presseticker

Skip to main content

Talentpris til møbler fra Møre

  Publisert: 22.01.2020 07:31 - av  Henning Poulsen

Jon Fauske mottar DOGA-merket Nykommer på onsdag for Fora Form-stolen Knekk. Foto: Fire Grader

En studentkonkurranse i regi av Fora Form har ført til utvidet kolleksjon for Ørsta-produsenten. Nå får prosjektet utmerkelsen DOGA-merket Nykommer.

Utmerkelsen blir delt ut onsdag 22. januar på DOGA-dagen 2020 i Oslo.

 

Tor Inge Hjemdal, administrerende direktør i Design og arkitektur Norge (DOGA), forteller at årets mottakere av DOGA-merket Nykommer er unge og fremadstormende designere og arkitekter som går i bresjen for et mer bærekraftig og inkluderende samfunn.

 

– Stolen til Fora Form er et velkomment tilskudd til kontormøbelmarkedet. De fleste møblene som står rundt omkring på norske arbeidsplasser passer dårlig til dagens arbeidsformer. Vi trenger flere møbler som aktiviserer oss og oppmuntrer til samarbeid, sier Hjemdal.

 

En stimulerende stol

En oppgave ved Arkitektur- og designhøgskolen i Oslo (AHO), der studentene skulle tolke Fora Form-slagordet «Der mennesker møtes», har ledet til et vakkert og vellaget kontormøbelprodukt som nå er satt i produksjon.

 

Knekk er navnet på stolen og bordet som er designet av AHO-student Jon Fauske. Produktet er spesielt laget for kreative prosesser, ved å stimulere brukeren til å være aktiv og frempå. Sitteplaten er delt i to. Den ene stolplaten skrår nedover og passer derfor til korte idémøter, mens den andre platen lar brukeren hvile.

 

Fora Form var såpass imponert over resultatet at de valgte å sette Knekk i produksjon i forbindelse med sitt 90-årsjubileum.

 

Juryen er imponert over resultatet, og fremhever hvordan Knekk er designet for å passe inn i det nye arbeidslivet:

 

«Det er også et vakkert produkt, der stol og bord kler hverandre, og fremstår som inviterende og aktiviserende. At stolene er laget i heltre og kan stables, bare understøtter juryens positive inntrykk av en svært solid jobb,» står det i jurykjennelsen.

 

Innovasjonspådriver

DOGA-merket Nykommer, som tidligere het Unge talenter, deles ut årlig i forbindelse med DOGA-dagen.

 

DOGA er en stiftelse under Nærings- og fiskeridepartementet og en del av regjeringens virkemiddelapparat for økt innovasjon. Som pådriver for bærekraftig verdiskaping gjennom design og arkitektur, legger DOGA til rette for samarbeid mellom utøvere og virksomheter, eksperimentering med nye løsninger og formidling av innsikt og læring.

(Pressenytt)

 

Fagprogram og prisutdeling strømmes direkte på Doga.no fra kl. 10.00 på onsdag.

 

Uredigerte bilder fra prisoverrekkelsen legges ut her i løpet av kvelden: https://flic.kr/s/aHsmKSK1ah (Fotokreditering: Sverre Chr. Jarild / Design og arkitektur Norge)

 

Mer informasjon om arrangementet og utmerkelsene her: https://doga.no/kalender/dagen

 

Kontaktpersoner:

* Jon Fauske, mobil 994 73 197

* Design og arkitektur Norge, rådgiver DOGAs priser Stine Fantoft Berg, mobil 957 52 022

* Design og arkitektur Norge, prosjektleder Thea Mehl, mobil 413 09 819

 

For praktiske spørsmål:

* Pressenytt, Henning Poulsen, mobil 92 06 24 68, henning ætt pressenytt dått no

 

Bildetekst:

Jon Fauske mottar DOGA-merket Nykommer på onsdag for Fora Form-stolen Knekk. Foto: Fire Grader

Følgende bilder er knyttet til denne artikkelen:
Bilde - vedlegg til sak Knekk-Foto_Fire Grader1.jpg 3,36 MB (3500x2100)
Bilde - vedlegg til sak Knekk-Foto_Fire Grader2.jpg 1,21 MB (4244x5000)

Denne saken er skrevet av Pressenytt for Design og arkitektur Norge (DOGA), og kan brukes fritt. Pressenytt har redaksjonelt ansvar for innholdet i artikkelen.
Publisert: 22.01.2020 07:31
Teknisk løsning ZEVS AS