presseticker

Skip to main content

DOGA-merket 2017:

Tørrmat fra Tromsø sender design på skogen

  Publisert: 15.11.2017 12:30 - av  Henning Poulsen
Turmaten til Drytech fra Tromsø har fått ny design som løfter produktene og gjør dem synlige i butikkhyllen. Nå får selskapet utmerkelsen DOGA-merket 2017.

Den prestisjefylte utmerkelsen deles ut til Drytech og Tank Design onsdag ettermiddag på Design og arkitektur Norge (DOGA) i Oslo.

 

I 1989 oppfant gründer Rolf Hansen en ny måte å frysetørke mat på, og tørrmateventyret i Troms var i gang. For en stund siden skjønte imidlertid Drytech at produktene behøvde en ny innpakning og identitet.

 

Med hjelp fra bysbarna i Tank Design har turmatserien Real Turmat fått en pakningsdesign som løfter fram produktene i butikken og når ut til flere brukergrupper – også internasjonalt. Selskapets identitet og kommunikasjonsplattform ble også redesignet.

 

«Kommer bedre til sin rett»

Juryen er imponert over resultatet, og fremhever særlig hvordan designen løser utfordringen med at vakuumpakning gir en uforutsigbar form på produktet:

 

«Løsningen, med produktnavnet over hele pakningen, sikrer svært god synlighet i butikkhyllen, og de ulike fargekodene for frokost, lunsj og middag gir rask og nyttig informasjon til forbruker. Det at de har løftet bildet av måltidet til toppen av pakken, gjør også at selve retten kommer bedre til sin rett,» står det i jurykjennelsen.

 

Løfter fram de beste

DOGA-merket, som inntil i fjor het Merket for god design, deles ut årlig til norske arkitektur- og designprosjekter. Utmerkelsen løfter fram virksomheter og utøvere som har samarbeidet om innovative prosjekter der design og arkitektur skaper samfunns-, miljømessige eller økonomiske verdier.

 

– I år mottok vi nesten 300 søknader til DOGA-merket, og så mange som 49 tilfredsstilte de høye kravene som juryen stiller. Årets mottakere er forbilder og gode bevis på hvor høyt nivå design- og arkitekturfagene holder i Norge, sier Thea Mehl, prosjektleder for DOGAs priser.

 

Design og arkitektur Norge (DOGA) er stiftelse under Nærings- og fiskeridepartementet og en del av regjeringens virkemiddelapparat for økt innovasjon. DOGA er en pådriver for bærekraftig verdiskaping gjennom design og arkitektur og fasiliterer samarbeid mellom utøvere og virksomheter, eksperimenterer med nye løsninger og formidler innsikt og læring.

(Pressenytt)

 

Fagprogram og prisutdeling strømmes direkte på Doga.no fra klokken 12.30 på onsdag.

 

Mer informasjon om arrangementet og utmerkelsene her: https://doga.no/kalender/doga-merket-2017/

 

 

Kontaktpersoner:

* Drytech, Monica Mathiassen, mobil 915 80 188

* Tank Design, Espen Eilertsen, mobil 990 11 045

* Design og arkitektur Norge, prosjektleder Thea Mehl, mobil 413 09 819

* Design og arkitektur Norge, senior kommunikasjonsrådgiver Line Aandal Røijen, mobil 911 74 639

 

 

Bildetekster:

Drytech har fått DOGA-merket 2017 for Real Turmat. Foto: Drytech/Tank Design

Følgende bilder er knyttet til denne artikkelen:
Bilde - vedlegg til sak realturmat_01.jpg 20,72 kB (2000x1126)
Bilde - vedlegg til sak realturmat.jpg 2,44 kB (2000x1333)

Denne saken er skrevet av Pressenytt for Design og arkitektur Norge (DOGA), og kan brukes fritt. Pressenytt har redaksjonelt ansvar for innholdet i artikkelen.
Publisert: 15.11.2017 12:30
Teknisk løsning ZEVS AS