presseticker

Skip to main content

Telemark-designer fikk London-oppdrag

  Publisert: 06.01.2011 07:59 - av  Henning Poulsen
Designbasen

POPULÆR KOMPETANSEBASE: Over 100.000 potensielle designkjøpere og designere har besøkt Designbasen.no i 2010, stråler Ingjerd Straand Jevnaker og Kristian Paulsen i Norsk Designråd. Foto: Erlend Sæteren

Mix Magazine, cover

ENGELSK DESIGNOPPDRAG: Mix Magazine fant fram til Heidi Winge Strøm via Designbasen.no.

Oslo: Over 20 designbyråer fra Telemark har registrert seg i Designbasen.no. For Porsgrunn-designeren Heidi Winge Strøm har basen generert oppdrag helt fra London.

– Basen har blitt en større suksess enn vi turte å håpe på ved oppstart for to år siden. Nå er den såpass omfattende at du vil finne et stort antall designbyråer og designere uansett fagområde eller hvor i landet du leter, fastslår prosjektleder Ingjerd Straand Jevnaker i Norsk Designråd.

 

Designbasen.no er en gratistjeneste som gir næringslivet et omfattende og oversiktelig verktøy for kjøp av designtjenester. Bak basen står Norsk Designråd i samarbeid med Innovasjon Norge, NID, Grafill, Kreativt Forum og NIL.

 

Fra London til Telemark

Tekstildesigner Heidi Winge Strøm fra Porsgrunn mener Designbasen er et flott og godt tiltak for designere i Norge. – Jeg bruker basen som et verktøy for å formidle hvem jeg er og hva mitt arbeid går ut på, forteller hun.

 

Strøm har allerede fått oppdrag gjennom basen – fra Mix Magazine i London. – Jeg hadde aldri forestilt meg at Designbasen skulle nå helt til England, så det ble en positiv overraskelse, sier hun. Prosjektet gikk ut på å designe motiver til servietter med norsk jul, påske og vår, og ble løst utelukkende gjennom e-postkommunikasjon.

 

– Dette var første gang jeg har arbeidet med en kunde uten å møte noen fysisk, men det fungerte helt fint, forteller Strøm.

 

Solid besøksvekst

– Vi vet at flere bedrifter har funnet designere med riktig bakgrunn og kompetanse takket være Designbasen – særlig de designerne som har lagt flid i å presentere en bred og slående portefølje får oppmerksomhet, forklarer Kristian Paulsen, som er ansvarlig for supporthenvendelser for Designbasen.

 

I 2010 fikk Designbasen.no over 100 000 besøk fra 60 000 unike brukere, noe som er en økning på 36 prosent sammenlignet med 2009 – basens første hele leveår.

 

Inspirert av sosiale medier

Ingjerd Straand Jevnaker forteller at Designbasen oppdateres daglig med nytt innhold, og at det jobbes fortløpende med forbedringer og nye funksjoner. Flere av funksjonene er inspirert av sosiale medier som Twitter, LinkedIn og Facebook. Siste nytt er at nå kan også designkjøpere registrere seg i basen og blant annet lage egne favorittlister over byråer og arbeider.

 

– På sikt ser vi for oss at designkjøperne skal kunne følge sine favorittdesignere og -byråer og bli varslet når disse legger ut nye prosjekter. Slik blir det et mer aktivt kreativt nettverk, sier hun.

(Pressenytt)

 

Link til designere fra Telemark i Designbasen:

http://www.designbasen.no/katalog/category7739.html?filter-county[]=6800

 

Kontaktpersoner:

* Norsk Designråd, prosjektleder Ingjerd Straand Jevnaker, mobil 932 22 289

* Norsk Designråd, prosjektmedarbeider Kristian Paulsen, mobil 975 41 431

* Norsk Designråd, informasjonsdirektør Grete Kobro, mobil 907 65 971

 

Dette er Designbasen.no:

* En åpen, digital base hvor næringslivet og det offentlige kan finne designkompetanse fra hele Norge.

* Per 1.1.2011 er det registrert 961 designbyråer i basen.

* Byråene har registrert designkompetanse på følgende områder innen designfaget: Grafisk design (710), illustrasjon (528), tekstil- og konfeksjon (118), industri- og produktdesign (284), web- og interaksjonsdesign (556), interiør- og møbeldesign (268) og animasjon (251).

* Gir enkel tilgang til designbyråenes kompetanse, prosjektporteføljer og kontaktopplysninger.

* Er et samarbeid mellom Norsk Designråd, Innovasjon Norge, Grafill, Norske Industridesignere (NID), Norske interiørarkitekters og møbeldesigneres landsforening (NIL) og Kreativt Forum.

Følgende bilder er knyttet til denne artikkelen:
Bilde - vedlegg til sak Designbasen4593.jpg 321,50 kB (4256x2832)
Bilde - vedlegg til sak mixmagazine.jpg 8,38 kB (113x155)

Denne saken er skrevet av Pressenytt for Design og arkitektur Norge (DOGA), og kan brukes fritt. Pressenytt har redaksjonelt ansvar for innholdet i artikkelen.
Publisert: 06.01.2011 07:59
Teknisk løsning ZEVS AS