presseticker

Skip to main content

Steria passerer 600 ansatte

  Publisert: 29.08.2011 07:30 - av  Henning Poulsen

BLIR FLERE: HR-direktør Solfrid Skilbrigt (i midten) konstaterer at Steria vokser raskere enn forventet i Norge. Her med sivilingeniør Marianne Wiik Øberg og siviløkonom Eivind Thorsrud Willard – begge nyansatte og i full gang med Sterias ”graduate”-program. Foto: Johnny Syversen

Oslo: Steria Norge skulle vokse med 100 medarbeidere i år. Så langt er 166 nye konsulenter blitt rekruttert. Nå passerer it-konsulentselskapet 600 medarbeidere i Norge.

– Vi ligger foran skjema, og det henger sammen med at vi har vunnet flere store kontrakter. Dermed trenger vi enda flere flinke folk, sier HR-direktør Solfrid Skilbrigt.

 

Tidligere i år annonserte Steria en planlagt nettovekst på 100 medarbeidere i Norge i løpet av 2011. Hittil er 148 nyansettelser på plass, en nettovekst på 126 konsulenter siden nyttår. Ytterligere 18 medarbeidere er på vei inn, noe som betyr at konsulentselskapet totalt har rekruttert rekordhøye 166 medarbeidere hittil i 2011. I august var ansatt nummer 600 på plass.

 

– Vi har satset på å tiltrekke og utvikle spydspisser, de beste i sitt fagmiljø, noe som gjør at vi vinner flere spennende prosjekter og blir enda mer attraktive i arbeidsmarkedet, sier Skilbrigt.

 

Videreutdanning gir lojalitet

Steria har i år rekruttert både erfarne og ferske konsulenter. – Tidligere tok vi inn rundt 10 nyutdannede i året. Nå er vi oppe i 30-40, forteller HR-direktøren. Nyutdannede Steria-medarbeidere går inn i selskapets ”graduate”-program. I år er 33 nyansatte meldt på programmet, som begynner i august og varer i ni måneder. Steria har tilbudt dette programmet til nyutdannede konsulenter siden 2002.

 

Av de 144 nyutdannede som har vært med i programmet jobber 100 fremdeles i selskapet. – Selv blant de som deltok i perioden 2002-2005, er to av tre fremdeles på huset. Dette er sterkt i en bransje med ganske høyt gjennomtrekk, og er et bevis på hvor viktig det er å investere i sine egne medarbeidere og sørge for at alle får faglig utvikling, sier Skilbrigt.

 

I løpet av programmet får opplæring i blant annet prosjektjobbing, metodikk, retorikk, presentasjonsteknikk, teamarbeid og hva som forventes av en Steria-konsulent. Parallelt med dette jobber deltakerne på prosjekter sammen med erfarne konsulenter.

 

For å markere at antall medarbeidere nå har passert 600 har Steria donert 200 kroner per ansatt til UNICEF. De 120 000 kronene går til å bekjempe sult i Øst-Afrika.

(Pressenytt)

 

Kontaktpersoner:

* Steria, HR-direktør Solfrid Skilbrigt, mobil 905 51 086

* Steria, markeds- og kommunikasjonsdirektør Anders Lindgren, mobil 416 33 084

 

Bildetekst:

BLIR FLERE: HR-direktør Solfrid Skilbrigt (i midten) konstaterer at Steria vokser raskere enn forventet i Norge. Her med sivilingeniør Marianne Wiik Øberg og siviløkonom Eivind Thorsrud Willard – begge nyansatte og i full gang med Sterias ”graduate”-program. Foto: Johnny Syversen

 

Dette er Steria:

Steria er et av Europas 10 største it-konsulentselskaper, og leverer tjenester innen it- og forretningsrådgivning, systemutvikling, infrastruktur og drift. Internasjonalt er selskapet representert i 16 land og teller omkring 19 800 medarbeidere. Steria har over 40 års erfaring i Norge og jobber i dag med mange av landets største og mest krevende oppdragsgivere, blant andre Tollvesenet, DnB NOR, Statens Pensjonskasse, Telenor og Forsvaret.


Denne saken er skrevet av Pressenytt for Sopra Steria, og kan brukes fritt. Pressenytt har redaksjonelt ansvar for innholdet i artikkelen.
Publisert: 29.08.2011 07:30
Teknisk løsning ZEVS AS