presseticker

Skip to main content

Tre østfoldinger valgt ut til talentprogram

  Publisert: 04.01.2024 05:00 - av  Henning Poulsen

TALENT I SEKKELSTEN. Tuva Mustrop på Circle K Sekkelsten er valgt ut til Circle K Norges talentprogram. Foto: Terje Borud.

TALENT I RYGGE. Nina Helene Wiethuchter Molberg på Circle K Rygge er blant Circle K Norges nye talenter. Foto: Terje Borud.

TALENT I ASKIM. Askim-bosatte Barbora Orvisky er også valgt ut til Circle K Norges talentprogram. Foto: Terje Borud.

Tuva og Barbora fra Askim og Nina fra Moss og Fredrikstad har fått plass i talentprogrammet til Circle K Norge. Nå skal alle tre igjennom en krevende toårig lederutdanning.

– Tuva, Nina og Barbora tilhører den nye generasjonen med ledere i Circle K Norge. For å bli plukket ut til programmet, var de igjennom en tøff kvalifisering. Nå er de i gang med utdanningsløpet, og skal lære om stasjonsledelse fra de beste i faget, sier Lene Foldvik, som er ansvarlig for talentprogrammet.

 

Fra møbelsnekring til matkaptein

Totalt 11 Circle K-medarbeidere er valgt ut til talentprogrammet i år. I det nye kullet finner vi Nina Helene Wiethuchter Molberg (29), som bor på Gressvik i Fredrikstad. Hun er oppvokst på gård i tettstedet Svinndal utenfor Moss.

 

– Jeg har jobbet på Circle K Rygge i snart sju år, og tenkte lenge at talentprogrammet ikke var aktuelt for meg. Jeg følte at jeg kanskje ikke passet i en lederrolle, men etter hvert har jeg blitt tøffere og mer selvsikker, sier hun.

 

Egentlig er Molberg utdannet utstillingsdesigner med fordypning i møbelsnekring, og 10-prosentstillingen på Rygge var bare en midlertidig jobb. Så begynte hun å ta nattevakter, og etter hvert ble det heltidsstilling på dagtid. Etter hvert ble hun både food captain og verneombud på stasjonen.

 

– At jeg er her ennå, viser jo hvor godt jeg trives både på stasjonen og i selskapet. Jeg har nok å henge fingrene i, og vokser med ansvar. Jeg elsker å stå på og at det skjer mye på jobben, sier Molberg.

 

I fremtiden ønsker hun å bli stasjonsleder, og hun håper talentprogrammet vil gi henne verktøyene hun trenger for å lykkes.

 

– Én ting er jeg veldig sikker på: Jeg har kommet for å bli i Circle K, konstaterer hun.

 

Ønsker å bli en god leder

Tuva Mustrop (22) fra Askim er assisterende daglig leder på Circle K Sekkelsten, og har tidligere jobbet på Circle K Storebaug. Hun er stolt over å ha blitt valgt ut til talentprogrammet.

 

– Jeg trives svært godt. Vi er en fin gjeng, og programmet er utrolig lærerikt. Jeg blir ekstra motivert av samlingene våre, der jeg lærer masse som jeg kan ta med tilbake til stasjonen. Jeg får også bygget et nettverk innad i selskapet, noe som er veldig verdifullt, sier hun.

 

Som 17-åring fikk hun sommervikariat på Circle K Sekkelsten, og etter endt skolegang ble hun nattevakt på samme stasjon. Deretter ble det fulltidsstilling og etter hvert utvidet ansvar på mossestasjonen Circle K Storebaug, før hun vendte tilbake til Askim for å bli nestleder.

 

– Målet nå er å bli en god daglig leder, men på sikt er jeg også åpen for andre muligheter i selskapet – som regional salgssjef eller en stilling på hovedkontoret, sier Mustrop.

 

Fra roadracing til stasjonsledelse

Barbora Orvisky (45) bor også i Askim, og er daglig leder på Circle K Vestby.

 

– Jeg er kjempeglad for at jeg kom med på talentprogrammet. Dette er lærerikt og en kjempefin oppfriskning, sier Orvisky, som har universitetsgrad i økonomi fra Seattle i USA.

 

I hjemlandet Slovakia drev hun med roadracing, både som sertifisert mesterskapsdommer og med eget firma. Så fikk mannen jobb i Norge, og Barbora flyttet etter.

