presseticker

Skip to main content

Støttet Vestfold-innovasjon med fire millioner – får ros av lokalt næringsliv

  Publisert: 07.05.2025 08:58 - av  Henning Poulsen

Denne matsensoren er utviklet av tønsbergsbaserte Zimmer & Peacock i kjølvannet av innovasjonsprosjektet. Foto: Zimmer & Peacock

TRÅKKER TIL FOR BEDRE INNOVASJON. Anne Elisabeth Bull i DOGA mener at designdrevet innovasjon vil gi bedre nyskaping i Vestfold. Foto: Sverre Christian Jarild

NYE IDEER. – Støtten fra DOGA gir bedrifter mulighet til å utforske nye ideer sammen med brukerne, sier næringsminister Cecilie Myrseth (Ap). Foto: NFD

Vestfoldbedrifter har fått nesten fire millioner kroner gjennom DOGAs program for designdrevet innovasjon. – Som følge av programmet har vi nettopp lansert en sensor som måler koffein i kaffe, forteller Even Zimmer i Tønsberg-baserte Zimmer & Peacock.

Siden 2009 har en rekke bedrifter i Vestfold fått midler gjennom Designdrevet innovasjonsprogram (DIP). Nå ønsker DOGA nye søknader fra fylket.

 

I 2020 mottok Zimmer & Peacock i Tønsberg 444 000 kroner i DIP-støtte for å utforske mulighetene som ligger i såkalte elektrokjemiske sensorer. 

 

– DIP-midlene gjorde at vi kom i gang med et prosjekt som ellers ikke ville blitt noe av. Vi lærte masse og fikk en større forståelse av mulighetene som ligger i industridesign, sier Even Zimmer, administrerende direktør i Zimmer & Peacock.

 

Satser på vin og koffein

Sammen med K8 industridesign gjennomførte Zimmer & Peacock en rekke dybdeintervjuer og gikk dypere inn i materien rundt bruk av elektrokjemiske sensorer innenfor næringsmiddelindustrien. Det har gitt helt konkrete resultater for den norske sensoraktøren. 

 

– Basert på dette arbeidet stiftet vi et spinoff-selskap som skal utvikle produktet WineSense, som måler både sulfittinnhold og pH i vin. Dessuten har vi nå nylig lansert en sensor som måler koffeininnhold i kaffe og andre koffeinholdige drikker, sier Zimmer.   

 

– Grip sjansen

I år er den samlede nasjonale innovasjonspotten på 13 millioner kroner, og fristen for å søke om DIP-midler går ut onsdag 21. mai.

 

Næringsminister Cecilie Myrseth (Ap) oppfordrer små og store bedrifter over hele landet til å gripe muligheten og satse på designdrevet innovasjon:

 

– I en tid preget av internasjonal uro og økende usikkerhet, er det viktig at norsk næringsliv står støtt og utvikler nye løsninger med utgangspunkt i reelle behov. Støtten fra DOGA gir bedrifter mulighet til å utforske nye ideer sammen med brukerne. Det gir både økt treffsikkerhet og styrket konkurransekraft, sier Myrseth.

 

Anne Elisabeth Bull leder satsingsområdet designdrevet innovasjon i DOGA. Hun forteller at DIP-midlene går til å få inn designkompetanse i den viktige idéfasen.

 

– Ved hjelp av designmetodikk får du avdekket reelle brukerbehov. Det gir deg langt mer treffsikker innovasjon enn om du baserer deg på gjetting og antagelser. Dermed kommer innovasjonsprosjektet inn i riktig spor med én gang, sier hun.

(Pressenytt)

 

 

 

Kontaktpersoner:

* Design og arkitektur Norge, leder for designdrevet innovasjon, Anne Elisabeth Bull, mobil 90 61 95 19, aeb@doga.no

* Zimmer & Peacock, administrerende direktør Even Zimmer, mobil 95 22 12 34, evenzimmer@zimmerpeacock.com

 

 

 

Bildetekster:

TRÅKKER TIL FOR BEDRE INNOVASJON. Anne Elisabeth Bull i DOGA mener at designdrevet innovasjon vil gi bedre nyskaping i Vestfold. Foto: Sverre Christian Jarild

 

NYE IDEER. – Støtten fra DOGA gir bedrifter mulighet til å utforske nye ideer sammen med brukerne, sier næringsminister Cecilie Myrseth (Ap). Foto: NFD

 

Dette er Design og arkitektur Norge (DOGA):

DOGA stimulerer til bærekraftig verdiskaping og innovasjon gjennom design og arkitektur. Gjennom Designdrevet innovasjonsprogram (DIP) bidrar DOGA til…

 

* bruk av designmetodikk i idéutviklingsfasen av nyskapingsprosjekter. Dette sikrer bedre og mer samfunnsnyttig innovasjon.

* ny kompetanse om designdrevet innovasjon – som leder til nye produkter, tjenester, prosesser eller organisasjonsformer.

* dypere forståelse av kunder og brukere, noe som kan bidra til høyere salg og økte markedsandeler.

Følgende bilder er knyttet til denne artikkelen:
Bilde - vedlegg til sak zimmerpeacockFoodsenseG4sensor.jpg 143,71 kB (1536x1920)
Bilde - vedlegg til sak 1 Anne E Bull.jpg 6,72 MB (5907x3944)
Bilde - vedlegg til sak 1Cecilie Myrseth.jpg 3,23 MB (2042x3063)

Denne saken er skrevet av Pressenytt for Design og arkitektur Norge (DOGA), og kan brukes fritt. Pressenytt har redaksjonelt ansvar for innholdet i artikkelen.
Publisert: 07.05.2025 08:58
Teknisk løsning ZEVS AS