presseticker

Skip to main content

Aktiv mot kreft-stafetten 2023:

Nord-Norge la ned utrolige 1500 kilometer for kreftsaken

  Publisert: 30.08.2023 14:38 - av  Henning Poulsen

LANGER UT. Både bedrifter og privatpersoner deltok under Aktiv mot kreft-stafetten i Alta. Foto: Event Partner.

PARTNERE. For andre år på rad hjelper Circle K til med å samle inn penger for Aktiv mot kreft. På bildet Sverre Rosén, administrerende direktør i Circle K Norge, og Aktiv mot kreft-ambassadør og toppidrettsutøver Kasper Stadaas. Foto: Johnny Syversen

De siste 10 dagene har Aktiv mot kreft-stafetten dundret gjennom Nord-Norge, fra Alta i nord til Mosjøen i sør. Alle forhåndsuttalte mål ble grundig knust.

Det var knyttet stor spenning til om de åtte stoppestedene i nord skulle klare å tråkke og løpe til sammen 1136 kilometer, som var målsetningen for landsdelen.

 

– Dette klarte Nord-Norge med glans. Fantastiske folk i Alta, Tromsø, Svolvær, Narvik, Bodø, Mo i Rana, Korgen og Mosjøen har tilbakelagt hele 1499,5 kilometer for kreftsaken. Dere har stål i beina og gull i hjertet, sier markedsansvarlig Johan Kraft-Johanssen i Circle K Norge.

 

Den landsdekkende Aktiv mot kreft-stafetten skal både få folk i aktivitet og samle inn penger til treningssentre for kreftpasienter. Startskuddet gikk i Alta 19. august, og siste nordnorske etappe ble fullført i Mosjøen tirsdag denne uken. I alt besøker stafetten 30 steder rundt omkring i Norge, og avsluttes i Lillesand i Agder 25. september.

 

Svolvær og Tromsø aller best

Løpingen og syklingen skjer på spinningsykler og tredemøller som fraktes fra sted til sted i en spesialtilpasset tilhenger. Målet er at hver etappe i snitt skal tilbakelegge 142 kilometer, slik at den sammenlagte distansen tilsvarer avstanden mellom Alta i nord og Lillesand i sør.

 

– Takket være Nord-Norge kan vi nå ta med oss et imponerende snitt på 187 kilometer videre sørover, sier Kraft-Johanssen.

 

Han legger til at svolværingene løp og syklet lengst av alle, hele 367 kilometer, tett etterfulgt av tromsøværingene.

 

– Mange steder gikk folk mann av huse for å være med, og både unge og gamle, privatpersoner, idrettslag, festivaler og bedrifter stilte opp i strålende nordnorsk sommervær. Et par steder var vi litt uheldige med stengte veier og andre ting, men jevnt over har dette vært et fantastisk arrangement, sier Johan Kraft-Johanssen.

 

Bygger treningssentre på sykehus

Helle Aanesen, daglig leder i stiftelsen Aktiv mot kreft, håper arrangementet inspirerer folk til å være mer aktive.

 

Alle pengene som samles inn i løpet av stafetten, går uavkortet til stiftelsens arbeid. Aktiv mot kreft har de siste årene bygget Pusterom på 21 av landets sykehus. Dette er treningssentre der alle med kreftdiagnose kan få tilrettelagt trening før, under og etter behandling.

 

– Vi tilpasser den fysiske aktiviteten for hver pasient. Persontilpasset trening er et viktig supplement til kreftbehandling. Jo tidligere du starter med trening, desto bedre er du forberedt til behandlingen du skal gjennom, sier Aanesen.

(Pressenytt)

 

Les mer om stafetten her: www.circlek.no/stafett

 

 

Bildetekster:

LANGER UT. Både bedrifter og privatpersoner deltok under Aktiv mot kreft-stafetten i Alta. Foto: Event Partner.

 

PARTNERE. For andre år på rad hjelper Circle K til med å samle inn penger for Aktiv mot kreft. På bildet Sverre Rosén, administrerende direktør i Circle K Norge, og Aktiv mot kreft-ambassadør og toppidrettsutøver Kasper Stadaas. Foto: Johnny Syversen

 

 

Kontaktpersoner:

* Circle K Norge, markedsansvarlig Johan Kraft-Johanssen, mobil 95 06 37 40

* Aktiv mot kreft, daglig leder Helle Aanesen, mobil 93 27 07 07

Resultater – Aktiv mot kreft-stafetten:

Circle K Alta, lørdag 19. aug: 128 km

Circle K Breivika (Tromsø), mandag 21. aug: 341,5 km

Circle K Svolvær, onsdag 23. aug: 367 km

Circle K Narvik, torsdag 24. aug: 182 km

Circle K Bodø, fredag 25. aug: 240 km

Circle K Mo i Rana, lørdag 26. aug: 46 km

Circle K Korgen, mandag 28. aug: 90 km

Circle K Mosjøen, tirsdag 29. aug: 105 km

 

Følgende bilder er knyttet til denne artikkelen:
Bilde - vedlegg til sak Alta.JPG 312,58 kB (1179x884)
Bilde - vedlegg til sak 092A0622.jpg 10,28 MB (5760x3840)
Bilde - vedlegg til sak 092A0646.jpg 3,58 MB (4738x3234)

Denne saken er skrevet av Pressenytt for Circle K Norge, og kan brukes fritt. Pressenytt har redaksjonelt ansvar for innholdet i artikkelen.
Publisert: 30.08.2023 14:38
Teknisk løsning ZEVS AS