 

– Jeg trengte noe å gjøre, og begynte å ta nattevakter på Circle K Askim. Etter tre år gikk jeg over i fulltidsstilling på dagtid, og så åpnet det seg en stilling som assisterende daglig leder. Jeg søkte, og fikk den, forteller Orvisky.

 

Siden september i år har hun vært daglig leder på stasjonen, en rolle hun trives med.

 

– Det er svært verdifullt å kunne lære om teorien på talentprogrammet, og så teste den i praksis på stasjonen med én gang. Jeg gleder meg til fortsettelsen, sier hun.

 

Holder på de beste

Talentprogrammet ble grunnlagt helt tilbake i 2004 for å utvikle gode lederemner på stasjonene. Siden den gang har nesten 200 medarbeidere fullført den Circle K-finansierte lederutdanningen.

 

– Et flertall av dem som har gjennomført talentprogrammet jobber fremdeles her. Mange bekler nøkkelroller på stasjonene, i nettverket og på hovedkontoret. I et tidvis svært trangt rekrutteringsmarked er dette oppsiktsvekkende bra, sier Lene Foldvik.

 

Gjennom talentprogrammet lærer elevene alt om stasjonsøkonomi, personaladministrasjon og salgsledelse. Utdanningen er lagt opp med både teoretisk innføring og praktiske oppgaver som skal gjennomføres på arbeidsplassen.

 

– Talentprogrammet hjelper oss med å få fram nye generasjoner med gode ledere. For å lykkes må du være glad i folk, ha et sterkt engasjement og skjønne rollen din som leder. Du må både ta vare på dine medarbeidere, motivere dem og få dem til å fungere sammen, sier Lene Foldvik.

(Pressenytt)

 

 

 

Bildetekster:

TALENT I SEKKELSTEN. Tuva Mustrop på Circle K Sekkelsten er valgt ut til Circle K Norges talentprogram. Foto: Terje Borud.

 

TALENT I RYGGE. Nina Helene Wiethuchter Molberg på Circle K Rygge er blant Circle K Norges nye talenter. Foto: Terje Borud.

 

TALENT I ASKIM. Askim-bosatte Barbora Orvisky er også valgt ut til Circle K Norges talentprogram. Foto: Terje Borud.

 

NYTT TALENTKULL. Her er det nye kullet med Circle K-talenter: Bak fra venstre: Karianne Nystuen - Circle K Innlandsporten, Henrik Trøen - Circle K Alvdal, Krister Stalsberg - Circle K Horten, Martin Sørensen - Circle K Nadderud og Ida Johansen - Circle K Sortland. Midten fra venstre: Barbora Orvisky - Circle K Vestby, Windelyn Nerby - Circle K Hønefoss, Anne Maibjørg Furuly - Circle K Karasjok og Nina Helene Wiethuchter Molberg - Circle K Rygge. Foran fra venstre: Lars Kristian Lafton - Circle K Vik og Tuva Mustorp - Circle K Sekkelsten. Foto: Terje Borud

Her er det nye kullet med Circle K-talenter:

Anne Maibjørg Furuly – Circle K Kautokeino

Barbora Ovisky – Circle K Vestby

Henrik Trøen – Circle K Alvdal

Ida Johansen – Circle K Sortland

Karianne Nystuen – Circle K Innlandsporten

Krister Stalsberg – Circle K Horten

Lars Kristian Lafton – Circle K Vik

Martin Sørensen – Circle K Nadderud

Nina Helene Wiethuchter Molberg – Circle K Rygge

Tuva Mustorp – Circle K Sekkelsten

Windelyn Nerby – Circle K Hønefoss

Følgende bilder er knyttet til denne artikkelen:
Bilde - vedlegg til sak Tuva Mustorp - Sekkelsten.jpg 2,65 MB (4000x3200)
Bilde - vedlegg til sak Nina Helene W Molberg - Rygge.jpg 3,14 MB (4000x3200)
Bilde - vedlegg til sak Barbora Orvisky - Vestby.jpg 2,82 MB (4000x3200)

Denne saken er skrevet av Pressenytt for Circle K Norge, og kan brukes fritt. Pressenytt har redaksjonelt ansvar for innholdet i artikkelen.
Publisert: 04.01.2024 05:00
Teknisk løsning ZEVS AS