presseticker

Skip to main content

Hordalending plukket ut til Statoils prestisjeutdanning

  Publisert: 01.02.2013 07:05 - av  Stefan Thorsteinsen

Heldige studenter: – Andre Follesø (i midten), Bjørg Sissel Bårdsen (t.h) fra Hordaland og Renate Ripe Johnsen (t.v) fra Sogn og Fjordane går alle på Statoils skreddersydde utdanning. Follesø er et av de ferske talentene som startet den 2-årige, gratis utdanningen i høst. Foto: Johnny Syversen

 

Oslo: Ti nye stasjonsmedarbeidere har i år kommet igjennom nåløyet i konkurransen om toårig gratis utdanning fra Statoil på Handelshøyskolen BI. I kampen om plassene vant Andre Follesø fra Hordaland fram.

I høst kunne ti nye, håndplukkede talenter til Statoils talentprogram fylle klasserommet ved Handelshøyskolen BI i Nydalen. Andre Follesø (24) fra Garnes, Bjørg Sissel Bårdsen (31) fra Stord i Hordaland har alle kommet igjennom nåløyet. Det er niende gang selskapet plukker ut ti kandidater som får ta en skreddersydd toårig utdannelse innen varehandel.

 

Statoils talentprogram har pågått siden 2004 og gir studentene kunnskaper innen stasjonsøkonomi, HR, Retail og Marketing. Utdanningen BI Varehandel er en kombinasjon mellom selvstudier og samlinger flere ganger i året, hvor reise og opphold til talentene blir betalt for dem.

 

– Mulighet til å hevde meg

Bårdsen er inne i sitt andre år, mens Follesø fikk plass på studiet i høst. Follesø føler seg heldig som ble plukket ut, og han har ambisjoner om å leve opp til forventningene. – Jeg liker jobben min og er her for å utvikle meg. Jeg ser på programmet som en mulighet for å hevde meg i bransjen. Alle vi som er her jobber beinhardt, ikke bare her, men også på arbeidsplassen hjemme.

 

– Fordel for henne og for oss

Han jobber til daglig på Statoil Sandsli som assisterende daglig leder. Daglig leder ved stasjonen, Sverre Borgen, mener talentprogrammet åpner mange dører for Follesø, og kan gjøre ham til en sterk ressurs ved stasjonen.

 

– Dette gir ham uten tvil store karrieremuligheter i framtida, men det er også positivt at Statoil velger å hente sine talenter lokalt. Andre er en strukturert person som viser stor interesse for bedriften. Han går foran som et godt eksempel, mener Borgen.

 

Nettverk en viktig del

Talentprogrammet til Statoil har vist seg å være en god investering. De fleste som har vært igjennom programmet, jobber fortsatt for selskapet, og mange har fått egne stasjoner eller blitt salgssjefer. Administrerende direktør i Statoil Fuel & Retail, Dag Roger Rinde, sier utvikling av nettverk til talentene har vært ett av målene med programmet.

 

– Programmet er en integrert del av rekrutterings- og personalpolitikken, og vi er ute etter dyktige og motiverte stasjonsmedarbeidere. Vi utfører også en grundig utvelgelsesprosess for å få de beste. De er den fremste ressursen vi har og et godt nettverk er en viktig del av deres videre utvikling. Det nettverket kan vi gi dem igjennom dette programmet, forteller Rinde.

(Pressenytt)

 

 

Kontaktpersoner:

* Statoil Fuel & Retail, pressetalsmann Knut Hilmar Hansen, mobil 91 73 80 53

 

Fakta om talentprogrammet

Talenter ni år på rad
* Statoils talentprogram er en toårig gratis utdannelse på BI varehandel.

* Alle stasjonsansatte kan søke talentprogrammet.
* Denne høsten startet det niende talentkullet på programmet.
* Talentprogrammet kombineres med fast jobb på stasjon. I tillegg er det tre samlinger i halvåret på BI i Oslo.


Talenter 2012

Kristian Kvernberg, Statoil Bogstad, Oslo

Anette Sperre, Statoil Revetal, Vestfold

Dan Remy Alviniussen, Statoil Torstrand, Vestfold

Henrik Farmen Sørlie, Statoil Grelland, Vestfold

Linda Klingan Rue, Statoil Heddal, Telemark

Andre Follesø, Statoil Sandsli, Hordaland

Line Braaten, Statoil Flisa, Hedmark

Nina Sørburø Lilleby, Statoil Stjørdal, Nord-Trøndelag

Jan Martin Helgetun Statoil Nardo, Sør-Trøndelag

Marte Nielsen, Statoil Slemmestad, Buskerud

 

Følgende bilder er knyttet til denne artikkelen:
Bilde - vedlegg til sak IMG_4858.jpg 41,68 kB (5440x3512)

Denne saken er skrevet av Pressenytt for Circle K Norge, og kan brukes fritt. Pressenytt har redaksjonelt ansvar for innholdet i artikkelen.
Publisert: 01.02.2013 07:05
Teknisk løsning ZEVS AS