presseticker

Skip to main content

To Sarpsborg-designere kjemper om bransjepriser

  Publisert: 09.06.2019 09:55 - av  Henning Poulsen

NCP er nominert til prisen Årets produkt for «S-1500», en videreføring av designikonet til Bendt Winge. Foto: NCP

Oslo: Denne uken blir det klart hvem som mottar bransjens høythengende designpriser. Blant de nominerte finner vi sarpingene Jonas Norheim og Bendt Winge.

Tirsdag 11. juni skal noen av landets aller fremste møbel- og interiørbedrifter konkurrere om prisene Årets eksportbedrift, Årets merkevarebygger, Årets produkt og Klassikerprisen.

 

– De nominerte representerer et stort mangfold i design- og ferdigvarebransjen, både geografisk og bransjemessig. Det er hyggelig, men også svært nødvendig i en tid der vi leter etter hva vi skal leve av etter oljen. Det ligger et stort potensial for verdiskaping i vår bransje i årene som kommer, sier Egil Sundet i Designindustrien, en bransjeforening i Norsk Industri.

 

De fire prisene skal deles ut tirsdag ettermiddag under Bransjedagen i Næringslivets Hus i Oslo. Det er Designindustrien som står bak prisene.

 

Sarping bak eksportsuksess

Ifølge Sundet har møbel- og ferdigvareindustrien en felles målsetning om å doble eksporten fram mot 2030, noe som vil tilsvare 14 prosent av Norges totaleksport.

 

I den forbindelse er det mange som følger ekstra nøye med på kåringen Årets eksportbedrift. Her er Northern en av de nominerte virksomhetene, og sentral for selskapets suksess er sarpingen Jonas Norheim. Han er designsjef i møbel- og belysningsselskapet, og har i tillegg til å utvikle hele Northerns nye møbelkolleksjon selv designet flere produkter i kolleksjonen.

 

Sammen med sin designkollega Morten Skjærpe Knarrum har han håndplukket ulike designere rundt om i verden til Northern. Han har bidratt til å sette sammen en kolleksjon som skal appellere både til norske og internasjonale designkjøpere.

 

«Bedriften har gjort seg synlig i lang tid gjennom god design og gode produkter. Gjennom sitt innovative eksportarbeid har de åpnet nye kanaler som også kan komme andre norske produsenter til nytte,» skriver juryen om Northerns nominasjon.

 

Enda en Norheim-nominasjon

Jonas Norheim og makkeren Morten Skjærpe Knarrum står også bak et av produktene som er nominert til prisen Årets produkt. De to designerne har formgitt møbelsystemet «Kove» for Fora Form.

 

«Systemet er fleksibelt og godt tilpasset kundebehov. Produktet utmerker seg ved kvaliteter som gir et lett og lite kompakt uttrykk, selv om det definerer områder og skiller dem på en effektiv måte,» skriver juryen i sin kjennelse.

 

Bærekraftig plaststol

Nordic Comfort Products (NCP) er nominert til prisen Årets produkt. Den Hemnesberget-baserte bedriften er nominert for stolen «S-1500», som er en videreføring av designklassikeren til Bendt Winge (1907-1983).

 

Winge tilbrakte sine første barneår på Helgeland, men familien flyttet til Sarpsborg da han var fem år gammel, ifølge Norsk biografisk leksikon. Her vokste han opp, før studier førte ham til Oslo og senere Tyskland.

 

«Stolen er en videreføring av bedriftens klassiker R-45, designet av Bendt Winge. S-1500 er designet av Snøhetta og produsert av plastavfall fra lokal fiskeindustri,» står det i juryens nominasjonstekst.

(Pressenytt)

 

 

Bildetekster:

NCP er nominert til prisen Årets produkt for «S-1500», en videreføring av designikonet til Bendt Winge. Foto: NCP

 

Northern, der Jonas Norheim spiller en viktig rolle, er nominert til prisen Årets eksportør. Foto: Chris Tønnesen

 

 

FAKTABOKS

Bransjedagen 2019

* Et årlig arrangement for møbel- og designbransjen.

* Arrangeres av Designindustrien.

* Årets tema er markeder i endring og norsk ferdigvareeksport.

* Bransjedagen byr på foredrag og workshoper, i tillegg til utdeling av fire bransjepriser.

* Les mer her: https://www.norskindustri.no/kurs-og-arrangementer/arrangement/2019/q2/designindustrien-bransjedag-og-arsmote/

 

Er du journalist og ønsker å delta på Bransjedagen, kan du registrere deg gratis her:

Velg alternativet «medlem», så blir ikke deltakelsen fakturert i etterkant.

 

Kontaktperson:

* Designindustrien, bransjesjef Egil Sundet, mobil 909 22 192

Følgende bilder er knyttet til denne artikkelen:
Bilde - vedlegg til sak NCP stolen.jpg 477,57 kB (3000x1800)

Denne saken er skrevet av Pressenytt for Designindustrien, og kan brukes fritt. Pressenytt har redaksjonelt ansvar for innholdet i artikkelen.
Publisert: 09.06.2019 09:55
Teknisk løsning ZEVS AS