presseticker

Skip to main content

Stokke-gutt gikk fra talentprogram og rett i lederjobb

  Publisert: 13.05.2021 10:37 - av  Henning Poulsen

LEDERTALENT. Kristian Bertelsen har gjort lynkarriere i Circle K etter å ha fullført selskapets talentprogram. Foto: Circle K Økern

Etter fullført talentutdannelse har Kristian Bertelsen (24) fra Stokke sikret seg lederjobb i Circle K Norge. Nesten 7 av 10 av de som har fullført talentprogrammet de siste 18 årene jobber fremdeles i selskapet.

Til høsten går et nytt kull med stasjonstalenter i gang med den toårige lederutdanningen til Circle K. Søknadsfristen går ut 28. mai.

 

– Talentprogrammet er en av våre største suksesser. Ved å satse på dyktige og lovende stasjonsmedarbeidere, bygger vi både kompetanse og lojalitet. Nesten sju av ti av de som har gått på programmet siden oppstarten i 2004, jobber fremdeles hos oss, sier Lene Foldvik. Hun har selv tatt talentutdanningen til Circle K Norge, og er i dag leder for programmet.

 

Over to år lærer elevene alt om stasjonsøkonomi, personaladministrasjon og salgsledelse. Utdanningen er lagt opp med både teoretisk innføring og praktiske oppgaver som skal gjennomføres på arbeidsplassen.

 

– Å jobbe på stasjon betyr at du må dekke mange fagområder: Økonomi, butikkdrift, ledelse og kundebehandling, for å nevne noen av dem. Vi ser etter gode lederemner som elsker å arbeide med mennesker, liker å jobbe i team, har omsorg, evner å motivere og som brenner for å skape gode resultater, sier Foldvik.

 

Hektisk, magisk stasjonsliv

Allerede som 16-åring tok Kristian Bertelsen sine første kveldsvakter alene på Statoil Stokke. Den tidligere gårdsgutten fikk en bratt læringskurve på stasjonen.

 

– For meg var det helt magisk å jobbe på stasjon. Jeg fikk en arbeidsglede og en motivasjon som jeg ikke hadde hatt tidligere. Jeg elsket følelsen av å jobbe i team, og stasjonssjefen ga meg tidlig mye ansvar, sier Bertelsen.

 

Han forteller om et stasjonsliv som er hektisk, men også gøy og givende.

 

– Stasjonene endrer seg fortløpende for å møte kundenes behov, noe som gjør at nye produkter og tjenester dukker opp med jevne mellomrom. Morgendagens stasjon vil fort vekk se temmelig annerledes ut, og det er spennende å følge denne utviklingen tett på, sier Bertelsen.

 

I 2017 ble han assisterende daglig leder på Stokke-stasjonen, og samme år ble han tatt opp på Circle Ks talentprogram. Her fikk han verdifull kunnskap om drift, personalarbeid og økonomi.

 

– Under utdanningen må du gjennomføre presentasjoner og løse ulike oppgaver foran både kjente og ukjente mennesker. Du lærer både det teoretiske og det praktiske, og blir tryggere på deg selv som leder, sier han.

 

Da utdanningen var fullført, ble det feiret med kake og kaffe. Bertelsen kunne imidlertid ikke delta. Han satt allerede i jobbintervju for en lederstilling på Circle K Asker. Han fikk jobben, og de neste ni månedene tilbrakte han som vikarierende daglig leder på Asker-stasjonen.

 

– Så fikk jeg en fantastisk mulighet på Circle K Økern, og den kunne jeg ikke si nei til. Jeg er stolt og ydmyk over at jeg har fått overta en av selskapets største stasjoner i en alder av 24, sier Stokke-gutten.

(Pressenytt)

 

 

Bildetekst:

LEDERTALENT. Kristian Bertelsen har gjort lynkarriere i Circle K etter å ha fullført selskapets talentprogram. Foto: Circle K Økern

 

Kontaktpersoner:

* Circle K Økern, stasjonsdriver Kristian Bertelsen, mobil 94 78 89 64

* Circle K Norge, opplæringsansvarlig Lene Foldvik, mobil 90 05 03 96

* Circle K Norge, kommunikasjonssjef Knut Hilmar Hansen, mobil 91 73 80 53

Følgende bilder er knyttet til denne artikkelen:

Denne saken er skrevet av Pressenytt for Circle K Norge, og kan brukes fritt. Pressenytt har redaksjonelt ansvar for innholdet i artikkelen.
Publisert: 13.05.2021 10:37
Teknisk løsning ZEVS AS