presseticker

Skip to main content

Heidi og Martin fra Kristiansand i mål med prestisjetung talentutdanning

  Publisert: 23.07.2019 07:25 - av  Henning Poulsen

STORTALENT I. Martin Klungland er i mål med Circle K Norges talentprogram. Foto Johnny Syversen

STORTALENT II. Heidi Gerhardsen har også fullført talentutdanningen til Circle K Norge. Foto Johnny Syversen

HER ER ÅRETS TALENTER. Bak fra venstre: Heidi Gerhardsen. Maren Karlsen, Ellen Anita Rise, Christine Sofie Gaasland, Marie Bredesen og Roua Abdul Kahlik. Foran fra venstre: Kristian Bertelsen, Lindy Haukedal, Katrine Lyslid Granøien og Martin Klungland. Katrin Gjerdrum var ikke til stede da bilde ble tatt. Foto: Johnny Syversen

Heidi Gerhardsen og Martin Klungland fra Kristiansand er uteksaminert fra Circle K Norges toårige talentprogram. Nå drømmer begge om å lede sin egen stasjon.

– Vi er svært stolte over årets avgangskull. Dette er 11 drivende dyktige medarbeidere som gløder for stasjonsfaget. Jeg er sikker på at de alle går en lysende fremtid i møte hos oss, sier Lene Foldvik, opplæringsansvarlig i Circle K Norge.

 

Hvert år velger selskapet ut nye medarbeidere til talentprogrammet sitt. Over to år lærer talentene alt om stasjonsøkonomi, personaladministrasjon og salgsledelse. Utdanningen er lagt opp med både teoretisk innføring og praktiske demonstrasjoner.

 

Bratt karrierestige

Samtidig som Circle K Kjerlingland utenfor Lillesand åpnet dørene i januar 2016, hadde Heidi Gerhardsen (36) også sin første arbeidsdag i selskapet. Siden har den Kristiansand-fødte kvinnen klatret en bratt karrierestige.

 

– Jeg ble tidlig kategoriansvarlig på stasjonen. Høsten 2017 startet jeg på talentprogrammet, våren 2018 ble jeg assisterende daglig leder og i år fullførte jeg talentutdannelsen, ramser hun opp.

 

Gerhardsen søkte seg inn på talentprogrammet til Circle K Norge for å få nye utfordringer samt videreutvikle seg til å bli en god fremtidig leder. På sikt er drømmen nemlig å drive sin egen stasjon.

 

Talentstasjon

– Programmet har vært veldig lærerikt. Jeg har hatt veldig godt utbytte av både det faglige og det sosiale, og har fått et nettverk av gode venner spredd i nesten hele Norge, sier Gerhardsen.

 

Samtidig gleder hun seg over at en av kollegene på Circle K Kjerlingland, Ida Jeanine Breimyr Brovig, nylig er blitt valgt ut til det samme talentprogrammet hun selv nettopp har fullført.

 

– Det er gøy at vi holder talenttradisjonen i hevd her på Kjerlingland, smiler Gerhardsen.

 

Fra kveldsvakt til nestleder

Martin Klungland (29) er også født i Kristiansand, og har siden sommeren 2015 jobbet på Circle K Harebakken utenfor Arendal. Her begynte han som kveldsvakt på deltid, men snart ble han betrodd flere oppgaver. Først fikk han ansvar for vaskeanlegg og tilhengerservice, før han fikk oppgaver innen personal- og salgsledelse. I dag er han assisterende daglig leder på stasjonen.

 

– Jeg drives av å lære nye ting og utvikle meg. Derfor bestemte jeg meg allerede det første året i Circle K at jeg ville inn på talentprogrammet. På andre forsøk kom jeg inn, forteller han.

 

Klungland er svært fornøyd med utbyttet etter to års utdannelse.

