presseticker

Skip to main content

Merket for god design 2012:

Bygget hotellperle i hovedstaden

  Publisert: 18.04.2012 07:30 - av  Henning Poulsen

UNIKT HOTELL: Saga Hotell Oslo og Apall Design fikk Merket for god design for hotellets nye profilprogram. Foto: Trine Thorsen/Apall Design

 

 

Oslo: Saga Hotel Oslo har gått fra slitent pensjonat til hotell i særklasse. Nå belønnes de med det ettertraktede Merket for god design.

Utmerkelsene ble delt ut onsdag 18. april i Oslo under Designdagen, et årlig arrangement i regi av Norsk Designråd der næringsliv og designere prises for vellykket nytenking og innovasjon.

 

Merket for god design belønner bedrifter og designere som sammen skaper produkter og tjenester gjennom metodisk bruk av design. – Dette er de mest nytenkende og modige bedriftene og designerne vi har i Norge akkurat nå, sier Marte Grevsgard i Norsk Designråd, som er prosjektleder for Merket for god design.

 

Fra boms til boutique

Saga Hotel Oslo er et hotell utenom det vanlige. De høster toppkarakterer hos flere uavhengige reisenettsteder og er det eneste hotellet i Norge som har fått være med på Domus Selecta, en samling med de mest romantiske hotellene i verden. Men for bare noen år siden var Saga navnet på et nedslitt pensjonat på Briskeby. Hva har egentlig skjedd?

 

– Vi fikk nye eiere i 2010 som bestemte seg for å rehabilitere bygningsmassen og fornye pensjonatet til et firestjerners boutiquehotell. Da var det helt nødvendig å også redesigne fasade, logo, skilter og profil, forteller en av landets yngste hotelldirektører, Christian Fr. Sandberg.

 

Kombinerer klassisk og moderne

Apall Design ble i utgangspunktet bare hentet inn for å lage en logo, men utviklet etter hvert et tett samarbeid med byrået som sto for omforvandlingen av hotellets interiør. – Ellers er det vanlig at profildesignerne først kommer inn når interiør og utforming er ferdigstilt, men Apall, Delotis Design og Ultimatum fikk jobbe sammen om å skape et felles uttrykk som gjennomsyret hotellet i dag, forteller Sandberg.

 

Den visuelle identiteten, som hotellet og designbyrået får Merket for god design for, tar utgangspunkt i bygningens kombinasjon av klassiske opprinnelse og moderne, stramme linjer. Tradisjonelle materialer som tre, fløyel og silke kombineres med betong, pleksiglass og frostede folier. Logoen har hentet inspirasjon fra hotellets opprinnelige rekkverk i smijern, mens den grafiske profilen kun bruker fargene sort og hvit for å skape et tidløst uttrykk.

 

Da ordfører Fabian Stang klippet snoren i fjor vår strømmet bestillingene inn, og siden den gang har det ofte ikke vært rom å oppdrive på Saga Hotell Oslo. Nå står flere store hotellkjeder på frierføtter utenfor dørene i Eilert Sundts gate, men så langt har hotellet valgt å stå på egne bein.

 

Ikke kjedelig kjedehotell

– Vi skriver nye hotellavtaler ukentlig, nye samarbeidspartnere strømmer til og hverdagen er full av spennende utfordringer, sier Sandberg, og gleder seg over at flere av gjestene fra pensjonatdagene fremdeles kommer tilbake, tross høyere priser.

 

– For mange har Saga Hotel Oslo alltid hatt en hjemlig atmosfære, og inntrykket er bare forsterket gjennom vår satsing på design. Vi er ikke et kjedelig A4-hotell, vi tilbyr noe unikt og vi er helt uten kjedetilknytning. Det er det mange som setter pris på, legger hotelldirektøren til.

(Pressenytt)

 

Jurykjennelser, bilder, underlag:

Nyhetssaker, jurykjennelse og produktbilder fra årets utdeling av Merket for god design legges her kl 18, onsdag 18. april: http://www.norskdesign.no/merket-for-god-design/category285.html

(Dersom du ikke finner den aktuelle mottakeren på førstesiden, så bla deg bakover)

 

 

FAKTABOKS:

Merket for god design:

* Utmerkelsen er en anerkjennelse av vellykket bruk av design for å skape innovative produkter og løsninger, og er et kvalitetsstempel til bruk i bedriftens markedsføring.

* Alle typer masseproduserte produkter, tjenester og løsninger utviklet med en designer, til enten konsument- eller bedriftsmarkedet, og fra alle typer bransjer, kan søke. Dette inkluderer alle typer produkter, emballasje, visuelle profiler, nettsider, applikasjoner, samt møbler, tekstiler, mote og konfeksjon..

* De innsendte bidragene blir evaluert av en objektiv jury bestående av fagpersoner fra nordisk næringsliv og fra designbransjen. Juryeringsprosessen er strengt konfidensiell.

* Bedrifter og designere som ikke når opp til en utmerkelse, får en detaljert tilbakemelding fra juryen, i form av et konsultasjonsmøte.

(Kilde: norskdesign.no)

 

Bildetekst:

UNIKT HOTELL: Saga Hotell Oslo og Apall Design fikk Merket for god design for hotellets nye profilprogram. Foto: Trine Thorsen/Apall Design

 

 

Kontaktpersoner:

* Saga Hotell Oslo, hotelldirektør Christian Fr Sandberg, mobil 408 55 736

* Norsk Designråd, prosjektleder Marte Grevsgard, tlf. 23 29 25 62, mobil 917 74 683

* Norsk Designråd, prosjektmedarbeider Thea Mehl, mobil 413 09 819

* Norsk Designråd, informasjonsdirektør Grete Kobro, mobil 907 65 971

 

* Mer informasjon om Designdagen 2012: http://www.norskdesign.no/designdagen-2012/category8915.html

 

 

Følgende bilder er knyttet til denne artikkelen:

Denne saken er skrevet av Pressenytt for Design og arkitektur Norge (DOGA), og kan brukes fritt. Pressenytt har redaksjonelt ansvar for innholdet i artikkelen.
Publisert: 18.04.2012 07:30
Teknisk løsning ZEVS AS