrammet. Her kom Høiland inn i 2013, og samtidig ble han nestleder - og så daglig leder på Circle K Sandsli. Likevel begynte hjemlengselen å gnage i ham.

 

– Plutselig ble det ledig på franchisestasjonen i Flekkefjord, og i løpet av kort tid var jeg på plass der. Vi pusset opp stasjonen skikkelig, noe som ga meg masse erfaring som ble verdifull da jeg et par år senere fikk anledning til å overta Circle K Livold. Den var ordentlig sliten, forteller Høiland.

 

På Livold ble det investert i både slushmaskin og softismaskin. De ansatte fikk opplæring i så vel kundeservice som steking av bakevarer, butikken ble skikkelig ryddet og en ny kaffemaskin kom på plass.

 

Resultatene lot ikke vente på seg. Fra mai til desember i fjor økte omsetningen med 1,5 millioner kroner.

 

– Min filosofi er at enten gir du 100 prosent, eller så lar du være. Sier du «ja», så må du følge opp ordene dine med handling, sier Høiland, som lokalt i Flekkefjord og Livold er kjent som «Jadda-jadda-jadda-mannen» takket være en rekke humoristiske småfilmer på de to stasjonenes Facebook-kontoer.

(Pressenytt)

 

 

Bildetekst:

LEDERTALENT. Mattias Høiland har gjort lynkarriere i Circle K etter å ha fullført selskapets talentprogram. Foto: Circle K

 

Kontaktpersoner:

* Circle K Flekkefjord og Livold, stasjonsdriver Mattias Høiland, mobil 40 54 60 24

* Circle K Norge, opplæringsansvarlig Lene Foldvik, mobil 90 05 03 96

* Circle K Norge, kommunikasjonssjef Knut Hilmar Hansen, mobil 91 73 80 53

Følgende bilder er knyttet til denne artikkelen:
Bilde - vedlegg til sak Mattias Høiland.jpg 956,01 kB (1819x2592)

Denne saken er skrevet av Pressenytt for Circle K Norge, og kan brukes fritt. Pressenytt har redaksjonelt ansvar for innholdet i artikkelen.
Publisert: 13.05.2021 10:35
Teknisk løsning ZEVS AS