presseticker

Skip to main content

På ledersporet i Circle K:

Christine fra Målselv og Ida fra Nordreisa valgt ut til talentprogram

  Publisert: 27.03.2019 07:26 - av  Henning Poulsen

MÅLSELV-TALENT. Christine Brattli Molund er håndplukket til talentprogrammet til Circle K Norge. Foto: Johnny Syversen

FRA NORDREISA. Ida Haraldseid er i gang med den toårige talentutdannelsen. Foto: Johnny Syversen

HER ER ÅRETS TALENTER. Bak, fra venstre: Alf Harald Brøndbo og Glenn-Andre Hallerud. Midten, f.v. Ida Jodine Haraldseid, Siw-Veronica Wolden, Christine Brattli Molund og Jeanette Skoland. Foran, f.v. Ida Brovig, Renathe Baardsen og Victoria Wikestad Nilsen. Hedda Emilie Lund var ikke til stede da bilde ble tatt. Foto: Johnny Syversen

Hele 90 prosent av de som har fullført Circle K Norges toårige talentprogram de siste sju årene jobber fremdeles i selskapet. Nå har Christine Brattli Molund fra Målselv og Ida Haraldseid fra Nordreisa blitt håndplukket til årets kull.

Over to år skal de to tromsværingene og åtte medstudenter fra hele landet lære alt om stasjonsøkonomi, personaladministrasjon og salgsledelse. Utdanningen er lagt opp med både teoretisk innføring og praktiske demonstrasjoner.

 

– Spennende mulighet

– Jeg søkte på talentprogrammet fordi det hørtes ut som en spennende mulighet og en fin måte å utfordre meg selv på. Jeg er svært glad og takknemlig for å ha fått plass. Det er langt mellom stasjonene i nord, så jeg gleder meg også til å bli kjent med de andre på talentprogrammet, sier Brattli Molund, som jobber på Circle K Buktamo siden 2016.

 

28-åringen begynte som deltidsmedarbeider på daværende Statoil Buktamo i 2008, og ble etter hvert heltidsansatt. Etter hvert tok hun fagbrev i salgsfaget og i 2016 ble hun nestleder ved stasjonen.

 

Sjefen gikk først

Ida Haraldseid er strålende fornøyd med å ha blitt plukket ut til programmet.

 

– Sjefen min var akkurat ferdig med talentprogrammet, og hun oppfordret meg til å søke. Det er utrolig kjekt å bli valgt ut. Det må bety at folk i selskapet ser noe i meg og den jobben jeg gjør, sier Haraldseid, som for øvrig tok fagbrev i salgsfaget i fjor høst.

 

Hun tilbrakt deler av oppveksten i Nordreisa. Nå bor hun på Skjold i Rogaland med mann og to små barn, og har jobbet på Circle K Ølensvåg siden 2016. Utenfor jobben er interessene familie, venner, film og jogging. Hun er også fotballtrener for et lokalt jentelag.

 

– Jeg håper å lære mer om hvordan lede, utvikle og motivere kollegene mine. I tillegg vil jeg gjerne lære mer om stasjonsdrift, særlig den økonomiske delen. På sikt hadde det vært kult å drive egen stasjon. Haugesund kunne trengt en ny, sier 29-åringen

 

Får noe å bryne seg på

Lene Foldvik, opplæringsansvarlig i Circle K Norge, gleder seg til å følge Ida og Christine videre i sine Circle K-karrierer. Hun forteller at 65 prosent av de som har fullført talentprogrammet siden oppstarten i 2004 fremdeles jobber i Circle K. Ni av ti av studentene fra avgangskullene 2012-2018 er fortsatt i selskapet.

 

– Dette er en svært god mulighet for de som virkelig vil noe med karrieren. Talentprogrammet gir dem noe å bryne seg på, og etter endt utdanning går de fleste videre til å drive egne stasjoner, sier Foldvik.

 

Kjøpte stasjon – fikk pris

Mari Sele Falkum (27) ble kåret til «Årets talent» i 2015. For to år siden kjøpte hun stasjon i Vikeså, sør i Rogaland. Bare ett år senere ble Circle K Vikeså kåret til årets stasjon i Circle K-systemet.

 

– Dette er uten tvil takket være alt jeg har tilegnet meg gjennom talentprogrammet. Kunnskapen jeg fikk her gav meg selvtillit og mot nok til å stå på egne bein og satse på min egen stasjon. Dette har vært gull verdt, sier hun.

 

Daglig kontakt med talentnettverk

Kristin Olsen Antal-Karlsen (27) har nylig tatt over Circle K Asker. Hun minnes to fantastiske og begivenhetsrike år som Circle K-talent.

 

– Jeg har fått svært god bruk for alt det faglige jeg lærte under utdanningen. I tillegg har jeg også bygget meg opp et nettverk som jeg setter stor pris på. Vi fra talentprogrammet snakker fortsatt daglig sammen, og hjelper hverandre med både store og små utfordringer i hverdagen på stasjonene, forteller Antal-Karlsen.

 

Hun har følgende tips til årets og fremtidige års talentkull:

 

– Jobb hardt og sett deg tydelige mål. Ingen drømmer er for store, så lenge du virkelig arbeider for dem.

(Pressenytt)

 

 

Bildetekster:

MÅLSELV-TALENT. Christine Brattli Molund er håndplukket til talentprogrammet til Circle K Norge. Foto: Johnny Syversen

 

FRA NORDREISA. Ida Haraldseid er i gang med den toårige talentutdannelsen. Foto: Johnny Syversen

 

HER ER ÅRETS TALENTER. Bak, fra venstre: Alf Harald Brøndbo og Glenn-Andre Hallerud. Midten, f.v. Ida Jodine Haraldseid, Siw-Veronica Wolden, Christine Brattli Molund og Jeanette Skoland. Foran, f.v. Ida Brovig, Renathe Baardsen og Victoria Wikestad Nilsen. Hedda Emilie Lund var ikke til stede da bilde ble tatt. Foto: Johnny Syversen

 

Kontaktpersoner:

* Circle K Buktamo, Christine Brattli Molund, mobil 99 26 28 30

* Circle K Ølensvåg, Ida Haraldseid, mobil 97 66 14 59

* Circle K Norge, opplæringsansvarlig Lene Foldvik, mobil 90 05 03 96

* Circle K Norge, kommunikasjonssjef Knut Hilmar Hansen, mobil 91 73 80 53

Følgende bilder er knyttet til denne artikkelen:
Bilde - vedlegg til sak Christine Brattli Molund.jpg 10,00 MB (5616x3744)
Bilde - vedlegg til sak Ida Haraldseid.jpg 9,95 MB (5456x3710)
Bilde - vedlegg til sak gruppebilde.jpg 7,79 MB (5587x3625)

Denne saken er skrevet av Pressenytt for Circle K Norge, og kan brukes fritt. Pressenytt har redaksjonelt ansvar for innholdet i artikkelen.
Publisert: 27.03.2019 07:26
Teknisk løsning ZEVS AS