presseticker

Skip to main content

Nå blir jobben din enda mer mobil

  Publisert: 19.09.2013 07:25 - av  Henning Poulsen

Stadig flere arbeidstakere forventer å kunne gjøre jobben sin uavhengig av tid og sted. Foto: iStockPhoto

– Yngre arbeidstakere presser sjefen til å tilrettelegge for mobilitet på jobben, og de tar ikke nei for et svar, sier Erlend Johannessen, mobilitetsekspert og faggruppeleder i Steria.

Oslo: Tror du det å sitte på kaffebar og skrive rapporter på nettbrettet bare er en tullete, kortlivet trend? Tro om igjen! 97 prosent av norske bedrifter kan bli enda mer mobile i nær fremtid, viser en fersk undersøkelse.

– Utviklingen drives fram av yngre arbeidstakere. For dem er det like naturlig å logge på jobbnettverket fra mobilen eller nettbrettet som foran dataskjermen på kontoret. De presser sjefen til å tilrettelegge for mobilitet på jobben, og de tar ikke nei for et svar, sier Erlend Johannessen, mobilitetsekspert og faggruppeleder i Steria.

 

Bare tre prosent av norske it-sjefer tror mobilitetstrenden har nådd toppen av sin popularitet, ifølge en undersøkelse analysebyrået Rock IT har gjort for Steria blant store norske bedrifter og organisasjoner. 74 prosent av it-sjefene tror trenden vil vokse seg ganske mye større. De gjenværende 23 prosentene, som representerer om lag én av fire arbeidsgivere, forventer at mobilitet skal bli en svært mye større del av arbeidshverdagen.

 

Viktigere hos 3 av 4

– Jeg tror dette er det endelige nådestøtet for de som innbitt har kjempet mot ”ta-med-din-egen-maskin”-bølgen. Nå handler det i stedet om å tilrettelegge for at arbeidstakere kan koble seg opp fra mange ulike enheter, observerer Johannessen.

 

Mobilitet har blitt viktigere for over tre av fire norske bedrifter siden i fjor, viser Steria-undersøkelsen. Erlend Johannessen påpeker at mobilitet gir en rekke fordeler både for ansatt og bedrift: – Mobilitet gir mer fleksibilitet på arbeidsplassen. Du kan gjøre jobben din uavhengig av tid og sted. Det kan både du og arbeidsgiveren din tjene på sier han.

 

Ifølge analysebyrået IDG kan 65 prosent av bedriftene som lar ansatte bruke mobile enheter i jobbsammenheng vise til høyere produktivitet enn hva tilfellet er hos mindre mobile konkurrenter.

 

– Ikke hopp uti det

Samtidig som Johannessen anbefaler norske bedrifter og organisasjoner å bli mer mobile, understreker han at det krever nøye planlegging.

 

– Tidligere kunne it-avdelingen i stor grad diktere hvilke maskiner og hvilken programvare ansatte skulle jobbe på. Nå kommer en hel rekke systemer inn bakdøren. Det blir plutselig mye mer å ta hensyn til, og sjansen for at noe går galt øker. Det er med andre ord ikke bare å kaste seg uti det, sier Sterias mobilitetsekspert.

(Pressenytt)

 

Bildetekster:

Stadig flere arbeidstakere forventer å kunne gjøre jobben sin uavhengig av tid og sted. Foto: iStockPhoto

 

– Yngre arbeidstakere presser sjefen til å tilrettelegge for mobilitet på jobben, og de tar ikke nei for et svar, sier Erlend Johannessen, mobilitetsekspert og faggruppeleder i Steria.

 

 

 

Kontaktpersoner:

* Steria, mobilitetsekspert og faggruppeleder Erlend Johannessen, mobil 982 18 628

* Steria, markeds- og kommunikasjonsdirektør Anders Lindgren, mobil 416 33 084

 

Dette er Steria:

Steria er et av Europas 10 største it-konsulentselskaper, og leverer tjenester innen it- og forretningsrådgivning, systemutvikling, infrastruktur og drift. Internasjonalt er selskapet representert i 16 land og teller omkring 20 000 medarbeidere. Steria har over 40 års erfaring i Norge og jobber i dag med mange av landets største og mest krevende oppdragsgivere, blant andre NAV, Posten, Det norske, Tollvesenet, DNB, Statens Pensjonskasse, Telenor og Forsvaret.

Følgende bilder er knyttet til denne artikkelen:
Bilde - vedlegg til sak iStock_000005809696Large.jpg 5,18 MB (3200x3200)
Bilde - vedlegg til sak Erlend Johannessen.jpg 1,52 MB (2848x4139)

Denne saken er skrevet av Pressenytt for Sopra Steria, og kan brukes fritt. Pressenytt har redaksjonelt ansvar for innholdet i artikkelen.
Publisert: 19.09.2013 07:25
Teknisk løsning ZEVS AS