presseticker

Skip to main content

DOGA-merket 2017:

Brukte design til å lære opp 22 000 flyansatte

  Publisert: 15.11.2017 12:58 - av  Henning Poulsen
Avinor har landet en ambisiøs læringsreise for 22 000 ansatte ved Oslo Lufthavn. Nå får de utmerkelsen DOGA-merket 2017.

Den prestisjefylte utmerkelsen deles ut onsdag ettermiddag på Design og arkitektur Norge (DOGA) i Oslo.

 

«Kunne gått skikkelig galt»

I april i år åpnet nye Oslo lufthavn på Gardermoen. Den ombygde flyplassen kunne by på dobling i arealer og kapasitet, ny jernbanestasjon, nytt bagasjesystem, nye innsjekkingsområder, utvidelse av servicetilbud for de reisende og mye mer. Alt dette skapte et enormt opplæringsbehov blant de 22 000 personene som jobber på flyplassen – fra piloter til kioskansatte.

 

Takket være en brukerrettet læringsreise gjennomført sammen med EGGS Design lyktes Avinor i å gjøre de ansatte klare innen det første flyet tok av fra nye Oslo lufthavn.

 

Om læringsreisen ved Oslo lufthavn skriver juryen følgende:

 

«Dette er et prosjekt som raskt kunne gått skikkelig galt om man hadde tenkt i siloer og ikke tatt brukerperspektivet godt nok med i prosessen. Den nytenkende måten tjenestedesign er brukt tverrfaglig på i dette arbeidet, er eksemplarisk og veldig godt håndverk.»

 

Løfter fram de beste

DOGA-merket, som inntil i fjor het Merket for god design, deles ut årlig til norske arkitektur- og designprosjekter. Utmerkelsen løfter fram virksomheter og utøvere som har samarbeidet om innovative prosjekter der design og arkitektur skaper samfunns-, miljømessige eller økonomiske verdier.

 

– I år mottok vi nesten 300 søknader til DOGA-merket, og så mange som 49 tilfredsstilte de høye kravene som juryen stiller. Årets mottakere er forbilder og gode bevis på hvor høyt nivå design- og arkitekturfagene holder i Norge, sier Thea Mehl, prosjektleder for DOGAs priser.

 

Design og arkitektur Norge (DOGA) er stiftelse under Nærings- og fiskeridepartementet og en del av regjeringens virkemiddelapparat for økt innovasjon. DOGA er en pådriver for bærekraftig verdiskaping gjennom design og arkitektur og fasiliterer samarbeid mellom utøvere og virksomheter, eksperimenterer med nye løsninger og formidler innsikt og læring.

(Pressenytt)

 

Fagprogram og prisutdeling strømmes direkte på Doga.no fra klokken 12.30 på onsdag.

 

Mer informasjon om arrangementet og utmerkelsene her: https://doga.no/kalender/doga-merket-2017/

 

 

Kontaktpersoner:

* Avinor, kommunikasjonssjef Kristian Løksa, mobil 934 52 603

* Design og arkitektur Norge, prosjektleder Thea Mehl, mobil 413 09 819

* Design og arkitektur Norge, senior kommunikasjonsrådgiver Line Aandal Røijen, mobil 911 74 639

 

 

Bildetekster:

Avinor mottar DOGA-merket 2017 for Oslo Lufthavn Læringsreisen. Foto: Thomas Ekström (bildet) og EGGS Design (illustrasjon)

Følgende bilder er knyttet til denne artikkelen:

Denne saken er skrevet av Pressenytt for Design og arkitektur Norge (DOGA), og kan brukes fritt. Pressenytt har redaksjonelt ansvar for innholdet i artikkelen.
Publisert: 15.11.2017 12:58
Teknisk løsning ZEVS AS