presseticker

Skip to main content

Dette superlaget skal hjelpe ferske stasjonsledere

  Publisert: 14.06.2023 06:30 - av  Henning Poulsen

MENTORER. Denne gjengen skal være mentorer for nye stasjonsledere i Circle K. Fra venstre, bak: Marthe Anmarkrud Nilsen, Kristian Bertelsen, Rita Strand, Silje Marita Skedsmo, Grethe Nilsen, Roger Svaan, Victoria Wikestad Nilsen, Magnus Stenseth, Nina Jevnheim, Eivind Tomren Ullaland og Trond Nyhus. Fra venstre, foran: Hava Lipjani, Josephine Holthe, Anne Haugland, Trude Rønningen og Torbjørn Michaelsen. Foto: Terje Borud

Hava Lipjani gleder seg til å tre inn i mentorrollen. Foto: Terje Borud

Mentor Trond Nyhus har 40 år med stasjonserfaring å øse av. Foto: Terje Borud

For første gang starter Circle K et eget mentorprogram i Norge for å lære opp nye stasjonsledere Nå står 16 erfarne mentorer klare til å hjelpe ferske kolleger.

– Rollen som leder på stasjon er enormt kompleks. Den spenner over alt fra personalansvar og medarbeiderutvikling, til å sikre god og lønnsom butikkdrift. Derfor lanserer vi nå et omfattende mentoropplegg for å ta imot nye stasjonssjefer, sier Lene Foldvik, opplæringsansvarlig i Circle K Norge.

 

Selskapet har nå håndplukket 16 erfarne stasjonsledere til mentorprogrammet. Disse skal lære opp nye ledere i sine områder.

 

– Dette er et superlag av svært engasjerte og motiverte ledere som virkelig brenner for å videreføre kunnskap og skape gode resultater sammen med andre. Mentorene blir en utrolig viktig ressurs for oss fremover. Samtidig håper vi at rollen blir en spennende utfordring i mentorenes egne karrierer, sier Foldvik.

 

– Alltid noe å lære

Trond Nyhus, leder på Circle K E6 Furnes mellom Hamar og Brumunddal, er allerede i gang med sitt første mentoroppdrag i programmet. Han er storfornøyd med opplegget.

 

– Det er alltid mye nytt å lære seg i faget vårt, selv for meg som har jobbet 40 år i bransjen og 21 år som leder. Derfor er det utrolig viktig å ta vare på de nye som kommer inn, slik at de mestrer lederrollen og blir hos oss lenge, sier Nyhus.

 

– Skummelt i starten

Blant mentorene finner vi også Hava Lipjani, som til daglig har ansvar for stasjonen Circle K Storebaug utenfor Moss. Hun har jobbet i selskapet i snart 19 år.

 

– Jeg har vært med en god stund, og føler meg trygg i rollen min. Å drive med opplæring og utvikling gir meg masse motivasjon og energi, og jeg gleder meg til å komme i gang med dette programmet, sier hun.

 

Lipjani legger ikke skjul på at hun gjerne skulle hatt en mentor i ryggen den gangen hun selv var ny som leder.

 

– Det var litt skummelt i starten, og jeg ble overrasket over hvor krevende det var. Med mentorprogrammet går det raskere å lære rutiner og systemer, slik at de nye lederne får mer tid til å drifte stasjonen og utvikle teamet sitt, sier hun.

 

Eget mentorprogram for Norge

Mentorprogrammet er utviklet av Gry Drageseth, Ida Burud og Lene Foldvik i Circle K Norge, og er et unikt opplegg for stasjonene her til lands. Foldvik forteller at programmet gir alle ledere i Circle K-stasjoner god og lik opplæring.

 

– Vi spurte en rekke nye stasjonsledere om hvordan de opplevde oppstarten. Tilbakemeldingene herfra har hjulpet oss med å lage et mentorprogram av høy kvalitet og med relevant innhold, sier hun.

 

Hoveddelen av programmet varer i fire uker. De tre første ukene blir den nye lederen opplært på mentors stasjon, mens den siste uken tilbringes på egen stasjon sammen med mentoren. Deretter får den ferske stasjonslederen jevn oppfølging fra mentoren det neste halvåret.

 

– Opplæringen dekker alt fra generelle lederoppgaver til mer stasjonsspesifikke styrker og utfordringer. På den måten sørger vi for at den nye lederen blir så trygg som mulig i sin nye rolle fra dag én, sier Foldvik.

(Pressenytt)

 

 

 

Bildetekst:

MENTORER. Denne gjengen skal være mentorer for nye stasjonsledere i Circle K. Fra venstre, bak: Marthe Anmarkrud Nilsen, Kristian Bertelsen, Rita Strand, Silje Marita Skedsmo, Grethe Nilsen, Roger Svaan, Victoria Wikestad Nilsen, Magnus Stenseth, Nina Jevnheim, Eivind Tomren Ullaland og Trond Nyhus. Fra venstre, foran: Hava Lipjani, Josephine Holthe, Anne Haugland, Trude Rønningen og Torbjørn Michaelsen. Foto: Terje Borud

 

Kontaktpersoner:

* Circle K Norge, opplæringsansvarlig Lene Foldvik, mobil 90 05 03 96

* Circle K Norge, kommunikasjonssjef Knut Hilmar Hansen, mobil 91 73 80 53

 

Her er de nye stasjonsmentorene:

Anne Haugland – Circle K Alta

Eivind Tomren Ullaland – Circle K Moa

Grethe Nilsen – Circle K Breivika

Hava Lipjani – Circle K Storebaug

Josephine Holthe – Circle K Viken

Kristian Bertelsen – Circle K Økern

Magnus Stenseth – Circle K Elverum

Marthe Anmarkrud Nilsen – Circle K Furuset

Nina Jevnheim – Circle K Strandtorget

Rita Strand – Circle K Sekkelsten

Roger Svaan – Circle K Klett

Silje Marita Skedsmo – Circle K Dal

Torbjørn Michaelsen – Circle K Forus

Trond Nyhus – Circle K E6 Furnes

Trude Rønningen – Circle K E18 Horten

Victoria Wikestad Nilsen – Circle K E18 Lier

Følgende bilder er knyttet til denne artikkelen:
Bilde - vedlegg til sak mentorene.jpg 153,76 kB (1191x756)
Bilde - vedlegg til sak Hava.jpg 1,53 MB (4500x3600)
Bilde - vedlegg til sak Trond.jpg 2,88 MB (4500x3600)

Denne saken er skrevet av Pressenytt for Circle K Norge, og kan brukes fritt. Pressenytt har redaksjonelt ansvar for innholdet i artikkelen.
Publisert: 14.06.2023 06:30
Teknisk løsning ZEVS AS