presseticker

Skip to main content

Steria Norge adopterer indisk skole

  Publisert: 25.03.2009 07:00 - av  Henning Poulsen

Steria Norge har adoptert skolen ”Government Higher Secondary School, Thiruporur” utenfor Chennai i India. Her fra det nye datarommet ved skolen. Foto: Steria

Oslo: En indisk skole med 1500 barn har blitt adoptert av Steria Norge. Nå får den fattige skolen bibliotek, datasenter, lekeplass og moderne undervisningshjelp.

– Mange statlige skoler i India er svært dårlig utstyrte, og barna som går der kommer fra fattige familier. Vi ønsker å bidra til å gi disse barna en bedre skolehverdag, sier Solfrid Skilbrigt, HR-direktør i Steria.

 

Det er skolen ”Government Higher Secondary School, Thiruporur” i utkanten av Chennai som har blitt adoptert av Steria Norge. Chennai, som inntil 1996 het Madras, ligger sør i India, og er landets fjerde største by.

 

Hjelper 27 000 barn

Steria har i dag virksomheter i 16 land. Etter oppkjøpet av konsulentselskapet Xansa høsten 2007, jobber nå hver fjerde av Sterias over 20 000 medarbeidere i India. I dag har selskapet et 40-talls prosjekter i India som bidrar til at 27 000 fattige barn får bedre opplæring og omsorg.

 

– I programmet ”One Steria – One Country – One School” skal alle Steria-landene adoptere hver sin statlige skole i et fattig område av India. Prosjektet finansieres av hvert enkelt Steria-land, mens Steria India står for implementeringen, forklarer Skilbrigt.

 

Jobber frivillig

I tillegg til å etablere datasenter og bibliotek på skolene, bekoster Steria blant annet lekeplassutstyr, sportsutstyr, teaterverksted og sommerleir. Dessuten bidrar frivillige indiske Steria-medarbeidere med it-opplæring, engelskundervisning og mentorprogrammer.

 

Solfrid Skilbrigt forteller at Steria Norge vil ha jevnlig kontakt med elevene via e-post og videokonferanser, og at medarbeidere fra Norge kommer til å besøke skolen når de er i India.

 

Steria Norge har tidligere blant annet engasjert seg i UNICEFs arbeid med å bygge skoler i Afrika. For hver time Sterias konsulenter fakturerer, gis 1 krone til UNICEF.

(Pressenytt)

 

Kontaktpersoner:

* Steria, HR-direktør Solfrid Skilbrigt, mobil 905 51 086

* Steria, markeds- og kommunikasjonsdirektør Anders Lindgren, tlf. 22 57 57 64, mobil 416 33 084

 

Dette er Steria:

Steria er blant de 10 største it-konsulentselskapene i Europa, med 20 000 medarbeidere i 16 land, inkludert 385 medarbeidere i Norge. Hovedtjenester er rådgivning, systemintegrasjon og drift. For mer informasjon: www.steria.no

Følgende bilder er knyttet til denne artikkelen:
Bilde - vedlegg til sak india skole.JPG 4,34 kB (1800x1200)

Denne saken er skrevet av Pressenytt for Sopra Steria, og kan brukes fritt. Pressenytt har redaksjonelt ansvar for innholdet i artikkelen.
Publisert: 25.03.2009 07:00
Teknisk løsning ZEVS AS