presseticker

Skip to main content

Sopra Steria er årets studentkomet

  Publisert: 21.04.2016 12:37 - av  Henning Poulsen

Stolte: Christina Ohr og Hanne Kristine Fjellheim mottok prisen for Sopra Steria.

Oslo: Tirsdag kveld ble Sopra Steria kåret til «Årets klatrer» i den norske studentundersøkelsen til Universum. Særlig kvinnelige studenter tiltrekkes av konsulentselskapet.

I Universums kåring av studentenes drømmearbeidsgiver hopper Sopra Steria fra 21. plass i fjor til 10. plass i 2016. Ingen andre arbeidsgivere klatrer mer på listen over årets 50 mest attraktive arbeidsplassene, ifølge Universums nordensjef.

 

– Studenter som ønsker å jobbe i Sopra Steria assosierer virksomheten med blant annet godt arbeidsmiljø og fokus på kunden. Over 70 prosent av studentene forbinder Sopra Steria med gode utviklingsmuligheter, noe som stemmer godt overens med selskapets eget medarbeiderløfte, sier Carlo Duraturo i Universum.

 

Prisen «Årets klatrer» ble overrukket Sopra Steria tirsdag kveld under den årlige Universum Awards i Oslo. Den bygger på en undersøkelse der nesten 16 000 studenter hvorav 1029 IT-studenter har fortalt om sine karrierepreferanser.

 

HR-direktør i Sopra Steria, Solfrid Skilbrigt, sier at det er svært gledelig å være den arbeidsplassen som stiger raskest i popularitet blant teknologistudenter – spesielt fordi selskapet er i sterk vekst.

 

– I den senere tid har vi vunnet en rekke kontrakter, og derfor skal vi ansette mer enn 200 nye medarbeidere også i år, derav 60 graduates. Spesielt innen systemutvikling ser vi at vi har stor etterspørsel. Da er det flott å bli ansett som en av de beste arbeidsgiverne innen IT der ute, sier hun.

 

Tiltrekkes av delekultur

Kvinnelige studenter rangerer Sopra Steria som den fjerde mest attraktive arbeidsgiveren i landet, opp åtte plasser fra fjorårets undersøkelse. Også blant NTNU-studenter havner Sopra Steria på fjerdeplass, mens studenter ved Universitetet i Oslo (UiO) har selskapet som den sjette mest attraktive arbeidsplassen.

 

– Både NTNU og UiO er viktige arenaer for oss å være synlige på. Her utdannes det veldig mange flinke folk. I tillegg har vi jobbet målrettet med å øke kvinneandelen i selskapet. Jeg tror verdiene og kanskje spesielt delekulturen i Sopra Steria appellerer til mange kvinner. Hos oss er det viktig å spille hverandre gode, sier Skilbrigt.

 

Sopra Steria har sponset og deltatt på en rekke arrangementer det siste halvåret. Konsulentselskapet har opprettet egne rekrutteringsteam som jobber opp mot de forskjellige linjeforeningene og skolene. I oktober i fjor var Sopra Steria Dagens Bedrift under UKA på NTNU, og selskapet har også blitt hovedsamarbeidspartneren til informatikklinjeforeningen Online.

(Pressenytt)

 

 

 

Kontaktperson:

* Sopra Steria, Director Marketing and Communication Scandinavia, Kristin Blix-Elton, mobil 970 28 616

 

 

 

Om Sopra Steria

Sopra Steria er et ledende internasjonalt konsulentselskap med en av markedets mest omfattende tjenesteporteføljer innen digitalisering. Selskapet tilbyr strategiutvikling, IT-rådgivning, infrastruktur- og systemutvikling, digitale løsninger og drift. Sopra Steria bistår store private og offentlige organisasjoner i Skandinavia med å ta et digitalt lederskap innen sin bransje. Selskapet har 38 000 medarbeidere i 20 land, og hadde proformaomsetning på 34 milliarder kroner i 2015.

 

I Skandinavia sørger 1300 medarbeidere for en årlig omsetning på 1,8 milliarder kroner.

 

Les mer på www.soprasteria.no

Følgende bilder er knyttet til denne artikkelen:
Bilde - vedlegg til sak universum awards 2016.jpg 19,42 kB (700x466)

Denne saken er skrevet av Pressenytt for Sopra Steria, og kan brukes fritt. Pressenytt har redaksjonelt ansvar for innholdet i artikkelen.
Publisert: 21.04.2016 12:37
Teknisk løsning ZEVS AS