presseticker

Skip to main content

Tønsbergensere løp og syklet 33 mil for kreftsaken

  Publisert: 19.09.2023 10:18 - av  Henning Poulsen

TRÅKKET TIL. Ingenting å si på innsatsen til denne gjengen under Aktiv mot kreft-stafetten i Tønsberg. Foto: Event Partner.

GODT HUMØR. Denne entusiastiske deltakeren løp og syklet langt og lenge for kreftsaken. Foto: Event Partner.

STO PÅ. Det ble ofret mange liter svette i Tønsberg denne mandagen. Foto: Event Partner

Den spreke lokalbefolkningen i Tønsberg sørger for at Aktiv mot kreft-stafetten rakk over 329 kilometer på sin ferd innom Vestfold på mandag.

Det var knyttet stor spenning til om stoppestedet i Vestfold skulle klare å tråkke og løpe til sammen 142 kilometer, som var målsetningen denne onsdagen. Akkurat dét viste seg å gå veldig greit.

 

– Folk i byen og lokalområdet har vært helt fantastiske. De har til sammen løpt og syklet 329 kilometer i løpet av den ene dagen aksjonen stod på Circle K Tønsberg. Innsatsen har vært upåklagelig, utbryter en fornøyd markedsansvarlig i Circle K Norge, Johan Kraft-Johanssen.

 

Han forteller at en rekke lokale virksomheter stilte som sponsorer, og at den lokale energistasjonen stilte med ekstrapremier til de som deltok. Nå dundrer stafetten videre på reisen, med to etapper i Telemark før den siste innspurten i Agder.

 

Fra Alta til Lillesand

Den landsdekkende Aktiv mot kreft-stafetten skal både få folk i aktivitet og samle inn penger til treningssentre for kreftpasienter. Startskuddet gikk i Alta 19. august. I alt besøker stafetten 30 steder rundt omkring i Norge, og avsluttes i Lillesand i Agder 25. september.

 

Løpingen og syklingen skjer på spinningsykler og tredemøller som fraktes fra sted til sted i en spesialtilpasset tilhenger. Målet er at hver etappe i snitt skal tilbakelegge 142 kilometer, slik at den sammenlagte distansen tilsvarer avstanden mellom Alta i nord og Lillesand i sør.

 

Bygger treningssentre på sykehus

Helle Aanesen, daglig leder i stiftelsen Aktiv mot kreft, håper arrangementet inspirerer folk til å være mer aktive.

 

Alle pengene som samles inn i løpet av stafetten, går uavkortet til stiftelsens arbeid. Aktiv mot kreft har de siste årene bygget Pusterom på 21 av landets sykehus. Dette er treningssentre der alle med kreftdiagnose kan få tilrettelagt trening før, under og etter behandling.

 

– Vi tilpasser den fysiske aktiviteten for hver pasient. Persontilpasset trening er et viktig supplement til kreftbehandling. Jo tidligere du starter med trening, desto bedre er du forberedt til behandlingen du skal gjennom, sier Aanesen.

(Pressenytt)

 

Les mer om stafetten her: www.circlek.no/stafett

 

 

Bildetekster:

TRÅKKET TIL. Ingenting å si på innsatsen til denne gjengen under Aktiv mot kreft-stafetten i Tønsberg. Foto: Event Partner.

 

GODT HUMØR. Denne entusiastiske deltakeren løp og syklet langt og lenge for kreftsaken. Foto: Event Partner.

 

STO PÅ. Det ble ofret mange liter svette i Tønsberg denne mandagen. Foto: Event Partner

 

 

Kontaktpersoner:

* Circle K Tønsberg, stasjonsleder Lars Gullichsen, mobil 91 66 44 11

* Circle K Norge, markedsansvarlig Johan Kraft-Johanssen, mobil 95 06 37 40

* Aktiv mot kreft, daglig leder Helle Aanesen, mobil 93 27 07 07

 

Følgende bilder er knyttet til denne artikkelen:
Bilde - vedlegg til sak Tønsberg1.jpg 250,49 kB (663x884)
Bilde - vedlegg til sak Tønsberg2.jpg 250,98 kB (663x884)
Bilde - vedlegg til sak Tønsberg.jpg 238,22 kB (663x884)

Denne saken er skrevet av Pressenytt for Circle K Norge, og kan brukes fritt. Pressenytt har redaksjonelt ansvar for innholdet i artikkelen.
Publisert: 19.09.2023 10:18
Teknisk løsning ZEVS AS