presseticker

Skip to main content

Innovasjonsstøtte til å skape bedre bedriftskultur

  Publisert: 12.11.2018 07:13 - av  Henning Poulsen

Foto: Creuna

Oslo: Selskapet Alfa & Omega mottar 480 000 kroner i støtte av Designdrevet Innovasjonsprogram (DIP) for å utvikle metoder for å bygge endringsdyktige organisasjonskulturer.

DIP-programmet finansieres av Nærings- og fiskeridepartementet og ledes av DOGA i samarbeid med Norges forskningsråd og Innovasjon Norge. Siden 2009 er det blitt delt ut om lag 70 millioner kroner til 147 prosjekter. Midlene skal sikre at prosjektene tuftes på designmetodikk og systematisk brukermedvirkning.

 

– Å vektlegge brukernes behov for å fremme innovasjon er viktig for omstillingen av norsk næringsliv. Det er en rekke spennende prosjekter som nå får støtte til å bruke design i innovasjonsprosessen, sier næringsminister Torbjørn Røe Isaksen (H).

 

Administrerende direktør i DOGA, Tor Inge Hjemdal, kaller DIP ett av de viktigste innovasjonsprogrammene i regjeringens virkemiddelapparat. I år deles det ut 8,5 millioner kroner til 17 norske innovasjonsprosjekter.

 

– Helt fra starten for snart ti år siden har Designdrevet innovasjonsprogram vært en markedsdriver for utvikling av pilotprosjekter i en lang rekke bransjer. Ved å bruke designmetodikk og tid i idé- og konseptfasen, øker bedriftene treffsikkerheten sin, samtidig som de minimerer risiko ved innovasjon, forteller Hjemdal.

 

Vil designe bedre bedriftskultur

Mange ulike verktøy benyttes for utvikling av bedriftskultur, men måten resultatene bearbeides og brukes på viser at endringseffekten ikke er tilstrekkelig. Selv om alle er enige om hvor man skal og hva som må til, svikter organisasjonen på gjennomføringen.

 

Nå ønsker Alfa & Omega sammen med designer Kåre Ulsrud å utvikle metodikk og verktøy for å skape en organisasjonskultur som stimulerer til endring og utvikling. Målet er en kultur som utvikler seg i takt med kunde- og brukerbehov og en organisasjon som raskt kommer fra ord til handling. Prosjektet mottar 480 000 kroner i DIP-støtte.

(Pressenytt)

 

Kontaktperson:

* Design og arkitektur Norge, prosjektansvarlig for DIP, seniorrådgiver Anne Elisabeth Bull, mobil 90 61 95 19

 

 

Les mer om DIP og resultater som er oppnådd her: http://www.doga.no/dip

 

 

Bildetekst:

INNOVASJONSHJELPER. Siden 2009 har DOGA, her ved administrerende direktør Tor Inge Hjemdal, delt ut 70 millioner kroner til 147 prosjekter. Foto: DOGA

Følgende bilder er knyttet til denne artikkelen:
Bilde - vedlegg til sak tor inge hjemdal.jpg 734,66 kB (2048x1365)
Bilde - vedlegg til sak doga_profil_mennesker_bokstaver-creuna.jpg 118,22 kB (1170x878)

Denne saken er skrevet av Pressenytt for Design og arkitektur Norge (DOGA), og kan brukes fritt. Pressenytt har redaksjonelt ansvar for innholdet i artikkelen.
Publisert: 12.11.2018 07:13
Teknisk løsning ZEVS AS