presseticker

Skip to main content

Sunnmøringer og romsdalinger la ned 55 mil for kreftsaken

  Publisert: 07.09.2023 10:54 - av  Henning Poulsen

GODT HUMØR. Disse deltakerne stilte med godt humør da Aktiv mot kreft-stafetten stoppet i Digerneset på mandag. Foto: Event Partner

LANGER UT. Både bedrifter og privatpersoner deltok under Aktiv mot kreft-stafetten i Åndalsnes. Foto: Event Partner.

GA ALT. Plasto var blant de lokale sponsorene som tråkket til for kreftsaken i Åndalsnes. Foto: Event Partner.

Spreke sunnmøringer og romsdalinger sørger for at Aktiv mot kreft-stafetten rakk over 548 kilometer på sin vei gjennom fylket.

Det var knyttet stor spenning til om de to stoppestedene i Møre og Romsdal skulle klare å tråkke og løpe til sammen 284 kilometer, som var målsetningen. Akkurat dét viste seg å gå veldig greit.

 

– Folk i Ålesund og Åndalsnes har vært helt fantastiske. De har til sammen løp og syklet 548 kilometer på bare fire dager. Innsatsen har vært fantastisk, utbryter en fornøyd markedsansvarlig i Circle K Norge, Johan Kraft-Johanssen.

 

Stafetten rullet inn i Møre og Romsdal mandag 4. september. Denne første dagen stod aksjonen på Circle K Digerneset i Ålesund. Tirsdag flyttet den seg til Circle K Åndalsnes, der stafetten kunne notere den tredje lengste tilbakelagte distansen så langt.

 

De 356 kilometerne Åndalsnes-folket tråkket og løp for kreftsaken lå bare 2,5 mil unna den sterkeste etappen så langt, i Rennebu 2. september.

 

– Begge steder gikk folk mann av huse for å være med til tross for til dels rufsete vær. Både unge og gamle, privatpersoner, idrettslag, mosjonistforeninger og bedrifter stilte opp. I Åndalsnes stilte blant annet 16 lokale sponsorer opp utover dagen, og de var sterkt delaktige i det sterke resultatet vi oppnådde her, sier Kraft-Johanssen.

 

Beste snittet i Norge

Den landsdekkende Aktiv mot kreft-stafetten skal både få folk i aktivitet og samle inn penger til treningssentre for kreftpasienter. Startskuddet gikk i Alta 19. august. I alt besøker stafetten 30 steder rundt omkring i Norge, og avsluttes i Lillesand i Agder 25. september.

 

Løpingen og syklingen skjer på spinningsykler og tredemøller som fraktes fra sted til sted i en spesialtilpasset tilhenger. Målet er at hver etappe i snitt skal tilbakelegge 142 kilometer, slik at den sammenlagte distansen tilsvarer avstanden mellom Alta i nord og Lillesand i sør.

 

– Møre og Romsdal leverte et fantastisk snitt på 274 kilometer per etappe. Ingen andre fylker ligger så høyt. Dette gir oss et kjempeutgangspunkt når vi nå fortsetter ruta sørover, sier Kraft-Johanssen.

 

Bygger treningssentre på sykehus

Helle Aanesen, daglig leder i stiftelsen Aktiv mot kreft, håper arrangementet inspirerer folk til å være mer aktive.

Alle pengene som samles inn i løpet av stafetten, går uavkortet til stiftelsens arbeid. Aktiv mot kreft har de siste årene bygget Pusterom på 21 av landets sykehus. Dette er treningssentre der alle med kreftdiagnose kan få tilrettelagt trening før, under og etter behandling.

 

– Vi tilpasser den fysiske aktiviteten for hver pasient. Persontilpasset trening er et viktig supplement til kreftbehandling. Jo tidligere du starter med trening, desto bedre er du forberedt til behandlingen du skal gjennom, sier Aanesen.

(Pressenytt)

 

Les mer om stafetten her: www.circlek.no/stafett

 

 

Bildetekster:

GODT HUMØR. Disse deltakerne stilte med godt humør da Aktiv mot kreft-stafetten stoppet i Digerneset på mandag. Foto: Event Partner

 

LANGER UT. Både bedrifter og privatpersoner deltok under Aktiv mot kreft-stafetten i Åndalsnes. Foto: Event Partner.

 

GA ALT. Plasto var blant de lokale sponsorene som tråkket til for kreftsaken i Åndalsnes. Foto: Event Partner.

 

PARTNERE. For andre år på rad hjelper Circle K til med å samle inn penger for Aktiv mot kreft. På bildet Sverre Rosén, administrerende direktør i Circle K Norge, og Aktiv mot kreft-ambassadør og toppidrettsutøver Kasper Stadaas. Foto: Johnny Syversen

 

 

Kontaktpersoner:

* Circle K Digerneset, stasjonssjef Jeanette Sandnes, mobil 98 89 58 02

* Circle K Åndalsnes, stasjonssjef Nils Ivar Heggem, mobil 90 66 30 40

* Circle K Norge, markedsansvarlig Johan Kraft-Johanssen, mobil 95 06 37 40

* Aktiv mot kreft, daglig leder Helle Aanesen, mobil 93 27 07 07

Resultater – Aktiv mot kreft-stafetten:

Circle K Digerneset, mandag 4. september: 192 km

Circle K Åndalsnes, tirsdag 5. september: 356 km

Følgende bilder er knyttet til denne artikkelen:
Bilde - vedlegg til sak Digerneset.jpg 264,11 kB (1571x884)
Bilde - vedlegg til sak Åndalsnes 1.jpg 110,91 kB (498x884)
Bilde - vedlegg til sak Åndalsnes - Plasto.jpg 114,80 kB (498x884)
Bilde - vedlegg til sak 092A0646.jpg 3,58 MB (4738x3234)

Denne saken er skrevet av Pressenytt for Circle K Norge, og kan brukes fritt. Pressenytt har redaksjonelt ansvar for innholdet i artikkelen.
Publisert: 07.09.2023 10:54
Teknisk løsning ZEVS AS