presseticker

Skip to main content

Vil støtte rogalandsinnovasjon i krisetid

  Publisert: 14.05.2020 07:06 - av  Henning Poulsen

TRÅR TIL. Tor Inge Hjemdal i Design og arkitektur Norge er klar til å tråkke til med 8,5 millioner kroner i innovasjonsstøtte. Foto: Hanne Tråsdahl/DOGA

Serigstad Agri mottok DIP-midler for å utvikle en løsning for automatisk fangst av data som ligger i landbruksmaskiner.

De siste seks årene har nyskapingsprosjekter i Rogaland mottatt mer enn 4 millioner kroner i støtte fra Designdrevet innovasjonsprogram (DIP). Nå kan virksomheter i fylket igjen søke om innovasjonsmidler.

– Det lokale næringslivet står foran store økonomiske utfordringer akkurat nå. Da er det ekstra viktig å satse på den fremtidige verdiskapingen som Rogaland skal leve av i mange år fremover. Vi sitter på en pott på 8,5 millioner kroner til støtte for innovasjonsprosjekter. Min oppfordring til private virksomheter i fylket er denne: Søk om støtte nå, sier administrerende direktør Tor Inge Hjemdal i Design og arkitektur Norge (DOGA).

 

Ni bedrifter fra Rogaland mottok til sammen 4,03 millioner kroner fra DIP i perioden 2014 til 2019.

 

Blant mottakerne finner vi Næringsklyngen Maritime CleanTech, med tyngdepunkt i regionen mellom Stavanger og Bergen, og Sandnes-selskapet Nordic Unmanned. I 2018 delte de på 1,2 millioner kroner i DIP-midler.

 

Året før mottok Bryne-baserte Serigstad Agri over en halv million kroner i innovasjonsmidler for å satse på datafangst i landbruket.

 

I 2016 var det de to Stavanger-selskapene Lyse og Reemsys som mottok støtte, totalt om lag 400 000 kroner. Lyse brukte pengene til å finansiere idéfasen i et innovasjonsprosjekter som skulle utforske om TV-en kan bli et hjelpemiddel i eldrepleie, mens Remsys ville studere hvordan spedbarn kan reddes i krisesituasjoner.

 

Tilbake i 2014 delte Stavanger-baserte Bartec Pixavi, GENA og Ipark på til sammen nesten 1,4 millioner kroner

 

Gir bedre produkter og tjenester

Hvert år deler DOGA sammen med Innovasjon Norge og Forskningsrådet ut midler gjennom DIP, som finansieres av Nærings- og fiskeridepartementet.

 

– Pengene skal brukes til å støtte den kritiske idéutviklingsfasen, et område som ellers ofte blir forsømt i nyskapingsprosjekter. Hensikten bak programmet er å få flere norske virksomheter til å prøve ut et innovasjonsverktøy som bygger på systematiske brukerstudier og designmetodikk. En forutsetning for å få støtte er at designere er med fra dag én i prosjektet, sier Hjemdal.

 

Han mener designdrevede prosjekter øker sannsynligheten for å komme fram til bedre og mer treffsikre produkter, tjenester og konsepter, noe vil føre til reell verdiskaping og økt konkurransekraft for norsk næringsliv.

 

Fristen for å søke om DIP-midler er satt til 1. juni, og tildelingen skjer allerede i august.

(Pressenytt)

 

Kontaktpersoner:

* Design og arkitektur Norge, rådgiver Celina Røstgård Flatner, mobil 40 10 35 52

* Design og arkitektur Norge, prosjektansvarlig for DIP, seniorrådgiver Anne Elisabeth Bull, mobil 90 61 95 19

 

Les mer om DIP og resultater som er oppnådd her: http://www.doga.no/dip

 

Bildetekster:

TRÅR TIL. Tor Inge Hjemdal i Design og arkitektur Norge er klar til å tråkke til med 8,5 millioner kroner i innovasjonsstøtte. Foto: Hanne Tråsdahl/DOGA

 

Serigstad Agri mottok DIP-midler for å utvikle en løsning for automatisk fangst av data som ligger i landbruksmaskiner.

 

Følgende bilder er knyttet til denne artikkelen:
Bilde - vedlegg til sak 01 Tor Inge Hjemdal.jpg 1,19 MB (3775x2517)
Bilde - vedlegg til sak 2017 Serigstad 4.jpg 438,52 kB (1600x1200)

Denne saken er skrevet av Pressenytt for Design og arkitektur Norge (DOGA), og kan brukes fritt. Pressenytt har redaksjonelt ansvar for innholdet i artikkelen.
Publisert: 14.05.2020 07:06
Teknisk løsning ZEVS AS