presseticker

Skip to main content

Buskerud-jente plukket ut til Statoils prestisjeutdanning

  Publisert: 01.02.2013 07:00 - av  Stefan Thorsteinsen

Heldige studenter: – Marte Nielsen (t.v) og Marita Therese Borderud går begge på Statoils skreddersydde utdanning. Nielsen er et av de ferske talentene som startet på den 2-årige, gratis utdanningen i høst. Foto: Johnny Syversen

Oslo: Ti nye stasjonsmedarbeidere har i år kommet igjennom nåløyet i konkurransen om toårig gratis utdanning fra Statoil på Handelshøyskolen BI. I kampen om plassene vant Marthe Nielsen fra Slemmestad i Buskerud fram.

I høst kunne ti nye, håndplukkede talenter til Statoils talentprogram fylle klasserommet ved Handelshøyskolen BI i Nydalen. Marthe Nielsen (22) fra Vollen og Marita Therese Borderud (27) fra Lier i Buskerud har begge kommet igjennom nåløyet. Det er niende gang selskapet plukker ut ti kandidater til å ta toårig utdannelse innen varehandel.

 

Statoils talentprogram har pågått siden 2004 og gir studentene kunnskaper innen stasjonsøkonomi, HR, Retail og Marketing. Utdanningen er en kombinasjon mellom selvstudier og samlinger flere ganger i året, hvor reise og opphold til talentene blir betalt for dem.

 

Borderud er inne i sitt andre år, mens Nielsen fikk plass på studiet i høst. –
Jeg ble ikke trukket ut i første omgang, men ble ringt opp senere da en plass åpnet seg. Jeg ble ekstremt glad, og har i mange år ønsket meg inn på utdanningen. Jeg ville søkt igjen og igjen til jeg kom inn, forteller Nielsen, som har ambisjoner om å få drive stasjonen hjemme.

 

Viderefører 90 års drift

Hun jobber til daglig på Statoil Slemmestad, en bensinstasjon familien hennes har drevet siden besteforeldrene startet den for 90 år siden. – Hele familien jobber sammen, både mamma, pappa og broren min på samme stasjon. Jeg kunne ikke hatt en bedre arbeidsplass, forteller hun.

 

Nielsen er den første i familien som tar Statoils toårige utdanning. Magnus Nielsen, som er daglig leder ved stasjonen på Slemmestad, er stolt av søsteren sin. – Dette betyr utrolig mye både for henne og for oss. Marthe er ei jente med oversikt, og er en sterk ressurs hos oss. Nå får hun en spennende utdannelse, forteller han.

 

Nettverk en viktig del

Talentprogrammet til Statoil har vist seg å være en god investering. De fleste som har vært igjennom programmet, jobber fortsatt for selskapet, og mange har fått egne stasjoner eller blitt salgssjefer. Administrerende direktør i Statoil Fuel & Retail, Dag Roger Rinde, sier utvikling av nettverk til talentene har vært ett av målene.

 

– Programmet er en integrert del av rekrutterings- og personalpolitikken, og vi er ute etter dyktige og motiverte stasjonsmedarbeidere. Vi utfører også en grundig utvelgelsesprosess for å få de beste. De er den fremste ressursen vi har og et godt nettverk er en viktig del av deres videre utvikling. Det nettverket kan vi gi dem igjennom dette programmet, forteller Rinde.

(Pressenytt)

 

 

Kontaktpersoner:

* Statoil Fuel & Retail, pressetalsmann Knut Hilmar Hansen, mobil 91 73 80 53

Fakta om talentprogrammet

Talenter ni år på rad
* Statoils talentprogram er en toårig gratis utdannelse på BI varehandel.

* Alle stasjonsansatte kan søke talentprogrammet.
* Denne høsten startet det niende talentkullet på programmet.
* Talentprogrammet kombineres med fast jobb på stasjon. I tillegg er det tre samlinger i halvåret på BI i Oslo.


Talenter 2012

Kristian Kvernberg, Statoil Bogstad, Oslo

Anette Sperre, Statoil Revetal, Vestfold

Dan Remy Alviniussen, Statoil Torstrand, Vestfold

Henrik Farmen Sørlie, Statoil Grelland, Vestfold

Linda Klingan Rue, Statoil Heddal, Telemark

Andre Follesø, Statoil Sandsli, Hordaland

Line Braaten, Statoil Flisa, Hedmark

Nina Sørburø Lilleby, Statoil Stjørdal, Nord-Trøndelag

Jan Martin Helgetun Statoil Nardo, Sør-Trøndelag

Marte Nielsen, Statoil Slemmestad, Buskerud

Følgende bilder er knyttet til denne artikkelen:
Bilde - vedlegg til sak IMG_4863.jpg 7,16 MB (5616x3744)

Denne saken er skrevet av Pressenytt for Circle K Norge, og kan brukes fritt. Pressenytt har redaksjonelt ansvar for innholdet i artikkelen.
Publisert: 01.02.2013 07:00
Teknisk løsning ZEVS AS