presseticker

Skip to main content

Aktiv mot kreft-stafetten 2023:

Trøndere knuste stafettrekord for kreftsaken

  Publisert: 04.09.2023 12:25 - av  Henning Poulsen

LANGER UT. Både bedrifter og privatpersoner deltok under Aktiv mot kreft-stafetten i Stjørdal. Foto: Event Partner.

GLADE OG SLITNE. Disse fire deltakerne på Circle K E6-Berkåk var med på å sette ny stafettrekord. Foto: Event Partner.

PARTNERE. For andre år på rad hjelper Circle K til med å samle inn penger for Aktiv mot kreft. På bildet Sverre Rosén, administrerende direktør i Circle K Norge, og Aktiv mot kreft-ambassadør og toppidrettsutøver Kasper Stadaas. Foto: Johnny Syversen

Spreke trøndere sørger for at Aktiv mot kreft-stafetten satte ny rekord på sin vei gjennom fylket.

Det var knyttet stor spenning til om de fire stoppestedene i Trøndelag skulle klare å tråkke og løpe til sammen 568 kilometer, som var målsetningen. Akkurat dét viste seg å gå veldig greit.

 

– Folk i Levanger, Stjørdal, Leinstrand og Rennebu har vært helt fantastiske. De har til sammen løp og syklet 947 kilometer på bare fire dager. Innsatsen har vært fantastisk, utbryter en fornøyd markedsansvarlig i Circle K Norge, Johan Kraft-Johanssen.

 

Rennebu-folket satte til og med ny rekord. De 381 kilometerne de tilbakela for kreftsaken var halvannen mil mer enn svolværfolket klarte da stafetten gikk gjennom Nord-Norge tidligere i august.

 

Stafetten rullet inn i Trøndelag onsdag 30. august. Denne første dagen stod aksjonen på Circle K Moan i Levanger. Torsdagen flyttet den seg til Circle K Stjørdal, og på fredag var det Circle K E6-Klett i Leinstrand som fikk besøk. Stafetten avrundet Trøndelag-besøket på lørdagen med rekorddag på Circle K E6-Berkåk i Rennebu.

 

Gikk mann av huse

Den landsdekkende Aktiv mot kreft-stafetten skal både få folk i aktivitet og samle inn penger til treningssentre for kreftpasienter. Startskuddet gikk i Alta 19. august. I alt besøker stafetten 30 steder rundt omkring i Norge, og avsluttes i Lillesand i Agder 25. september.

 

Løpingen og syklingen skjer på spinningsykler og tredemøller som fraktes fra sted til sted i en spesialtilpasset tilhenger. Målet er at hver etappe i snitt skal tilbakelegge 142 kilometer, slik at den sammenlagte distansen tilsvarer avstanden mellom Alta i nord og Lillesand i sør.

 

– Trøndelag leverte et fantastisk snitt på 237 kilometer per dag. Det gir oss et kjempeutgangspunkt når vi nå fortsetter ruta sørover, sier Kraft-Johanssen.

 

– Mange steder gikk folk mann av huse for å være med, og både unge og gamle, privatpersoner, idrettslag, mosjonistforeninger og bedrifter stilte opp. I Stjørdal lagde den lokale brannstasjonen show med sirener og blålys. Og på Berkåk var det en som løp mer enn to mil – og stasjonsdriveren sjøl syklet nesten mila, sier Johan Kraft-Johanssen.

 

Bygger treningssentre på sykehus

Helle Aanesen, daglig leder i stiftelsen Aktiv mot kreft, håper arrangementet inspirerer folk til å være mer aktive.

 

Alle pengene som samles inn i løpet av stafetten, går uavkortet til stiftelsens arbeid. Aktiv mot kreft har de siste årene bygget Pusterom på 21 av landets sykehus. Dette er treningssentre der alle med kreftdiagnose kan få tilrettelagt trening før, under og etter behandling.

 

– Vi tilpasser den fysiske aktiviteten for hver pasient. Persontilpasset trening er et viktig supplement til kreftbehandling. Jo tidligere du starter med trening, desto bedre er du forberedt til behandlingen du skal gjennom, sier Aanesen.

(Pressenytt)

 

Les mer om stafetten her: www.circlek.no/stafett

 

 

 

Bildetekster:

LANGER UT. Både bedrifter og privatpersoner deltok under Aktiv mot kreft-stafetten i Stjørdal. Foto: Event Partner.

 

GLADE OG SLITNE. Disse fire deltakerne på Circle K E6-Berkåk var med på å sette ny stafettrekord. Foto: Event Partner.

 

PARTNERE. For andre år på rad hjelper Circle K til med å samle inn penger for Aktiv mot kreft. På bildet Sverre Rosén, administrerende direktør i Circle K Norge, og Aktiv mot kreft-ambassadør og toppidrettsutøver Kasper Stadaas. Foto: Johnny Syversen

 

 

Kontaktpersoner:

* Circle K Moan, Erling Spets Fossum, mobil 90 09 95 14

* Circle K Stjørdal, Ann-Mari Brunes Mjøsund, mobil 90 09 95 14

* Circle K E6-Klett, Roger Svaan, mobil 90 09 95 14

* Circle K E6-Berkåk, Svenn Ove Vaagen, mobil 41 02 65 64

* Circle K Norge, markedsansvarlig Johan Kraft-Johanssen, mobil 95 06 37 40

* Aktiv mot kreft, daglig leder Helle Aanesen, mobil 93 27 07 07

Resultater – Aktiv mot kreft-stafetten:

Circle K Moan, onsdag 30. aug: 281 km

Circle K Stjørdal, torsdag 31. aug: 110 km

Circle K E6-Klett, fredag 1. sept: 175 km

Circle K E6-Berkåk, lørdag 2. sept: 381 km

Følgende bilder er knyttet til denne artikkelen:
Bilde - vedlegg til sak Stjørdal.jpg 168,70 kB (663x884)
Bilde - vedlegg til sak Berkåk.jpg 175,32 kB (663x884)
Bilde - vedlegg til sak 092A0646.jpg 3,58 MB (4738x3234)

Denne saken er skrevet av Pressenytt for Circle K Norge, og kan brukes fritt. Pressenytt har redaksjonelt ansvar for innholdet i artikkelen.
Publisert: 04.09.2023 12:25
Teknisk løsning ZEVS AS