presseticker

Skip to main content

Bruker lørdagen på kunnskapsutvikling

  Publisert: 03.03.2018 09:35 - av  Henning Poulsen

POWER OF SHARING: – Det er gjennom kunnskapsdeling på tvers av fagområder og avdelinger at vi virkelig skaper verdi, sier Lily Chen, som er konsulent i Sopra Steria. Her sammen med kollega og HR Manager Anders Palerud. Foto: Sopra Steria

Oslo: Denne lørdagen samles om lag 400 av Sopra Sterias medarbeidere for å dele kunnskap med sine kollegaer innen alt fra eksperimentell innovasjon og kunstig intelligens til hologramteknologi og sirkulærøkonomi.

– Dette er første gang vi arrangerer en dag fullstendig dedikert til kunnskapsdeling. Arrangementet er laget av våre ansatte, for våre ansatte. Alt er frivillig og ubetalt, så på en måte kan du si at dette er en kompetansedugnad, forteller Anders Palerud, HR Manager, som er ansvarlig for dagen i Sopra Steria.

 

Kompetansedagen til Sopra Steria, som har fått navnet Rubiks, holdes i Oslo lørdag 3. mars. Mer enn 400 ansatte har meldt seg på.

 

– Rubiks symboliserer kompleks problemløsning – og er en ide om at vi best løser oppgaver sammen. Vi har et mantra i Sopra Steria som heter «The Power of Sharing». Det sier noe om hvordan vi skal samhandle på tvers av fag, og løse oppgavene i fellesskap, sier Palerud.

 

Han forteller at Sopra Steria, som Norges største IT-konsulentselskap, og det fjerde største IT-selskapet i Norge, i lang tid har hatt kompetanseutvikling av den enkelte konsulent i sentrum av sin virksomhet.

 

Lily Chen er konsulent i Sopra Steria og har hatt ansvaret for å sette sammen programmet, hun har mobilisert mer enn 50 av sine kolleger til å dele sin kunnskap med andre denne dagen.

 

– Vi sitter på enorme mengder kunnskap og erfaring i virksomheten vår, med bred kompetanse innen både forretning og teknologi, men det er gjennom kunnskapsdeling på tvers av fagområder og avdelinger at vi virkelig klarer å skape verdi, sier Chen.

 

Heldagsarrangementet inneholder over 50 presentasjoner, en rekke workshops, stands og lyntaler. De mest populære temaene er sikkerhetstrender, arkitektur, tingenes internett, blockchain, kunstig intelligens, applikasjonsutvikling, HoloLens og smarte byer.

 

Kunnskapsdeling i praksis

Blant foredragsholderne finner vi Lillian Røstad, avdelingsleder for informasjonssikkerhet og én av fjorårets IT-kvinner. Hun skal også benytte dagen til å lansere et nyutviklet konsept: Cyber Security Center. Det blir også foredrag av Johannes Brodwall, en av landets største autoriteter på smidig utvikling, og innovasjonsekspert og Sopra Steria NEXT-sjef Marianne Selle.

 

I tillegg blir det påfyll fra fageksperter som Saqib Riaz, forretningsutvikler på integrasjon og API Management, Stina Birkeland, forretningsutvikler og leder i arbeidet med smarte byer i Sopra Steria, og applikasjons-scrum master Andreas Ahlgren.

– Det er få steder livslang læring er så viktig som i konsulentyrket, og da spesielt i Sopra Steria. Som bransjens største arbeidsgiver ønsker vi å legge til rette for faglig utvikling gjennom hele karriereløpet. Dette gjør vi både på formelle og uformelle arenaer, i egen og ansattes regi, sier Solfrid Skilbrigt, HR- og strategidirektør i Sopra Steria Skandinavia.

 

Hun understreker at alle bedrifter og virksomheter i Norge må legge til rette for faglig utvikling for å oppleves som attraktive arbeidsplasser.

 

– Gjennom satsing på kunnskapsutvikling og kunnskapsdeling skapes positive verdier både for arbeidsgiver, medarbeidere og kundene, sier Skilbrigt.

 

 

Kontaktperson:

* Sopra Steria, Director Marketing and Communication Scandinavia, Kristin Blix-Elton, mobil 970 28 616

 

 

Bildetekst:

POWER OF SHARING: – Det er gjennom kunnskapsdeling på tvers av fagområder og avdelinger at vi virkelig skaper verdi, sier Lily Chen, som er konsulent i Sopra Steria. Her sammen med kollega og HR Manager Anders Palerud. Foto: Sopra Steria

 

 

 

 

Om Sopra Steria

Om Sopra Steria

Sopra Steria er et ledende internasjonalt konsulentselskap med en av markedets mest omfattende tjenesteporteføljer innen digitalisering. Selskapet tilbyr strategiutvikling, IT-rådgivning, infrastruktur- og systemutvikling, digitale løsninger og drift. Sopra Steria bistår store private og offentlige organisasjoner i Skandinavia med å ta et digitalt lederskap innen sin bransje. Selskapet har 42 000 medarbeidere i over 20 land, og hadde en omsetning på 3,8 milliarder euro i 2017.

 

I Skandinavia sørger 1800 medarbeidere for en årlig omsetning på 2,5 milliarder kroner.

 

Les mer på www.soprasteria.no

Følgende bilder er knyttet til denne artikkelen:
Bilde - vedlegg til sak Lily og Anders - rubiks mars18.jpg 10,26 kB (2366x2015)

Denne saken er skrevet av Pressenytt for Sopra Steria, og kan brukes fritt. Pressenytt har redaksjonelt ansvar for innholdet i artikkelen.
Publisert: 03.03.2018 09:35
Teknisk løsning ZEVS AS