presseticker

Skip to main content

Merket for god design 2016:

Restaurantguide fikk designutmerkelse

  Publisert: 27.04.2016 18:54 - av  Henning Poulsen
Oslo: Med Oslobys restaurantguide har Aftenposten endelig fått samlet sine anmelderier på nett. Nå hedres de med Merket for god design.

Det var onsdag ettermiddag Aftenposten mottok den prestisjefylte designutmerkelsen på Norsk design- og arkitektursenter (DOGA).

 

Utdelingen fant sted på Transform 2016 – DOGAs arkitektur- og designdag, som er Norges viktigste møteplass for inspirasjon, nettverksbygging og faglig påfyll.

 

– Aftenposten har på en vellykket måte gitt merverdi til eksisterende innhold, og viser at innhold kan presenteres bedre digitalt enn på papir, sier Thea Mehl, prosjektleder for designutmerkelser i Norsk design- og arkitektursenter.

 

Matnyttig innhold fra papir til nett

De siste årene har Aftenpostens matskribenter laget nærmere 500 anmeldelser av Oslos restauranter og kaféer. Imidlertid eksisterte mesteparten av det verdifulle og bokstavelig talt matnyttige innholdet stort sett bare på papir. Takket være en grundig designdrevet innovasjonsprosess er alle anmeldelser nå umiddelbart tilgjengelig i en nettbasert restaurantguide.

 

– Gjennom å flytte anmeldelsene våre ut av avisformatet og inn i restaurantguiden på Osloby har vi gitt dem lengre levetid og åpnet døren til nye lesersegmenter. Det er blitt mye lettere å finne fram til relevante anmeldelser av spisesteder i Oslo, sier Jorun Berntsen, produktsjef for Osloby.

 

Mange om oslobeinet

De siste årene har en rekke svært ulike aktører forsøkt å posisjonere seg på markedet for redaksjonelle anmeldelser av spisesteder i og rundt hovedstaden, både aviskonkurrenter som VG, Dagbladet og Dagens Næringsliv og internasjonale aktører som Google, Foursquare, Yelp og Tripadvisor. Aftenposten og Osloby trengte en digital tjeneste som både var moderne og fremoverlent og samtidig redaksjonelt solid og grundig.

 

Tight ble valgt ut som hovedpartner på design. I samarbeid med Brandlab og Aftenpostens egne fagpersoner satte de i gang en designdrevet prosess basert på prototyping og brukertesting av en rekke digitale konsepter. Basert på konklusjonene herfra ble det besluttet å gå ut i markedet med en slank løsning som senere kunne skaleres opp etter behov. Etter fire intensive måneder var prosjektet i havn.

 

4,5 millioner klikk

– Vi bygget tjenesten rundt folks behov for å kunne søke i spisesteder basert på typiske kriterier som område, pris, tema og mattradisjon, men også mer spesialiserte behov som romantikk, utsikt og trendfaktor. I tillegg ønsket vi å åpne opp for mer interaksjon med leserne ved å la dem anbefale steder og skrive tips, forklarer Berntsen.

 

Den nye guiden ble lansert i januar 2015, og har høstet en rekke priser. Også leserne har omfavnet guiden. Den har siden lansering hatt hele 800 000 unike brukere og 4,5 millioner sidevisninger, og leserne har gitt 15 000 anbefalinger og skrevet 500 tips.

(Pressenytt)

 

* Transform 2016 streames i sin helhet på doga.no fra klokken 10.00 onsdag 27. april. Priser og utmerkelser deles ut etter kl 18.00.

 

 

Kontaktpersoner:

* Norsk design- og arkitektursenter, prosjektleder Thea Mehl, mobil 413 09 819

* Norsk design- og arkitektursenter, prosjektkoordinator Ann Kristin Godager, mobil 911 77 879

* Aftenposten/Osloby, produktsjef Jorun Berntsen, mobil 915 79 924

 

 

FAKTABOKSER:

 

Merket for god design:

* En utmerkelse som deles ut hvert år av Norsk design- og arkitektursenter (DOGA) på Transform 2016 – DOGAs arkitektur- og designdag, tidligere Designdagen

* Anerkjenner vellykket bruk av design i innovasjonsprosjekter

* Bedrifter og designbyrå hedres for produkter eller løsninger som de har utviklet i fellesskap

* I år var det 150 søkere

* 27. april mottar 34 av disse Merket for god design

* Av disse er tre nominert til Hedersprisen for god design

* Mer informasjon om Merket for god design: http://www.doga.no/merket

 

 

Bildetekst:

Aftenposten mottok Merket for god design for Oslobys restaurantguide.

 

Merk:

Øyeblikkelig etter at utmerkelsene har blitt delt ut vil det legges ut bilder, jurykjennelser og annen informasjon her:

http://doga.no/merket/interaksjonsdesign/restaurantguiden-osloby

 

Når utmerkelsene har blitt delt ut vil det også legges ut filmer om mottaker her:

https://vimeo.com/164242162

Følgende bilder er knyttet til denne artikkelen:
Bilde - vedlegg til sak aftenposten MID029_bilde4.jpg 10,08 kB (3840x2160)
Bilde - vedlegg til sak aftenposten MID029_bilde3.jpg 3,86 kB (3840x2160)

Denne saken er skrevet av Pressenytt for Design og arkitektur Norge (DOGA), og kan brukes fritt. Pressenytt har redaksjonelt ansvar for innholdet i artikkelen.
Publisert: 27.04.2016 18:54
Teknisk løsning ZEVS AS