presseticker

Skip to main content

Stoler fra Stordal til New York

  Publisert: 12.05.2016 07:15 - av  Henning Poulsen

STRAMT OG BEHAGELIG. VAD håper å friste amerikanske kjøpere med hvilestolen On. Foto: VAD

VIL HA EKSPORTUTVIKLING. – Et kortsiktig og lite visjonært virkemiddelapparat hindrer oss i å kappe inn forspranget til våre nordiske konkurrenter, sier Egil Sundet i Møbel + Interiør. Foto: Norsk Industri

Oslo: Møbelprodusent VAD fra Stordal tar med seg klassikeren Convair og nye ON til en viktig designmesse i New York denne helgen.

Lørdag åpner østkystens viktigste møbel- og interiørmesse, ICFF, dørene på Javits Center i New York. Over 700 utstillere skal knive om oppmerksomheten til de drøyt 32 000 besøkende som forventes innom i de fire dagene messen varer. På den norske Insidenorway-standen stiller belysningsinnovatørene Northern Lighting, møbelprodusenten VAD og designduoen Ope.

 

Stordal-baserte VAD tar med de to seriene Convair og ON over Atlanterhavet. Mens den første er en klassiker som opprinnelig ble lansert i 1972, er sistnevnte en elegant hvilestol av nyere dato.

 

– Dette er to modeller vi mener har et internasjonalt potensial og som er representative for den skandinaviske design stilen. VAD har deltatt på ICFF hvert år siden 2011, og dette har gitt oss salg i USA og Canada. Vi prøver nå med nye modeller som vi håper medfører økt salg på det amerikanske markedet. Møbelmarkedet i Nord-Amerika har vist en positiv utvikling, med økende interesse for nordiske møbler. Imidlertid ser vi at amerikanerne har litt andre preferanser når det gjelder for eksempel farger og komfort, sier administrerende direktør Håkon Vad.

 

Krever langsiktig jobbing

Det er Norsk Industri Møbel + Interiør som står bak Insidenorway, den norske standen som stilles ut på ICFF. Bransjesjef Egil Sundet skulle gjerne hatt mer drahjelp fra det norske virkemiddelapparatet.

 

– Eksporttallene peker stødig oppover for norsk møbel- og interiørbransje, men i skandinavisk sammenheng er vi fremdeles minst. Et kortsiktig og lite visjonært virkemiddelapparat hindrer oss i å kappe inn forspranget. Derfor ønsker vi oss en norsk eksportutviklingsordning, sier Sundet.

 

Han understreker at mens messer som ICFF kan være en døråpner inn på internasjonale markeder for norske aktører, krever det langsiktig jobbing og mye tålmodighet for å slå igjennom i for eksempel USA.

 

– En dansk bedrift kan få mellom 25 og 50 prosent av kostnadene sine knyttet til eksportsatsing dekket av virkemiddelapparatet i Danmark i en treårsperiode. I Norge kan man kun få støtte i ett år. Dette er for kort periode til å lykkes. Det blir bare et skippertak, sier Sundet.

(Pressenytt)

 

FAKTABOKS

Insidenorway i New York

* Insidenorway er en felles norsk stand eid av Norsk Industri.

* Står for 9. år på rad på International Contemporary Furniture Fair (ICFF) på Javits Center i New York 14. - 17. mai.

* Et samarbeid med Innovasjon Norge og Det norske generalkonsulatet i New York

* ICFF vil ha over 32 000 deltakere og mer enn 700 utstillere i år. Bransjemessen er åpen for publikum den siste dagen, 17. mai.

* Norsk møbel- og interiørindustri omsatte for 17 milliarder kroner i 2015. 40 prosent eksporteres. USA er fjerde viktigste eksportmarked og tar imot 10 prosent av norsk eksport.

 

Bildetekster:

STRAMT OG BEHAGELIG. VAD håper å friste amerikanske kjøpere med hvilestolen On. Foto: VAD

 

VIL HA EKSPORTUTVIKLING. – Et kortsiktig og lite visjonært virkemiddelapparat hindrer oss i å kappe inn forspranget til våre nordiske konkurrenter, sier Egil Sundet i Møbel + Interiør. Foto: Norsk Industri

 

 

Kontaktpersoner:

* Norsk Industri Møbel + Interiør, bransjesjef Egil Sundet, mobil 909 22 192

* Northern Lighting, markedssjef Stine Birkeland, mobil 971 56 158

* VAD, administrerende direktør Håkon Vad, mobil 901 02 709

* Ope, gründer og designer Lars Urheim, mobil 970 94 854

Følgende bilder er knyttet til denne artikkelen:
Bilde - vedlegg til sak VAD - On lounge stol.jpg 15,30 kB (5750x6142)
Bilde - vedlegg til sak Egil Sundet stol over hodet.jpg 6,48 kB (4196x3456)

Denne saken er skrevet av Pressenytt for Designindustrien, og kan brukes fritt. Pressenytt har redaksjonelt ansvar for innholdet i artikkelen.
Publisert: 12.05.2016 07:15
Teknisk løsning ZEVS AS