presseticker

Skip to main content

Karianne fra Elverum og Henrik i Alvdal valgt ut til talentprogram

  Publisert: 04.01.2024 06:20 - av  Henning Poulsen

SATSER I TANGEN. Karianne Nystuen på Circle K Innlandet er også valgt ut til Circle K Norges talentprogram. Foto: Terje Borud.

SATSER I ALVDAL. Henrik Trøen på Circle K Alvdal har blitt plukket ut til Circle K Norges talentprogram. Foto: Terje Borud.

Henrik Trøen i Alvdal og elverumsingen Karianne Nystuen på Hamar har fått plass i talentprogrammet til Circle K Norge. Nå skal begge igjennom en krevende toårig lederutdanning.

– Karianne og Henrik tilhører den nye generasjonen med ledere i Circle K Norge. For å bli plukket ut til programmet var de igjennom en tøff kvalifisering. Nå er de i gang med utdanningsløpet, og skal lære om stasjonsledelse fra de beste i faget, sier Lene Foldvik, som er ansvarlig for talentprogrammet.

 

Fra hudpleie til lederjobb

Totalt 11 Circle K-medarbeidere er valgt ut til talentprogrammet i år. I det nye kullet finner vi Karianne Nystuen (23), som er oppvokst i Elverum. I dag bor hun i Hjellum utenfor Hamar og er nestkommanderende på Circle K Innlandsporten på Tangen.

 

– Talentprogrammet er et veldig fint oppsett. Jeg får kombinert utdanningen med jobb, og legger inn egeninnsats utenom samlingene. På samlingene er det mye fag, men også en del sosialt. Man blir en god og samlet gjeng, sier Nystuen.

 

23-åringen utdannet seg som hudpleier, men bestemte seg for å ta et friår for å jobbe med andre ting. Derfor begynte hun i deltidsstilling på Circle K Hernes. Dette ble etter hvert til halvtidsstilling og deretter 80 prosent.

 

– Planen var å fortsette med studiespesialisering, men så fant jeg ut at dette er en jobb jeg liker og mestrer. Derfor begynte jeg å ta mer ansvar på jobb, samtidig som jeg drømte om talentprogrammet, forteller Nystuen.

 

Etter tre år på Hernes startet hun på Circle K Innlandsporten. Her fikk hun mye tillit og ansvar, og i fjor høst åpnet det seg stilling som assisterende daglig leder på stasjonen. Nystuen søkte, og fikk jobben.

 

– Ansvar er moro, og jeg vil lære så mye jeg kan. Målet er å bli daglig leder på egen stasjon en gang i fremtiden, sier hun.

 

Familiestasjon med stolt historie

Selv om Henrik Trøen (30) er født og oppvokst i Oslo, har han aldri glemt røttene sine i Alvdal. Etter en mangfoldig karriere som inneholder alt fra Forsvaret og Kiwi til gründervirksomhet i USA, flyttet han høsten 2021 til Aukrust-bygda for å drive familiestasjonen.

 

– Morfaren min bygde denne stasjonen rundt 1969. Jeg ønsker å utvikle den til å bli Innlandets største stasjon, og jeg tror talentprogrammet kan hjelpe meg med å bygge en solid grunnmur innen ledelse og drift, sier Trøen.

 

At stasjonen har spilt en viktig rolle gjennom årene, minnes han stadig på. Som tidligere i år, da han ble stående og prate med en eldre kunde.

 

– Han kunne fortelle at for 45 år siden kjørte han forbi her da lastebilen stanset. Det var midtvinters, sprengkaldt og klokken var 02.00 på natta. Da kom det to herrer ut for å hjelpe. De tauet lastebilen inn på verkstedet og lappet det som var galt, slik at han kunne kjøre videre, forteller Trøen.

 

De to herrene var selvfølgelig Henrik Trøens far og morfar – og siden den gang stikker lastebilsjåføren alltid innom hver gang han er i Alvdal.

 

– Det er utrolig gøy at folk den dag i dag husker slike ting. Det gjør at det brenner litt ekstra i kundeservicehjertet mitt, sier han.

