presseticker

Skip to main content

Kristian (23) fra Stokke blir en av Norges yngste stasjonsdrivere

  Publisert: 23.07.2019 07:26 - av  Henning Poulsen

PÅ STOKKE. Kristian Bertelsen har jobbet på Circle K Stokke siden 2012. Til høsten tar han over på Circle K Asker. Foto: Jon Torjus Alten

STORTALENT. Kristian Bertelsen er i mål med Circle K Norges talentprogram. Foto Johnny Syversen

HER ER ÅRETS TALENTER. Bak fra venstre: Heidi Gerhardsen. Maren Karlsen, Ellen Anita Rise, Christine Sofie Gaasland, Marie Bredesen og Roua Abdul Kahlik. Foran fra venstre: Kristian Bertelsen, Lindy Haukedal, Katrine Lyslid Granøien og Martin Klungland. Katrin Gjerdrum var ikke til stede da bilde ble tatt. Foto: Johnny Syversen

Samme dag som Kristian Bertelsen ble uteksaminert fra Circle K Norges toårige talentprogram, fikk han jobb som stasjonsleder.

– Vi er svært stolte over årets avgangskull. Dette er 11 drivende dyktige medarbeidere som gløder for stasjonsfaget. Jeg er sikker på at de alle går en lysende fremtid i møte hos oss, sier Lene Foldvik, opplæringsansvarlig i Circle K Norge.

 

Hvert år velger selskapet ut nye medarbeidere til talentprogrammet sitt. Over to år lærer talentene alt om stasjonsøkonomi, personaladministrasjon og salgsledelse. Utdanningen er lagt opp med både teoretisk innføring og praktiske demonstrasjoner.

 

Valgte stasjonsliv fremfor bachelor

Kristian Bertelsen (23) begynte på Circle K Stokke høsten 2012, da stasjonen fremdeles bar Statoil-navnet. Her var han til å begynne med utplassert én dag i uken mens han tok salg- og servicelinjen på videregående. Etter noen måneder ble han ansatt som ekstrahjelp.

 

– Jeg fant raskt ut at dette var noe jeg elsket å jobbe med. Etter videregående og førstegangstjenesten, sto valget mitt mellom å studere bachelor i økonomi eller satse på Circle K ved å søke talentprogrammet og ta fagutdanning i salgsfaget. Jeg er glad jeg valgte det siste, sier Bertelsen, som er vokst opp på Helgerød gård i Stokke.

 

Ut av komfortsonen

I 2017 ble han tatt opp i talentprogrammet, og samtidig ble han assisterende daglig leder på Circle K Stokke – der stasjonssjef Stian Harm Antonsen også har vært igjennom talentprogrammet. Bertelsen beskriver programmet som utfordrende, lærerikt og spennende.

 

– Du blir kjent med deg selv og må tåle å gå ut av komfortsonen. Lærerne våre er svært dyktige i jobben sin, og bruker både fagkunnskap og egne erfaringer i klasserommet, sier Bertelsen.

 

Tar over på Asker

I august begynner han et nytt kapittel i sin karriere. Da slutter han på Circle K Stokke for å bli vikarierende daglig leder på Circle K Asker. Jobbtilbudet fikk han samme dag som han ble uteksaminert fra talentprogrammet. Han blir dermed en av landets aller yngste stasjonsdrivere.

 

– Jeg gleder meg virkelig til å ta fatt på jobben. Det kommer til å bli en ny hverdag og en unik erfaring å ha med seg videre. Circle K Asker er en stor, døgnåpen stasjon langs E18 med 18 ansatte. De har kjedens nye konsept og satser på meksikansk mat. Så her er det nok å sette seg inn i, sier Bertelsen.

 

– Kunnskapen jeg har fått fra talentprogrammet gir meg et bedre grunnlag til å ta riktige og smarte beslutninger for stasjonen og alle som jobber der. Jeg tror det vil vise seg på omsetningen, kundetilfredshet og sykefravær, legger han til.

 

Blir med videre

15 år etter oppstarten er programmet blitt rene talentfabrikken for Circle K Norge. Et flertall av de som har bestått talentprogrammet jobber fremdeles i Circle K, enten på stasjon eller hovedkontor.

 

– Nesten sju av ti av de som har fullført programmet siden 2004, er hos oss ennå. Dersom vi ser på avgangskullene de siste ni årene, jobber 90 prosent fortsatt i Circle K, sier Lene Foldvik, som selv er et produkt av selskapets talentprogram.

 

Har jobbet seg opp

Felles for alle talentene i årets avgangskull – det 14. i rekken – er at de har jobbet seg opp i selskapet, ofte fra vikar- eller deltidsstilling.

 

– De har alle sammen vist at de har egenskaper og innstilling utover det vanlige, og derfor har vi valgt å satse på dem. Nå tar de med seg alt de har lært de siste to årene tilbake til stasjonene, sier Foldvik.

 

Årets avgangsstudentene er Christine Sofie Gaasland fra Circle K Stokmarknes, Katrine Lyslid Granøien fra Circle K Nadderud, Katrin Gjerdrum ved Circle K Vestby, Lindy Haukedal fra Circle K Bamble, Maren Karlsen fra Circle K Storebaug, Marie Meriam Bredesen på Circle K Dombås, Martin Klungland hos Circle K Harebakken, Roua Abdul Kahlik fra Circle K Ulset, Ellen Anita Rise fra Circle K Lundamo, Kristian Bertelsen fra Circle K Stokke og Heidi Gerhardsen ved Circle K Kjerlingland.

(Pressenytt)

 

 

Bildetekster:

PÅ STOKKE. Kristian Bertelsen har jobbet på Circle K Stokke siden 2012. Til høsten tar han over på Circle K Asker. Foto: Jon Torjus Alten

 

STORTALENT. Kristian Bertelsen er i mål med Circle K Norges talentprogram. Foto Johnny Syversen

 

HER ER ÅRETS TALENTER. Bak fra venstre: Heidi Gerhardsen. Maren Karlsen, Ellen Anita Rise, Christine Sofie Gaasland, Marie Bredesen og Roua Abdul Kahlik. Foran fra venstre: Kristian Bertelsen, Lindy Haukedal, Katrine Lyslid Granøien og Martin Klungland. Katrin Gjerdrum var ikke til stede da bilde ble tatt. Foto: Johnny Syversen

 

Kontaktpersoner:

* Circle K Stokke/Asker, Kristian Bertelsen, mobil 94 78 89 64

* Circle K Norge, opplæringsansvarlig Lene Foldvik, mobil 90 05 03 96

* Circle K Norge, kommunikasjonssjef Knut Hilmar Hansen, mobil 91 73 80 53

Følgende bilder er knyttet til denne artikkelen:
Bilde - vedlegg til sak Kristian Diplom.JPG 2,64 MB (4608x2592)
Bilde - vedlegg til sak Kristian Bertelsen.jpg 8,87 MB (5089x3416)
Bilde - vedlegg til sak 1gruppebilde.jpg 5,87 MB (3141x2232)

Denne saken er skrevet av Pressenytt for Circle K Norge, og kan brukes fritt. Pressenytt har redaksjonelt ansvar for innholdet i artikkelen.
Publisert: 23.07.2019 07:26
Teknisk løsning ZEVS AS