presseticker

Skip to main content

Maren fra Stavanger i mål med prestisjetung talentutdanning

  Publisert: 23.07.2019 07:23 - av  Henning Poulsen

STORTALENT. Maren Karlsen er i mål med Circle K Norges talentprogram. Foto Johnny Syversen

HER ER ÅRETS TALENTER. Bak fra venstre: Heidi Gerhardsen. Maren Karlsen, Ellen Anita Rise, Christine Sofie Gaasland, Marie Bredesen og Roua Abdul Kahlik. Foran fra venstre: Kristian Bertelsen, Lindy Haukedal, Katrine Lyslid Granøien og Martin Klungland. Katrin Gjerdrum var ikke til stede da bilde ble tatt. Foto: Johnny Syversen

Maren Karlsen er uteksaminert fra Circle K Norges toårige talentprogram. Nå drømmer den tidligere nattevakten om å lede sin egen stasjon.

– Vi er svært stolte over årets avgangskull. Dette er 11 drivende dyktige medarbeidere som gløder for stasjonsfaget. Jeg er sikker på at de alle går en lysende fremtid i møte hos oss, sier Lene Foldvik, opplæringsansvarlig i Circle K Norge.

 

Hvert år velger selskapet ut nye medarbeidere til talentprogrammet sitt. Over to år lærer talentene alt om stasjonsøkonomi, personaladministrasjon og salgsledelse. Utdanningen er lagt opp med både teoretisk innføring og praktiske demonstrasjoner.

 

Riktige karriereverktøy

Maren Karlsen (31) har jobbet på Circle K Storebaug i snart sju år, tilbake til da stasjonen fremdeles bar Statoil-navnet. Her har hun jobbet seg opp fra nattevaktstilling til kategorisjef for bakevarer, lean-ansvarlig og vikarierende assisterende leder.

 

– Grunnen til jeg søkte på talentprogrammet var fordi jeg ville lære mest mulig om det fantastiske firmaet jeg har jobbet for i mange år nå. Jeg følte også at det ville gi meg de riktige verktøyene til en videre karriere i Circle K, sier Karlsen, som er født og oppvokst i Stavanger. Hun har bodd i Østfold mesteparten av sitt voksne liv.

 

Har redusert matsvinnet

Karlsen kaller de to årene i talentprogrammet ekstremt givende og lærerike.

 

– Jeg har fått et helt annet synspunkt på hvordan jeg gjør jobben min. Tankegangen min er helt annerledes nå. Det siste halvåret har jeg brukt det jeg har lært til å få stasjonen til å redusere svinn og tenke mer på bruttofortjeneste, sier Karlsen.

 

Nå vil hun satse videre på ledersporet i Circle K.

 

– Korttidsplanen er å bli assisterende leder. På litt lengre sikt ønsker jeg selvsagt å bli daglig leder på stasjon, sier Karlsen.

 

Blir med videre

15 år etter oppstarten er programmet blitt rene talentfabrikken for Circle K Norge. Et flertall av de som har bestått talentprogrammet jobber fremdeles i Circle K, enten på stasjon eller hovedkontor.

 

– Nesten sju av ti av de som har fullført programmet siden 2004, er hos oss ennå. Dersom vi ser på avgangskullene de siste ni årene, jobber 90 prosent fortsatt i Circle K, sier Lene Foldvik, som selv er et produkt av selskapets talentprogram.

 

Har jobbet seg opp

Felles for alle talentene i årets avgangskull – det 14. i rekken – er at de har jobbet seg opp i selskapet, ofte fra vikar- eller deltidsstilling.

 

– De har alle sammen vist at de har egenskaper og innstilling utover det vanlige, og derfor har vi valgt å satse på dem. Nå tar de med seg alt de har lært de siste to årene tilbake til stasjonene, sier Foldvik.

 

Årets avgangsstudentene er Christine Sofie Gaasland fra Circle K Stokmarknes, Katrine Lyslid Granøien fra Circle K Nadderud, Katrin Gjerdrum ved Circle K Vestby, Lindy Haukedal fra Circle K Bamble, Maren Karlsen fra Circle K Storebaug, Marie Meriam Bredesen på Circle K Dombås, Martin Klungland hos Circle K Harebakken, Roua Abdul Kahlik fra Circle K Ulset, Ellen Anita Rise fra Circle K Lundamo, Kristian Bertelsen fra Circle K Stokke og Heidi Gerhardsen ved Circle K Kjerlingland.

(Pressenytt)

 

 

Bildetekster:

STORTALENT. Maren Karlsen er i mål med Circle K Norges talentprogram. Foto Johnny Syversen

 

HER ER ÅRETS TALENTER. Bak fra venstre: Heidi Gerhardsen. Maren Karlsen, Ellen Anita Rise, Christine Sofie Gaasland, Marie Bredesen og Roua Abdul Kahlik. Foran fra venstre: Kristian Bertelsen, Lindy Haukedal, Katrine Lyslid Granøien og Martin Klungland. Katrin Gjerdrum var ikke til stede da bilde ble tatt. Foto: Johnny Syversen

 

Kontaktpersoner:

* Circle K Storebaug, Maren Karlsen, mobil 92 16 42 18

* Circle K Norge, opplæringsansvarlig Lene Foldvik, mobil 90 05 03 96

* Circle K Norge, kommunikasjonssjef Knut Hilmar Hansen, mobil 91 73 80 53

Følgende bilder er knyttet til denne artikkelen:
Bilde - vedlegg til sak Maren Karlsen.jpg 5,09 MB (3011x2267)
Bilde - vedlegg til sak 1gruppebilde.jpg 5,87 MB (3141x2232)

Denne saken er skrevet av Pressenytt for Circle K Norge, og kan brukes fritt. Pressenytt har redaksjonelt ansvar for innholdet i artikkelen.
Publisert: 23.07.2019 07:23
Teknisk løsning ZEVS AS