presseticker

Skip to main content

Telemarking plukket ut til Statoils prestisjeutdanning

  Publisert: 01.02.2013 07:05 - av  Stefan Thorsteinsen

Heldige studenter: – Linda Klingan Rue (t.h) og Kenneth Jacobsen går begge på Statoils skreddersydde utdanning. Rue er et av de ferske talentene som startet på den 2-årige, gratis utdanningen i høst. Foto: Johnny Syversen

 

Oslo: Ti nye stasjonsmedarbeidere har i år kommet igjennom nåløyet i konkurransen om toårig gratis utdanning fra Statoil på Handelshøyskolen BI. I kampen om plassene vant Linda Klingan Rue fra Telemark fram.

I høst kunne ti nye, håndplukkede talenter til Statoils talentprogram fylle klasserommet ved Handelshøyskolen BI i Nydalen. Linda Klingan Rue (23) fra Notodden og Kenneth Jacobsen (22) fra Porsgrunn i Telemark har begge kommet igjennom nåløyet. Det er niende gang selskapet plukker ut ti kandidater som får en skreddersydd toårig utdannelse innen varehandel.

 

Statoils talentprogram har pågått siden 2004 og gir studentene kunnskaper innen stasjonsøkonomi, HR, Retail og Marketing. Utdanningen BI Varehandel er en kombinasjon mellom selvstudier og samlinger flere ganger i året, hvor reise og opphold til talentene blir betalt for dem.

 

– Vi jobber hardt

Jacobsen er inne i sitt andre år, mens Rue fikk plass på studiet i høst. Rue trives godt sammen med sine medstudenter og føler seg veldig heldig. – Vi jobber hardt på studiet og alle er veldig konsentrert om de oppgavene vi får. Første mål på veien for meg er å bli nestkommanderende på stasjonen jeg jobber ved. Kanskje jeg en dag også blir daglig leder, forteller Rue.

 

– Fordel for henne og for oss

Hun jobber på Statoil Heddal som stasjonsmedarbeider. Daglig leder ved stasjonen, Helen Windvoll, forteller at Rue er et arbeidsjern som får ting gjort.

 

– Hun lærer mye, får muligheten til å tenke nye problemstillinger og nye måter å løse problemer på. Linda blir en stor ressurs både for meg som daglig leder og stasjonen, forteller Windvoll.

 

Nettverk en viktig del

Talentprogrammet til Statoil har vist seg å være en god investering. De fleste som har vært igjennom programmet, jobber fortsatt for selskapet, og mange har fått egne stasjoner eller blitt salgssjefer. Administrerende direktør i Statoil Fuel & Retail, Dag Roger Rinde, sier utvikling av nettverk til talentene har vært ett av målene med programmet.

 

– Programmet er en integrert del av rekrutterings- og personalpolitikken, og vi er ute etter dyktige og motiverte stasjonsmedarbeidere. Vi utfører også en grundig utvelgelsesprosess for å få de beste. De er den fremste ressursen vi har og et godt nettverk er en viktig del av deres videre utvikling. Det nettverket kan vi gi dem igjennom dette programmet, forteller Rinde.

(Pressenytt)

 

 

Kontaktpersoner:

* Statoil Fuel & Retail, pressetalsmann Knut Hilmar Hansen, mobil 91 73 80 53

 

Fakta om talentprogrammet

Talenter ni år på rad
* Statoils talentprogram er en toårig gratis utdannelse på BI varehandel.

* Alle stasjonsansatte kan søke talentprogrammet.
* Denne høsten startet det niende talentkullet på programmet.
* Talentprogrammet kombineres med fast jobb på stasjon. I tillegg er det tre samlinger i halvåret på BI i Oslo.


Talenter 2012

Kristian Kvernberg, Statoil Bogstad, Oslo

Anette Sperre, Statoil Revetal, Vestfold

Dan Remy Alviniussen, Statoil Torstrand, Vestfold

Henrik Farmen Sørlie, Statoil Grelland, Vestfold

Linda Klingan Rue, Statoil Heddal, Telemark

Andre Follesø, Statoil Sandsli, Hordaland

Line Braaten, Statoil Flisa, Hedmark

Nina Sørburø Lilleby, Statoil Stjørdal, Nord-Trøndelag

Jan Martin Helgetun Statoil Nardo, Sør-Trøndelag

Marte Nielsen, Statoil Slemmestad, Buskerud

 

Følgende bilder er knyttet til denne artikkelen:
Bilde - vedlegg til sak IMG_4843.jpg 4,68 MB (4968x3492)

Denne saken er skrevet av Pressenytt for Circle K Norge, og kan brukes fritt. Pressenytt har redaksjonelt ansvar for innholdet i artikkelen.
Publisert: 01.02.2013 07:05
Teknisk løsning ZEVS AS