presseticker

Skip to main content

Slutter etter et halvt liv på Haugesund-stasjon

  Publisert: 19.04.2022 21:37 - av  Henning Poulsen

TIL SAMMEN 44 ÅR PÅ KVALA. Ekteparet Kristine og Jostein Kristiansen har jobbet på samme stasjon et halvt liv. Nå skal de finne på noe nytt. Foto: Circle K Kvala

Ekteparet Kristine og Jostein Kristiansen har jobbet på Circle K Kvala i Haugesund i til sammen 44 år. Nå har de bare dager igjen av stasjonslivet, og 21. april står de bak kassen sammen for siste gang.

– Det er jo en livsstil. Vi har jobbet på stasjon nesten halve livet, forteller Jostein.

 

– Det har vært en fantastisk reise, og det er litt rart å stå ved veis ende. Nå gleder vi oss til å se hva fremtiden bringer, legger Kristine til.

 

Drømte om egen stasjon

Jostein har vært et kjent ansikt i Haugesund siden 1998. Da ble han sjef på det som den gangen het Statoil Kvala. Stasjonskarrieren begynte noen år i forveien.

 

– Jeg fikk deltidsjobb på Norol-stasjonen på Bryne som 18-åring, og snart drømte jeg om å bli franchisetaker og få min egen stasjon. Da jeg ble tilbudt stillingen som daglig leder på Kvala, reiste jeg rett til Haugesund og bosatte meg der. Og så, i 2002, fikk jeg endelig overtatt stasjonen sammen med Kristine, sier Jostein.

 

På den tiden jobbet Kristine i barnehage. Hun var i tvil om stasjonslivet var noe for henne, men tok et halvt års permisjon for å prøve seg på Kvala. Det ble full klaff.

 

– Jeg syntes det var knallkjekt! At salg kunne være så gøy, ante jeg ikke. Jeg angrer ikke ett sekund på at jeg valgte å jobbe her med Jostein, sier hun.

 

Lite krangling

Circle K Kvala har i dag 10 ansatte, om vi teller med de to drevne driverne. Til tider har også ekteparets to døtre jobbet på stasjonen. Jostein forteller at han og kona hele veien har delt på arbeidsoppgavene.

 

– Kristine er superselgeren. Hun er flink både med kunder og medarbeidere, og jeg har lært masse av henne der, sier han.

 

– Jeg elsker folk og at det skjer ting rundt meg. Da er det bra at Jostein synes det er greit med kontorarbeid og vaktmesteroppgaver, legger Kristine til.

 

Så, hvem er sjefen?

 

– Jostein er sjefen på stasjonen. Så hender det at vi glemmer oss litt innimellom. Men det har vært lite krangling. Vi utfyller hverandre godt, sier Kristine.

 

Best på shake og slush

I løpet av årene har de to opplevd mye på stasjonen. De fastslår at profesjonen har gjennomgått store forandringer.

 

– I begynnelsen hadde vi litt pølser og noen tørre boller. Nå er vi både konditori og kafé. Bilene trenger mindre, men menneskene trenger stadig mer. Vi har kastet oss rundt og vært tidlig ute med nye ting. I dag er vi for eksempel blant de beste stasjonene i landet på milkshake og slush, sier Jostein.

 

Én konstant i omskiftelige tider har vært kundene.

 

– Helt siden begynnelsen har vi hatt mange faste og gode kunder. Vi kjenner dem godt, og de kjenner oss. Nå har mange av dem fått barn og barnebarn, og det er utrolig gøy, sier Jostein.

 

Noen kunder er fastere enn andre, kan Kristine fortelle.

 

– En av de faste kom innom en dag og fortalte at han ikke kunne komme i morgen. Han skulle til Oslo en tur, smiler hun.

 

Farvel…eller?

Gjennom årene har kunder og naboer hjulpet til med alt fra vedlikehold av vaskeanlegg til slukking av bilbrann. Nå håper Kristine og Jostein at så mange som mulig stikker innom Circle K Kvala før 21. april.

 

– Det hadde vært kjekt å få takket alle sammen og sagt skikkelig farvel, sier Jostein.

 

Men blir det egentlig farvel?

 

– Vi skal begge fortsette å jobbe, selv om det blir i en annen bransje. Vi er begge på utkikk etter noe nytt og spennende i Haugesund-området. Kanskje vi fortsetter å jobbe sammen – eller kanskje vi nå endelig skal bli voksne og begynne å jobbe hver for oss, ler Kristine.

(Pressenytt)

 

 

Bildetekster:

TIL SAMMEN 44 ÅR PÅ KVALA. Ekteparet Kristine og Jostein Kristiansen har jobbet på samme stasjon et halvt liv. Nå skal de finne på noe nytt. Foto: Circle K Kvala

 

 

Kontaktpersoner:

* Circle K Kvala, Kristine Kristiansen, mobil 92 43 35 07

* Circle K Kvala, Jostein Kristiansen, mobil 93 02 18 02

* Circle K Norge, kommunikasjonssjef Knut Hilmar Hansen, mobil 91 73 80 53

Følgende bilder er knyttet til denne artikkelen:

Denne saken er skrevet av Pressenytt for Circle K Norge, og kan brukes fritt. Pressenytt har redaksjonelt ansvar for innholdet i artikkelen.
Publisert: 19.04.2022 21:37
Teknisk løsning ZEVS AS