 

– Tyngden i fagene og all visdommen fra kursholderne ga meg masse nyttig kompetanse. I tillegg har jeg fått et nettverk rundt meg med kunnskapsrike folk, og jeg har hatt mange gode opplevelser. Dette er to år jeg gjerne kunne tatt igjen, sier han.

 

Tar gjerne over på Harebakken

Nå er drømmen å drive egen stasjon, gjerne på Harebakken.

 

– Franchisetager John Egil Fjeldsbøe har drevet godt her siden begynnelsen i mai 1985- Hvis forholdene tillater det ønsker jeg å fortsette suksessen han har hatt og løfte stasjonen til nye høyder, sier Klungland.

 

Blir med videre

15 år etter oppstarten er programmet blitt rene talentfabrikken for Circle K Norge. Et flertall av de som har bestått talentprogrammet jobber fremdeles i Circle K, enten på stasjon eller hovedkontor.

 

– Nesten sju av ti av de som har fullført programmet siden 2004, er hos oss ennå. Dersom vi ser på avgangskullene de siste ni årene, jobber 90 prosent fortsatt i Circle K, sier Lene Foldvik, som selv er et produkt av selskapets talentprogram.

 

Har jobbet seg opp

Felles for alle talentene i årets avgangskull – det 14. i rekken – er at de har jobbet seg opp i selskapet, ofte fra vikar- eller deltidsstilling.

 

– De har alle sammen vist at de har egenskaper og innstilling utover det vanlige, og derfor har vi valgt å satse på dem. Nå tar de med seg alt de har lært de siste to årene tilbake til stasjonene, sier Foldvik.

 

Årets avgangsstudentene er Christine Sofie Gaasland fra Circle K Stokmarknes, Katrine Lyslid Granøien fra Circle K Nadderud, Katrin Gjerdrum ved Circle K Vestby, Lindy Haukedal fra Circle K Bamble, Maren Karlsen fra Circle K Storebaug, Marie Meriam Bredesen på Circle K Dombås, Martin Klungland hos Circle K Harebakken, Roua Abdul Kahlik fra Circle K Ulset, Ellen Anita Rise fra Circle K Lundamo, Kristian Bertelsen fra Circle K Stokke og Heidi Gerhardsen ved Circle K Kjerlingland.

(Pressenytt)

 

 

Bildetekster:

STORTALENT I. Martin Klungland er i mål med Circle K Norges talentprogram. Foto Johnny Syversen

 

STORTALENT II. Heidi Gerhardsen har også fullført talentutdanningen til Circle K Norge. Foto Johnny Syversen

 

HER ER ÅRETS TALENTER. Bak fra venstre: Heidi Gerhardsen. Maren Karlsen, Ellen Anita Rise, Christine Sofie Gaasland, Marie Bredesen og Roua Abdul Kahlik. Foran fra venstre: Kristian Bertelsen, Lindy Haukedal, Katrine Lyslid Granøien og Martin Klungland. Katrin Gjerdrum var ikke til stede da bilde ble tatt. Foto: Johnny Syversen

 

Kontaktpersoner:

* Circle K Harebakken, Martin Klungland, mobil 99 86 08 35

* Circle K Kjerlingland, Heidi Gerhardsen, mobil 90 58 26 06

* Circle K Norge, opplæringsansvarlig Lene Foldvik, mobil 90 05 03 96

* Circle K Norge, kommunikasjonssjef Knut Hilmar Hansen, mobil 91 73 80 53

Følgende bilder er knyttet til denne artikkelen:
Bilde - vedlegg til sak Martin Klungland.jpg 4,39 MB (3176x2093)
Bilde - vedlegg til sak Heidi Gerhardsen.jpg 4,68 MB (2200x3276)
Bilde - vedlegg til sak 1gruppebilde.jpg 5,87 MB (3141x2232)

Denne saken er skrevet av Pressenytt for Circle K Norge, og kan brukes fritt. Pressenytt har redaksjonelt ansvar for innholdet i artikkelen.
Publisert: 23.07.2019 07:25
Teknisk løsning ZEVS AS