presseticker

Skip to main content

Trøndere plukket ut til Statoils prestisjeutdanning

  Publisert: 01.02.2013 07:05 - av  Stefan Thorsteinsen

Heldige studenter: – Jan Martin Helgetun (midten), Nina Sørburø Lilleby (t.v) og Peder Hjelmeland Røkke (t.h) går alle på Statoils skreddersydde utdanning. Helgetun og Lilleby er blant av de ferske talentene som startet på den 2-årige, gratis utdanningen i høst. Foto: Johnny Syversen

 

Oslo: Ti nye stasjonsmedarbeidere har i år kommet igjennom nåløyet i konkurransen om toårig gratis utdanning fra Statoil på Handelshøyskolen BI. I kampen om plassene vant Jan Martin Helgetun og Nina Sørburø Lilleby fra Trøndelag fram.

I høst kunne ti nye, håndplukkede talenter til Statoils talentprogram fylle klasserommet ved Handelshøyskolen BI i Nydalen. Jan Martin Helgetun (21) og Peder Hjelmeland Røkke fra Trondheim og Nina Sørburø Lilleby (27) fra Stjørdal har alle kommet igjennom nåløyet. Det er niende gang selskapet plukker ut ti kandidater som får ta en skreddersydd toårig utdannelse innen varehandel.

 

Statoils talentprogram har pågått siden 2004 og gir studentene kunnskaper innen stasjonsøkonomi, HR, Retail og Marketing. Utdanningen BI Varehandel er en kombinasjon mellom selvstudier og samlinger flere ganger i året, hvor reise og opphold til talentene blir betalt for dem.

 

Sammenspleisa gjeng

Røkke er inne i sitt andre år, mens Helgetun og Lilleby fikk plass på studiet i høst Lilleby forteller at hun føler seg utrolig heldige som får ta del i talentprogrammet. – Den korte tiden vi har vært her har vært utrolig lærerik. Vi begynner allerede nå å bli en ganske sammensveiset gjeng, og vil helt klart dra nytte av det nettverket vi skaper her disse to årene, forteller hun.

 

Lilleby håper en dag å kunne drive sin egen stasjon, noe Helgetun også har som ambisjon. – Jeg trives veldig godt i jobben min, og dette kurset er en fin mulighet til å skape seg en enda mer spennende arbeidsdag, forteller han.

 

- En sterk ressurs

Helgetun jobber til daglig på Statoil Nardo i Trondheim som stasjonsmedarbeider. Daglig leder ved stasjonen, Jan Arild Grønskog, har selv vært med på talentprogrammet og vet hvilke muligheter det gir.

 

– Nesten alle som har gjennomført programmet har fått en flott karriere. De tilegner seg ny kunnskap og er under studietiden automatisk med på å motivere andre ansatte på stasjonen. Helgetun står på og sier aldri nei til en utfordring, og er en sterk ressurs for oss, forteller Grønskog.

 

Nettverk en viktig del

Talentprogrammet til Statoil har vist seg å være en god investering. De fleste som har vært igjennom programmet, jobber fortsatt for selskapet, og mange har fått egne stasjoner eller blitt salgssjefer. Administrerende direktør i Statoil Fuel & Retail, Dag Roger Rinde, sier utvikling av nettverk til talentene har vært ett av målene med programmet.

 

– Programmet er en integrert del av rekrutterings- og personalpolitikken, og vi er ute etter dyktige og motiverte stasjonsmedarbeidere. Vi utfører også en grundig utvelgelsesprosess for å få de beste. De er den fremste ressursen vi har og et godt nettverk er en viktig del av deres videre utvikling. Det nettverket kan vi gi dem igjennom dette programmet, forteller Rinde.

(Pressenytt)

 

 

Kontaktpersoner:

* Statoil Fuel & Retail, pressetalsmann Knut Hilmar Hansen, mobil 91 73 80 53

 

Fakta om talentprogrammet

Talenter ni år på rad
* Statoils talentprogram er en toårig gratis utdannelse på BI varehandel.

* Alle stasjonsansatte kan søke talentprogrammet.
* Denne høsten startet det niende talentkullet på programmet.
* Talentprogrammet kombineres med fast jobb på stasjon. I tillegg er det tre samlinger i halvåret på BI i Oslo.


Talenter 2012

Kristian Kvernberg, Statoil Bogstad, Oslo

Anette Sperre, Statoil Revetal, Vestfold

Dan Remy Alviniussen, Statoil Torstrand, Vestfold

Henrik Farmen Sørlie, Statoil Grelland, Vestfold

Linda Klingan Rue, Statoil Heddal, Telemark

Andre Follesø, Statoil Sandsli, Hordaland

Line Braaten, Statoil Flisa, Hedmark

Nina Sørburø Lilleby, Statoil Stjørdal, Nord-Trøndelag

Jan Martin Helgetun Statoil Nardo, Sør-Trøndelag

Marte Nielsen, Statoil Slemmestad, Buskerud

 

Følgende bilder er knyttet til denne artikkelen:
Bilde - vedlegg til sak IMG_4881.jpg 5,56 MB (5200x3292)

Denne saken er skrevet av Pressenytt for Circle K Norge, og kan brukes fritt. Pressenytt har redaksjonelt ansvar for innholdet i artikkelen.
Publisert: 01.02.2013 07:05
Teknisk løsning ZEVS AS