presseticker

Skip to main content

Aktiv mot kreft-stafetten 2023:

Vinstra og Otta knuste stafettrekorder for kreftsaken

  Publisert: 08.09.2023 09:43 - av  Henning Poulsen

GODT HUMØR. Speaker Bjørnar Bakken intervjuer en deltaker under Aktiv mot kreft-stafetten på Circle K E6 Vinstra. Foto: Event Partner

LANGER UT. Både bedrifter og privatpersoner deltok under Aktiv mot kreft-stafetten på Vinstra. Foto: Event Partner.

GA ALT. Entusiastiske deltakere i Otta tråkket til for kreftsaken. Foto: Event Partner.

Den spreke lokalbefolkningen på Otta og Vinstra sørger for at Aktiv mot kreft-stafetten rakk over 816 kilometer på sin vei gjennom Innlandet. To sterke rekorder ble satt.

Det var knyttet stor spenning til om de to stoppestedene i Innlandet skulle klare å tråkke og løpe til sammen 284 kilometer, som var målsetningen. Akkurat dét viste seg å gå veldig greit.

 

– Både på Otta og Vinstra har folk vært helt fantastiske. De har til sammen løp og syklet 816 kilometer på bare to dager. Innsatsen har vært fantastisk, utbryter en fornøyd markedsansvarlig i Circle K Norge, Johan Kraft-Johanssen.

 

Vinstra best i landet

Stafetten rullet inn i Innlandet onsdag 6. september. Denne første dagen stod aksjonen på Circle K Otta. Torsdag flyttet den seg til Circle K E6 Vinstra, der stafetten kunne notere den lengste tilbakelagte distansen så langt.

 

De 466 kilometerne Vinstra-folket tråkket og løp for kreftsaken knuste den gamle rekorden som ble satt i Rennebu 2. september med hele 85 kilometer. Otta-deltakerne på sin side klarte å legge ned 350 kilometer, noe som er fjerde best i landet så langt.

 

Innlandet beste fylke

Dermed ble det også satt en sterk fylkesrekord. I snitt har stafetten tilbakelagt mer enn fire mil hver dag i Innlandet. Det er 1,3 mil lengre enn det nestbeste fylke, Møre og Romsdal.

 

– Begge steder gikk folk mann av huse for å være med. Både unge og gamle, privatpersoner, idrettslag, mosjonistforeninger og bedrifter deltok. På Vinstra stilte blant annet 16 lokale sponsorer opp utover dagen, den lokale ildsjelen Bjørnar Bakken var speaker, og vi fikk besøk av Gledespatruljen med Sigurd Sollien i spissen, sier Kraft-Johanssen.

 

Fra Alta til Lillesand

Den landsdekkende Aktiv mot kreft-stafetten skal både få folk i aktivitet og samle inn penger til treningssentre for kreftpasienter. Startskuddet gikk i Alta 19. august. I alt besøker stafetten 30 steder rundt omkring i Norge, og avsluttes i Lillesand i Agder 25. september.

 

Løpingen og syklingen skjer på spinningsykler og tredemøller som fraktes fra sted til sted i en spesialtilpasset tilhenger. Målet er at hver etappe i snitt skal tilbakelegge 142 kilometer, slik at den sammenlagte distansen tilsvarer avstanden mellom Alta i nord og Lillesand i sør.

 

Bygger treningssentre på sykehus

Helle Aanesen, daglig leder i stiftelsen Aktiv mot kreft, håper arrangementet inspirerer folk til å være mer aktive.

 

Alle pengene som samles inn i løpet av stafetten, går uavkortet til stiftelsens arbeid. Aktiv mot kreft har de siste årene bygget Pusterom på 21 av landets sykehus. Dette er treningssentre der alle med kreftdiagnose kan få tilrettelagt trening før, under og etter behandling.

 

– Vi tilpasser den fysiske aktiviteten for hver pasient. Persontilpasset trening er et viktig supplement til kreftbehandling. Jo tidligere du starter med trening, desto bedre er du forberedt til behandlingen du skal gjennom, sier Aanesen.

(Pressenytt)

 

Les mer om stafetten her: www.circlek.no/stafett

 

 

Bildetekster:

GODT HUMØR. Speaker Bjørnar Bakken intervjuer en deltaker under Aktiv mot kreft-stafetten på Circle K E6 Vinstra. Foto: Event Partner

 

LANGER UT. Både bedrifter og privatpersoner deltok under Aktiv mot kreft-stafetten på Vinstra. Foto: Event Partner.

 

GA ALT. Entusiastiske deltakere i Otta tråkket til for kreftsaken. Foto: Event Partner.

 

 

 

Kontaktpersoner:

* Circle K E6 Vinstra, stasjonssjef Hanne Skårvold-Vang, mobil 95 91 63 26

* Circle K Otta, stasjonssjef Svein Tore Nymoen, mobil 97 71 65 55

* Circle K Norge, markedsansvarlig Johan Kraft-Johanssen, mobil 95 06 37 40

* Aktiv mot kreft, daglig leder Helle Aanesen, mobil 93 27 07 07

Resultater – Aktiv mot kreft-stafetten:

Circle K Otta, onsdag 6. september: 350 km

Circle K E6 Vinstra, torsdag 7. september: 466 km

Følgende bilder er knyttet til denne artikkelen:
Bilde - vedlegg til sak Vinstra1.jpg 127,16 kB (498x884)
Bilde - vedlegg til sak Vinstra2.jpg 96,60 kB (498x884)
Bilde - vedlegg til sak Otta.jpg 127,87 kB (498x884)

Denne saken er skrevet av Pressenytt for Circle K Norge, og kan brukes fritt. Pressenytt har redaksjonelt ansvar for innholdet i artikkelen.
Publisert: 08.09.2023 09:43
Teknisk løsning ZEVS AS