presseticker

Skip to main content

Blant landets beste arbeidsplasser for 7. år på rad

  Publisert: 19.03.2014 07:25 - av  Henning Poulsen

ATTRAKTIV ARBEIDSGIVER. HR-direktør Solfrid Skilbrigt er strålende fornøyd med Sterias plassering i GPTW-kåringen. – Vårt mål er å være det beste konsulentselskapet for de beste konsulentene, sier hun. Foto: Hanne Kristine Fjellheim

Oslo: Til tross for rekordvekst i en tøff bransje er konsulentselskapet Steria igjen kåret til én av landets aller beste steder å jobbe. Det ble klart i kåringen Great Place to Work tirsdag kveld.

Jannik Krohn Falck, partner i Great Place to Work (GPTW), er imponert over hvordan Steria-systemet har taklet flere år med sterk vekst. I fjor ansatte Steria 300 nye konsulenter, omsetningen steg med 23,3 prosent, mens resultatet ble doblet .

 

– Selskaper som ansetter kraftig må jobbe iherdig for å få alle nyansatte inn i kulturen. Struktur og lederskap blir gjerne hengende igjen, noe som kan føre til økt konfliktnivå, lavere tillit og mistrivsel på arbeidsplassen. Dette ser vi ingen tegn til hos Steria, som tvert imot scorer enda bedre i år enn i fjor, sier Krohn Falck.

 

Steria kom på 3. plass i klassen for store selskaper.

 

Imponerende resultater

– Konsulentbransjen er kjent for tøffe tak og stort gjennomtrekk. Selskaper i denne bransjen har en ekstra utfordring med å bygge kultur, siden flertallet av de ansatte gjerne sitter spredt ute hos forskjellige kunder. Sterias resultat er imponerende, men ikke overraskende, sier han.

 

Krohn Falck påpeker at selskapet over lang tid har bygget en kultur preget av tette relasjoner og fellesskap mellom ledere og ansatte.

 

– Steria har dessuten en eksepsjonelt god og strukturert måte å ta imot nye kolleger på, slik at de raskt blir en del av kulturen og mestrer arbeidsoppgavene, sier han.

 

Lønnsomt med fornøyde medarbeidere

HR-direktør i Steria, Solfrid Skilbrigt, er stolt over at Steria hvert eneste år siden 2007 har havnet blant de beste arbeidsgiverne i Great Place to Work-kåringen. I løpet av denne tiden har selskapet tredoblet antall medarbeidere.

 

– Fornøyde medarbeidere gjør en bedre jobb. Derfor er en raus, inkluderende selskapskultur som oppmuntrer til kreativitet og initiativ både bærekraftig og lønnsom, sier hun, og fortsetter:

 

– Målet er å være det beste konsulentselskapet for de beste konsulentene. Det krever at vi både må tiltrekke oss og holde på gode hoder. Derfor jobber vi hardt med å bygge og vedlikeholde en internkultur som oppfordrer til deling, engasjement og faglig og personlig utvikling.

(Pressenytt)

 

 

Kontaktpersoner:

* Steria, HR-direktør Solfrid Skilbrigt, mobil 905 51 086

* Steria, markeds- og kommunikasjonsdirektør Kristin Blix-Elton, mobil 970 28 616

 

 

Bildetekst:

ATTRAKTIV ARBEIDSGIVER. HR-direktør Solfrid Skilbrigt er strålende fornøyd med Sterias plassering i GPTW-kåringen. – Vårt mål er å være det beste konsulentselskapet for de beste konsulentene, sier hun. Foto: Hanne Kristine Fjellheim

 

 

FAKTABOKS:

Dette er Steria:

Steria er et internasjonalt konsulentselskap med 20 000 medarbeidere i 15 land som jobber med forretnings- og it rådgivning, systemutvikling, infrastruktur og drift. I Norge sørger nær 1000 medarbeidere for en årlig omsetning på 1,2 milliarder kroner. Steria leverer tjenester til mange av Norges største virksomheter, deriblant, Avinor, Canal Digital, Det norske oljeselskap, DNB, Flytoget, Forsvaret, Helse Sør-Øst, Husbanken, Jernbaneverket, KLP, Kværner, Leger Uten Grenser, Lånekassen, NAV, NorgesGruppen, NSB, Oslo kommune, PGS, Politiet, Posten, Protector, Reitangruppen, Ruter, Schibsted, Skatteetaten, SpareBank 1, Statens Pensjonskasse, Statens vegvesen, Statkraft, Statnett, Storebrand, Sykehuspartner, Telenor, Tollvesenet, Trondheim kommune, UDI og Vinmonopolet

Følgende bilder er knyttet til denne artikkelen:
Bilde - vedlegg til sak Solfrid 1.JPG 3,61 kB (3888x2592)
Bilde - vedlegg til sak Solfrid 3.JPG 3,10 MB (3888x2592)

Denne saken er skrevet av Pressenytt for Sopra Steria, og kan brukes fritt. Pressenytt har redaksjonelt ansvar for innholdet i artikkelen.
Publisert: 19.03.2014 07:25
Teknisk løsning ZEVS AS