presseticker

Skip to main content

En av veikantens siste veteraner gir seg

  Publisert: 01.06.2022 06:40 - av  Henning Poulsen

GOD ORDEN. John Fjeldsbø og medarbeidere mottar diplom for orden og renhold. Året er 1994. Foto: Privat

BILVASK. Allerede i 1987 kom den første bilvaskmaskinen i drift på Harebakken. Foto: Privat

HAREBAKKEN. Slik så Norol Harebakken ut i 1985. Foto: Privat

Etter 37 år på Circle K E18 Arendal har John Fjeldsbø (64) sin siste dag bak kassa.

– Det blir veldig rart å slutte, etter 37 år og 31 dager. Dette er jo mer en livsstil enn bare en jobb. Til tider har både kona og døtrene mine stått her på Harebakken, og det har gått i ett, sier veteranen.

 

John Fjeldsbøs første arbeidsdag på stasjonen skjedde omtrent samtidig som «Take On Me» dominerte poplistene over hele verden, Mikhail Gorbatsjov tok over som generalsekretær for Sovjets kommunistiske parti og fotballspilleren Cristiano Ronaldo ble født på Madeira.

 

Fjeldsbø medgir at ting har endret seg siden den gang.

 

– I 1985 var det stengt på helligdager, mens nå er dette de aller travleste dagene. I begynnelsen solgte vi mest bilrekvisita og litt kioskvarer ved siden av. Wienerpølser kom først et par år senere. I dag går det enormt mye kaffe og mat, forteller fjorårets kaffekonge på Sørlandet.

 

– Dyktig og engasjert

Salgssjef for Circle K Norge på Agder, Truls Øygard, hyller John Fjeldsbø som en engasjert og dyktig driver.

 

– John er en av de aller siste veteranene i stasjonsbransjen. Han har drevet stasjonen på Harebakken på glimrende vis. Den har vært en av de aller største i landsdelen i alle år, sier Øygard.

 

Til tross for sin lange stasjonskarriere i Agder, er John Fjeldsbø egentlig fra Bergen. Det var kjærligheten som drev ham sørover allerede i 1977. Fem år senere startet han opp den populære butikken Glamat i Grimstad. Snart vurderte han å bytte bransje.

 

Fikk nei i Grimstad, men ja i Arendal

– Da stasjonen i Grimstad ble ledig, søkte jeg. Den fikk jeg ikke, men så ringte Norol – forgjengeren til Statoil og Circle K – og lurte på om jeg ville drive den nye stasjonen de bygde i Arendal. Jeg fikk med en god kamerat, og slo til, sier han.

 

Da kameraten noen år senere flyttet til Tønsberg og tok over selskapets stasjon i Slagenveien, drev Fjeldsbø videre i Arendal. Etter hvert fikk han en fremtredende rolle under ombyggingen av bensinstasjoner over hele Norge da Norol ble til Statoil.

 

Senere har Fjeldsbø hatt en rekke verv. Helt siden 1985 har han sittet i lokal forhandlerforening og markedsråd, og lenge var han også med i Statoil Norges forhandlerråd. Han har også jobbet i Statoils pris- og markedsråd.

 

Selv om 1. juni er John Fjeldsbøs siste dag som stasjonsdriver, er han likevel ikke helt ferdig med bransjen eller Circle K.

 

– Jeg kommer fortsatt til å være ansvarlig for to automatstasjoner i området. Pølse og kaffe er jeg ferdig med å selge, sier han.

(Pressenytt)

 

 

Bildetekster:

GOD ORDEN. John Fjeldsbø og medarbeidere mottar diplom for orden og renhold. Året er 1994. Foto: Privat

 

BILVASK. Allerede i 1987 kom den første bilvaskmaskinen i drift på Harebakken. Foto: Privat

 

HAREBAKKEN. Slik så Norol Harebakken ut i 1985. Foto: Privat

 

 

Kontaktpersoner:

* Circle K E18 Arendal, John Fjeldsbø, mobil 90 78 56 49

* Circle K Norge, kommunikasjonssjef Knut Hilmar Hansen, mobil 91 73 80 53

Følgende bilder er knyttet til denne artikkelen:
Bilde - vedlegg til sak Diplom orden og renhold 1994.jpg 3,89 MB (3024x4032)
Bilde - vedlegg til sak Bilvask anno 1987.jpg 2,30 MB (4032x3024)
Bilde - vedlegg til sak Stasjon.jpg 2,74 MB (4032x3024)

Denne saken er skrevet av Pressenytt for Circle K Norge, og kan brukes fritt. Pressenytt har redaksjonelt ansvar for innholdet i artikkelen.
Publisert: 01.06.2022 06:40
Teknisk løsning ZEVS AS