presseticker

Skip to main content

Steria prises for ansatteaksjer

  Publisert: 05.12.2008 07:00 - av  Henning Poulsen
Oslo: It-konsulentselskapet Steria mottar to europeiske priser for innovativ eierstruktur. 16 prosent av selskapet eies i dag av de ansatte.

De to prisene ble nylig utdelt under et bransjetreff i Paris. Steria mottok prisen ”2008 Employee Shareholding Grand Prize”, samt en spesialpris, for sitt arbeid for å fremme ansatteaksjer.

 

– Omkring én av tre medarbeidere i Steria Norge eier aksjer i Steria. Hvert år blir de ansatte tilbudt aksjer til redusert pris, og vi vil gjerne at flest mulig av våre 20 000 medarbeidere skal eie en bit av selskapet, forteller Solfrid Skilbrigt, HR-direktør i Steria Norge.

 

For Sterias del stammer ideen med ansatteaksjer helt tilbake til selskapets stiftelse i 1969, og har vært en viktig del av ferden mot å bli et betydelig internasjonalt it-selskap med 20 000 ansatte spredt over 16 land. – Medeierskap fører til større lojalitet og mindre gjennomtrekk blant de ansatte, samtidig som det blir lettere å ivareta selskapets kultur og uavhengighet, sier Skilbrigt, som selv eier aksjer i Steria.

 

To styrer – full konsensus

Sterias styringsstruktur består av to styrer: ett ordinært styre med vanlig ansattrepresentasjon, og ett styre som kun består av ansatte aksjonærer. Det sistnevnte styret må godkjenne alle strategiske avgjørelser, og kan dermed blokkere det ordinære styret dersom de ønsker det.

 

– Noe som hittil aldri har skjedd. I Steria er vi opptatt av konsensus, sier Skilbrigt. Hun er svært fornøyd med de to prisene, som ble delt ut av Den franske føderasjon av ansatte aksjonærer (FAS). Hensikten med prisene er å stimulere bedrifter til å satse på en eierskapsmodell som inkluderer de ansatte.

(Pressenytt)

 

Kontaktpersoner:

* Steira, HR-direktør Solfrid Skilbrigt, tlf. 22 57 58 34, mobil 905 51 086

* Steria, markeds- og kommunikasjonsdirektør Anders Lindgren, tlf. 22 57 57 64, mobil 416 33 084

 

Dette er Steria:

Steria er blant de 10 største it-konsulentselskapene i Europa, med 20 000 medarbeidere i 16 land, inkludert 375 medarbeidere i Norge. Hovedtjenester er: rådgivning, systemintegrasjon og drift. For mer informasjon: www.steria.no


Denne saken er skrevet av Pressenytt for Sopra Steria, og kan brukes fritt. Pressenytt har redaksjonelt ansvar for innholdet i artikkelen.
Publisert: 05.12.2008 07:00
Teknisk løsning ZEVS AS