presseticker

Skip to main content

Marie på Dombås i mål med prestisjetung talentutdanning

  Publisert: 23.07.2019 07:21 - av  Henning Poulsen

STORTALENT. Marie Bredesen er i mål med Circle K Norges talentprogram. Foto Johnny Syversen

HER ER ÅRETS TALENTER. Bak fra venstre: Heidi Gerhardsen. Maren Karlsen, Ellen Anita Rise, Christine Sofie Gaasland, Marie Bredesen og Roua Abdul Kahlik. Foran fra venstre: Kristian Bertelsen, Lindy Haukedal, Katrine Lyslid Granøien og Martin Klungland. Katrin Gjerdrum var ikke til stede da bilde ble tatt. Foto: Johnny Syversen

Marie Bredesen er uteksaminert fra Circle K Norges toårige talentprogram. Nå drømmer hun om å lede sin egen stasjon – eller kanskje gjøre karriere på hovedkontoret.

– Vi er svært stolte over årets avgangskull. Dette er 11 drivende dyktige medarbeidere som gløder for stasjonsfaget. Jeg er sikker på at de alle går en lysende fremtid i møte hos oss, sier Lene Foldvik, opplæringsansvarlig i Circle K Norge.

 

Hvert år velger selskapet ut nye medarbeidere til talentprogrammet sitt. Over to år lærer talentene alt om stasjonsøkonomi, personaladministrasjon og salgsledelse. Utdanningen er lagt opp med både teoretisk innføring og praktiske demonstrasjoner.

 

Bitt av stasjonsbasillen

Marie Bredesen (27) begynte på Circle K Dombås høsten 2010, da stasjonen fremdeles bar Statoil-navnet. Her begynte hun i deltidsstilling som nattevakt, før hun etter hvert fikk fulltidsjobb på stasjonen.

 

– Jeg hadde ingen planer om å jobbe på bensinstasjon, men så ble jeg bitt av salgs- og servicebasillen. Livet på bensinstasjon er så variert, og du vet aldri hva de neste fem minuttene har å by på, sier Bredesen, som har vokst opp på gård utenfor Lillehammer.

 

Ville gå i dybden

Hun søkte på talentprogrammet for å lære mer om stasjonsdrift og for å gå i dybden på de tingene hun jobber med i det daglige.

 

– Talentprogrammet har vært krevende, men samtidig innholdsrikt og lærerikt. Skolebenken er ikke noe for meg, men siden denne utdanningen var relatert til arbeidshverdagen min har jeg klart å holde konsentrasjonen og fokuset. Jeg har hatt aller mest utbytte av foredragene til seniorkategorisjefene og erfaringen fra lærerne i butikkutvikling, ser Bredesen.

 

Hun forteller at stasjonen allerede har fått nytte av kunnskapene hun har tatt med seg fra talentutdanningen, og at det er blitt enklere å jobbe tett på stasjonsledelsen siden hun nå snakker samme språk.

 

– Etter hvert er ambisjonen å få min egen stasjon, og på enda lengre sikt kan jeg tenke meg en jobb på hovedkontoret. Opplæring og oppfølgning kunne nok passe meg godt, eller en stilling med salgs- og markedsansvar, sier Bredesen.

 

Blir med videre

15 år etter oppstarten er programmet blitt rene talentfabrikken for Circle K Norge. Et flertall av de som har bestått talentprogrammet jobber fremdeles i Circle K, enten på stasjon eller hovedkontor.

 

– Nesten sju av ti av de som har fullført programmet siden 2004, er hos oss ennå. Dersom vi ser på avgangskullene de siste ni årene, jobber 90 prosent fortsatt i Circle K, sier Lene Foldvik, som selv er et produkt av selskapets talentprogram.

 

Har jobbet seg opp

Felles for alle talentene i årets avgangskull – det 14. i rekken – er at de har jobbet seg opp i selskapet, ofte fra vikar- eller deltidsstilling.

 

– De har alle sammen vist at de har egenskaper og innstilling utover det vanlige, og derfor har vi valgt å satse på dem. Nå tar de med seg alt de har lært de siste to årene tilbake til stasjonene, sier Foldvik.

 

Årets avgangsstudentene er Christine Sofie Gaasland fra Circle K Stokmarknes, Katrine Lyslid Granøien fra Circle K Nadderud, Katrin Gjerdrum ved Circle K Vestby, Lindy Haukedal fra Circle K Bamble, Maren Karlsen fra Circle K Storebaug, Marie Meriam Bredesen på Circle K Dombås, Martin Klungland hos Circle K Harebakken, Roua Abdul Kahlik fra Circle K Ulset, Ellen Anita Rise fra Circle K Lundamo, Kristian Bertelsen fra Circle K Stokke og Heidi Gerhardsen ved Circle K Kjerlingland.

(Pressenytt)

 

 

Bildetekster:

STORTALENT. Marie Bredesen er i mål med Circle K Norges talentprogram. Foto Johnny Syversen

 

HER ER ÅRETS TALENTER. Bak fra venstre: Heidi Gerhardsen. Maren Karlsen, Ellen Anita Rise, Christine Sofie Gaasland, Marie Bredesen og Roua Abdul Kahlik. Foran fra venstre: Kristian Bertelsen, Lindy Haukedal, Katrine Lyslid Granøien og Martin Klungland. Katrin Gjerdrum var ikke til stede da bilde ble tatt. Foto: Johnny Syversen

 

Kontaktpersoner:

* Circle K Dombås, Marie Bredesen, mobil 94 15 88 05

* Circle K Norge, opplæringsansvarlig Lene Foldvik, mobil 90 05 03 96

* Circle K Norge, kommunikasjonssjef Knut Hilmar Hansen, mobil 91 73 80 53

Følgende bilder er knyttet til denne artikkelen:
Bilde - vedlegg til sak marie bredesen.jpg 6,26 MB (2411x3616)
Bilde - vedlegg til sak 1gruppebilde.jpg 5,87 MB (3141x2232)

Denne saken er skrevet av Pressenytt for Circle K Norge, og kan brukes fritt. Pressenytt har redaksjonelt ansvar for innholdet i artikkelen.
Publisert: 23.07.2019 07:21
Teknisk løsning ZEVS AS