presseticker

Skip to main content

DOGA-merket for design og arkitektur:

Skapte unik hotelldestinasjon – får pris

  Publisert: 15.02.2023 12:07 - av  Henning Poulsen

NABOLAGSHOTELL. Sommerro har fått en visuell identitet som spiller på bygningsmassens historie og arkitektur. Nå kan prosjektet smykke seg med DOGA-merket for design og arkitektur. Foto: Lars Petter Pettersen

Foto: Bielke&Yang

Foto: Bielke&Yang

Med sin rause og inviterende identitet åpner Oslos nye nabolagshotell dørene for alle. Nå hedres Sommerro hotell med DOGA-merket for design og arkitektur.

– Sommerro hotell er et godt eksempel på hvordan eldre bygg kan rehabiliteres og tilpasses moderne behov. Da er det viktig å også treffe med merkevarebygging og visuelt konsept, noe dette prosjektet i høyeste grad har gjort, sier Tor Inge Hjemdal, administrerende direktør i DOGA.

 

DOGA-merket for design og arkitektur deles ut 16. mars i Oslo, men allerede nå røper DOGA de 12 første vinnerprosjektene. Blant disse finner vi Sommerro-hotellet ved Solli plass i hovedstaden.

 

DOGA-merket er Norges viktigste anerkjennelse til virksomheter og utøvere som bruker design og arkitektur til å skape verdi for miljø, samfunn og økonomi.

 

Fordypet seg i historien

I fire år hadde eiere, arkitekter og designere arbeidet utrettelig med å blåse liv i det gamle hovedkvarteret til Oslo Lysverker. Målet var å skape et inkluderende nabolagshotell som en gave til byens innbyggere.

 

Sommerrogaten Utvikling skjønte at hotellet behøvde en visuell identitet som matchet vyene, og så seg derfor om etter en samarbeidspartner. Etter en omfattende anbudskonkurranse gikk jobben til Bielke&Yang.

 

Det oslobaserte designbyrået brukte mye tid og ressurser på å fordype seg både i byggets historie og i det ambisiøse og vidstrakte konseptet for Sommerro. Designerne dro på flere befaringer for å studere den originale arkitekturen og kunsten. De rådførte seg også med Riksantikvaren.

 

Tett samarbeid ga resultater

Bielke&Yang jobbet tett med både oppdragsgiver samt arkitektene og interiørarkitektene som stod for selve restaureringen og ombyggingen: LPO arkitekter og GrecoDeco. Dette var avgjørende for at merkevaren og den visuelle identiteten skulle stå i stil med nye Sommerro.

 

Et enkelt symbol står sentralt i identiteten som Bielke&Yang har utviklet. Den viser to kvinnefigurer, og spiller på det uformelle navnet de opprinnelige arkitektene gav til Oslo Lysverkers kontorer: «De to søstre». Motiv og utforming bygger blant annet på Per Krohgs utsmykking av det tilhørende Vestkantbadet. Fargen er hentet fra byggets originale art deco-interiør.

 

Bielke&Yang har utviklet en egen font som gjør Sommerro gjenkjennelig også uten andre grafiske elementer til stede. Den er en rød tråd for hele Sommerro, med egne farger til hotellet, restaurantene, badet, scenen og kinoen.

 

«Mye mer enn en grafisk profil»

Juryen for DOGA-merket for design og arkitektur kaller Sommerro et foregangsprosjekt innen merkevarebygging.

 

«Når designerne blir tatt inn i en tidlig fase og får være med på å påvirke produktet og konseptet, blir resultatet så mye mer enn en grafisk profil. Det er en fornøyelse å se hvordan det integrerte samarbeidet kommer til uttrykk på alle flater,» står det i jurykjennelsen.

(Pressenytt)

 

Mer informasjon om prisutdelingen og DOGA-merket for design og arkitektur her: https://doga.no/aktiviteter/dogas-priser/doga-merket-design-arkitektur/

 

Finn mer informasjon om prosjektet her:

Sommerro | DOGA

 

Kontaktpersoner:

* Design og arkitektur Norge, kommunikasjonsrådgiver Ellen Heggestad, eh@doga.no, mobil 92 65 35 30

* Design og arkitektur Norge, rådgiver for priser og utmerkelser - Stine Fantoft Berg, sfb@doga.no, mobil 95 75 20 22

* Sommerro – Gamle Oslo Lysverker gjenoppstår, Aksel Overskott, aksel@bielkeyang.com, mobil 91 79 79 51

 

Bildetekst:

NABOLAGSHOTELL. Sommerro har fått en visuell identitet som spiller på bygningsmassens historie og arkitektur. Nå kan prosjektet smykke seg med DOGA-merket for design og arkitektur. Foto: Lars Petter Pettersen

 

 

Følgende bilder er knyttet til denne artikkelen:

Denne saken er skrevet av Pressenytt for Design og arkitektur Norge (DOGA), og kan brukes fritt. Pressenytt har redaksjonelt ansvar for innholdet i artikkelen.
Publisert: 15.02.2023 12:07
Teknisk løsning ZEVS AS