presseticker

Skip to main content

Aktiv mot kreft-stafetten 2023:

Haugalendinger løp og syklet 27 mil for kreftsaken

  Publisert: 14.09.2023 09:35 - av  Henning Poulsen

FRISKT. Ingenting å si på verken innsatsen eller hodeplagget til friskusene fra AutoStore, som deltok under Aktiv mot kreft-stafetten i Ølensvåg. Foto: Event Partner.

GODT HUMØR. Denne entusiastiske deltakeren løp langt og lenge for kreftsaken. Foto: Event Partner.

I MÅL. Det ble ofret mange liter svette i Vindafjord denne onsdagen. Da er det viktig å tenke på væskebalansen. Foto: Event Partner

Den spreke lokalbefolkningen i Vindafjord sørger for at Aktiv mot kreft-stafetten rakk over 269 kilometer på sin ferd innom Rogaland på onsdag.

Det var knyttet stor spenning til om stoppestedet i Haugaland skulle klare å tråkke og løpe til sammen 142 kilometer, som var målsetningen denne onsdagen. Akkurat dét viste seg å gå veldig greit.

 

– Haugalendingene har vært helt fantastiske. De har til sammen løpt og syklet 269 kilometer i løpet av den ene dagen aksjonen stod på Circle K Ølensvåg. Innsatsen har vært upåklagelig, utbryter en fornøyd markedsansvarlig i Circle K Norge, Johan Kraft-Johanssen.

 

Han forteller at en rekke lokale virksomheter stilte som sponsorer, og at den lokale energistasjonen stilte med ekstrapremier til de som deltok. Nå dundrer stafetten videre på reisen, med to etapper i Telemark før helgen.

 

Fra Alta til Lillesand

Den landsdekkende Aktiv mot kreft-stafetten skal både få folk i aktivitet og samle inn penger til treningssentre for kreftpasienter. Startskuddet gikk i Alta 19. august. I alt besøker stafetten 30 steder rundt omkring i Norge, og avsluttes i Lillesand i Agder 25. september.

 

Løpingen og syklingen skjer på spinningsykler og tredemøller som fraktes fra sted til sted i en spesialtilpasset tilhenger. Målet er at hver etappe i snitt skal tilbakelegge 142 kilometer, slik at den sammenlagte distansen tilsvarer avstanden mellom Alta i nord og Lillesand i sør.

 

Bygger treningssentre på sykehus

Helle Aanesen, daglig leder i stiftelsen Aktiv mot kreft, håper arrangementet inspirerer folk til å være mer aktive.

 

Alle pengene som samles inn i løpet av stafetten, går uavkortet til stiftelsens arbeid. Aktiv mot kreft har de siste årene bygget Pusterom på 21 av landets sykehus. Dette er treningssentre der alle med kreftdiagnose kan få tilrettelagt trening før, under og etter behandling.

 

– Vi tilpasser den fysiske aktiviteten for hver pasient. Persontilpasset trening er et viktig supplement til kreftbehandling. Jo tidligere du starter med trening, desto bedre er du forberedt til behandlingen du skal gjennom, sier Aanesen.

(Pressenytt)

 

Les mer om stafetten her: www.circlek.no/stafett

 

 

Bildetekster:

FRISKT. Ingenting å si på verken innsatsen eller hodeplagget til friskusene fra AutoStore, som deltok under Aktiv mot kreft-stafetten i Ølensvåg. Foto: Event Partner.

 

GODT HUMØR. Denne entusiastiske deltakeren løp langt og lenge for kreftsaken. Foto: Event Partner.

 

I MÅL. Det ble ofret mange liter svette i Vindafjord denne onsdagen. Foto: Event Partner

 

 

Kontaktpersoner:

* Circle K Ølensvåg, stasjonsleder Bjarte Berge, mobil 98 25 96 17

* Circle K Norge, markedsansvarlig Johan Kraft-Johanssen, mobil 95 06 37 40

* Aktiv mot kreft, daglig leder Helle Aanesen, mobil 93 27 07 07

Følgende bilder er knyttet til denne artikkelen:
Bilde - vedlegg til sak ølensvåg autostore.jpg 105,24 kB (491x873)
Bilde - vedlegg til sak Ølensvåg2.jpg 76,37 kB (491x873)
Bilde - vedlegg til sak Ølensvåg3.jpg 131,18 kB (491x873)

Denne saken er skrevet av Pressenytt for Circle K Norge, og kan brukes fritt. Pressenytt har redaksjonelt ansvar for innholdet i artikkelen.
Publisert: 14.09.2023 09:35
Teknisk løsning ZEVS AS