 

Holder på de beste

Talentprogrammet ble grunnlagt helt tilbake i 2004 for å utvikle gode lederemner på stasjonene. Siden den gang har nesten 200 medarbeidere fullført den Circle K-finansierte lederutdanningen.

 

– Et flertall av dem som har gjennomført talentprogrammet jobber fremdeles her. Mange bekler nøkkelroller på stasjonene, i nettverket og på hovedkontoret. I et tidvis svært trangt rekrutteringsmarked er dette oppsiktsvekkende bra, sier Lene Foldvik.

 

Gjennom talentprogrammet lærer elevene alt om stasjonsøkonomi, personaladministrasjon og salgsledelse. Utdanningen er lagt opp med både teoretisk innføring og praktiske oppgaver som skal gjennomføres på arbeidsplassen.

 

– Talentprogrammet hjelper oss med å få fram nye generasjoner med gode ledere. For å lykkes må du være glad i folk, ha et sterkt engasjement og skjønne rollen din som leder. Du må både ta vare på dine medarbeidere, motivere dem og få dem til å fungere sammen, sier Lene Foldvik.

(Pressenytt)

 

 

 

Bildetekster:

SATSER I ALVDAL. Henrik Trøen på Circle K Alvdal har blitt plukket ut til Circle K Norges talentprogram. Foto: Terje Borud.

 

SATSER I TANGEN. Karianne Nystuen på Circle K Innlandet er også valgt ut til Circle K Norges talentprogram. Foto: Terje Borud.

 

NYTT TALENTKULL. Her er det nye kullet med Circle K-talenter: Bak fra venstre: Karianne Nystuen - Circle K Innlandsporten, Henrik Trøen - Circle K Alvdal, Krister Stalsberg - Circle K Horten, Martin Sørensen - Circle K Nadderud og Ida Johansen - Circle K Sortland. Midten fra venstre: Barbora Orvisky - Circle K Vestby, Windelyn Nerby - Circle K Hønefoss, Anne Maibjørg Furuly - Circle K Karasjok og Nina Helene Wiethuchter Molberg - Circle K Rygge. Foran fra venstre: Lars Kristian Lafton - Circle K Vik og Tuva Mustorp - Circle K Sekkelsten. Foto: Terje Borud

 

 

Kontaktpersoner:

* Circle K Alvdal, daglig leder Henrik Trøen, mobil 91 68 32 35

* Circle K Innlandsporten, nestleder Karianne Nystuen, mobil 41 49 00 96

* Circle K Norge, opplæringsansvarlig Lene Foldvik, mobil 90 05 03 96

* Circle K Norge, kommunikasjonssjef Knut Hilmar Hansen, mobil 91 73 80 53

Her er det nye kullet med Circle K-talenter:

Anne Maibjørg Furuly – Circle K Kautokeino

Barbora Ovisky – Circle K Vestby

Henrik Trøen – Circle K Alvdal

Ida Johansen – Circle K Sortland

Karianne Nystuen – Circle K Innlandsporten

Krister Stalsberg – Circle K Horten

Lars Kristian Lafton – Circle K Vik

Martin Sørensen – Circle K Nadderud

Nina Helene Wiethuchter Molberg – Circle K Rygge

Tuva Mustorp – Circle K Sekkelsten

Windelyn Nerby – Circle K Hønefoss

Følgende bilder er knyttet til denne artikkelen:
Bilde - vedlegg til sak Karianne Nystuen - Innlandsporten.jpg 2,97 MB (4000x3200)
Bilde - vedlegg til sak Henrik Trøen - Alvdal.jpg 2,65 MB (4000x3200)
Bilde - vedlegg til sak gruppebilde.jpg 4,57 MB (4500x3000)

Denne saken er skrevet av Pressenytt for Circle K Norge, og kan brukes fritt. Pressenytt har redaksjonelt ansvar for innholdet i artikkelen.
Publisert: 04.01.2024 06:20
Teknisk løsning ZEVS AS