presseticker

Skip to main content

Oslomann plukket ut til Statoils prestisjeutdanning

  Publisert: 01.02.2013 07:05 - av  Stefan Thorsteinsen

Heldige studenter: – Kristian Kvernberg (t.v), Hanne Rismo og Patrick Olai Jarslett går alle på Statoils skreddersydde utdanning. Kvernberg er et av de ferske talentene som startet på den 2-årige, gratis utdanningen i høst. Foto: Johnny Syversen

Oslo: Ti nye stasjonsmedarbeidere har i år kommet igjennom nåløyet i konkurransen om toårig gratis utdanning fra Statoil på Handelshøyskolen BI. I kampen om plassene vant Kristian Kvernberg fra Oslo fram.

I høst kunne ti nye, håndplukkede talenter til Statoils talentprogram fylle klasserommet ved Handelshøyskolen BI i Nydalen. Kristian Kvernberg (37) er blant årets nye talenter, mens Hanne Rismo (24) og Patrick Olai Jarslett (22) fra Oslo begge er på sitt andre år. Det er niende gang Statoil plukker ut ti kandidater som får ta en skreddersydd toårig utdannelse innen varehandel.

 

Statoils talentprogram har pågått siden 2004 og gir studentene kunnskaper innen stasjonsøkonomi, HR, Retail og Marketing. Utdanningen BI Varehandel er en kombinasjon mellom selvstudier og samlinger flere ganger i året, hvor reise og opphold til talentene blir betalt for dem.

 

– Videreutvikle meg selv

Kvernberg er en av ti som kom igjennom nåløyet i år. Han trives godt sammen med sine medstudenter, og mener utdanningen vil gi ham nye muligheter. – Jeg har vært i bransjen i 14 år, og fagkompetansen jeg får tilføyd nå er ubetalelig. Dette er en anledning til å videreutvikle meg, forteller han.

 

Viktig støttespiller

Kvernberg jobber til daglig på Statoil Bogstad som daglig leder. Ifølge franchiseeier Kjell Arne Ølmheim betyr talentprogrammet mye både for Kristian og stasjonen.

 

– Utdanningen vil gi både erfaringer og teori. Det er et mål for alle stasjoner å jobbe mer systematisk og effektivt, og Kristian vil bli en enda sterkere støttespiller enn det han er i dag. Han er en glad fyr som er veldig flink med kundene. Han har evnen til å selge nye vinterdekk til kunder som bare skal ha dekkskift, forteller Ølmheim.

 

Nettverk en viktig del

Talentprogrammet til Statoil har vist seg å være en god investering. De fleste som har vært igjennom programmet, jobber fortsatt for selskapet, og mange har fått egne stasjoner eller blitt salgssjefer. Administrerende direktør i Statoil Fuel & Retail, Dag Roger Rinde, sier utvikling av nettverk til talentene har vært ett av målene med programmet.

 

– Programmet er en integrert del av rekrutterings- og personalpolitikken, og vi er ute etter dyktige og motiverte stasjonsmedarbeidere. Vi utfører også en grundig utvelgelsesprosess for å få de beste. De er den fremste ressursen vi har og et godt nettverk er en viktig del av deres videre utvikling. Det nettverket kan vi gi dem igjennom dette programmet, forteller Rinde.

(Pressenytt)

 

 

Kontaktpersoner:

* Statoil Fuel & Retail, pressetalsmann Knut Hilmar Hansen, mobil 91 73 80 53

Fakta om talentprogrammet

Talenter ni år på rad
* Statoils talentprogram er en toårig gratis utdannelse på BI varehandel.

* Alle stasjonsansatte kan søke talentprogrammet.
* Denne høsten startet det niende talentkullet på programmet.
* Talentprogrammet kombineres med fast jobb på stasjon. I tillegg er det tre samlinger i halvåret på BI i Oslo.


Talenter 2012

Kristian Kvernberg, Statoil Bogstad, Oslo

Anette Sperre, Statoil Revetal, Vestfold

Dan Remy Alviniussen, Statoil Torstrand, Vestfold

Henrik Farmen Sørlie, Statoil Grelland, Vestfold

Linda Klingan Rue, Statoil Heddal, Telemark

Andre Follesø, Statoil Sandsli, Hordaland

Line Braaten, Statoil Flisa, Hedmark

Nina Sørburø Lilleby, Statoil Stjørdal, Nord-Trøndelag

Jan Martin Helgetun Statoil Nardo, Sør-Trøndelag

Marte Nielsen, Statoil Slemmestad, Buskerud

Følgende bilder er knyttet til denne artikkelen:
Bilde - vedlegg til sak IMG_4838.jpg 5,47 MB (5060x3548)

Denne saken er skrevet av Pressenytt for Circle K Norge, og kan brukes fritt. Pressenytt har redaksjonelt ansvar for innholdet i artikkelen.
Publisert: 01.02.2013 07:05
Teknisk løsning ZEVS AS