presseticker

Skip to main content

Innovasjonskraftprisen 2019:

Solcelleeksperter fra Oslo kjemper om høythengende innovasjonspris

  Publisert: 02.04.2019 07:19 - av  Henning Poulsen

LYSENDE DESIGN. Solcellebaserte Bright Move er både lampe og mobillader, og er spesiallaget for steder i verden uten tilgang til elektrisitet. Foto: Bright Products

GRØNN SKOLESTOL. S-1500, designet av Snøhetta og produsert av NCP, består av gjenvunnet plast og stål. Foto: Hilde Sletten Grafisk og Bjørnar Øvrebø

GJØR GULL AV ULL. Aclimas produktutvikling åpner mange dører for ull som material i klesplagg. Foto: Aclima

Osloprodusenten Bright Products bringer norsk bærekraft inn i FNs bistandsprodukter. Nå er de nominert til Innovasjonskraftprisen 2019, som deles ut i morgen.

Onsdag 3. april blir det klart hvem av ullpioneren Aclima, solcelleekspertene i Bright Products og møbelprodusenten Nordic Comfort Products (NCP) som vinner Innovasjonskraftprisen 2019.

 

– Dette er tre utrolig dyktige og spennende aktører som på hver sin måte har våget å gå imot strømmen. De har lykkes med å utvikle bærekraftige og nyskapende produkter som har gitt dem betydelig kommersiell suksess, sier Egil Sundet, jurymedlem for Innovasjonskraftprisen og leder i Designindustrien, en bransjeforening i Norsk Industri.

 

Dette er andre gang Innovasjonskraftprisen deles ut. Bak prisen står Norsk Industri, Design og arkitektur Norge (DOGA) og Patentstyret. Prisen deles ut i forbindelse med arrangementet Innovasjonskraft 2019.

 

Lysende bistandsdesign

Siden stiftelsen i 2011 har oslobaserte Bright Products spesialisert seg på å utvikle innovative solcelleprodukter. For dette arbeidet har bedriften i samarbeid med K8 Industridesign mottatt en lang rekke utmerkelser. Nå kan de sikre seg enda en pris, denne gangen for den nyutviklede lampen og mobiltelefonladeren BRIGHT Move.

 

– Bærekraft er en sentral del av designtankegangen i alle våre produkter. Produktene våre er holdbare, funksjonelle og har høy kvalitet – godt forankret i norsk design. Alt vi lager skal være flerfunksjonelt, robust, reparerbart, med lang levetid, lave eierkostnader og minimalt med avfall, forteller Olivier Butstraen, design- og utviklingsansvarlig i Bright Products.

 

Bright Move ble lansert våren 2018, og er en kompakt solcellelampe og mobillader Den kan brukes som bærbar lampe, taklampe, veggfestet lampe og leselampe. Hittil har Bright Products solgt i underkant av 70 000 Move-lamper, primært i FN-systemet.

 

– Frakt er en av de store kostnadene i bistandsinnsatsen. Vi ønsket derfor å lage en mer kompakt versjon av SunBell, som vi hittil har levert 2,5 millioner av. Move har alle de samme egenskapene, men tar bare en fjerdedel av plassen under transport, sier Butstraen.

 

Innovasjonskraftjuryen er svært imponert både over Bright Move og prosessen som ligger bak produktet.

 

«Hvordan de har tenkt på alt fra transport og logistikk til nedbetalingsordninger for folk i fattige deler av verden, demonstrerer vilje og evne til å tenke stort og helhetlig,» ifølge juryens vurdering.

(Pressenytt)

 

 

Bildetekster:

LYSENDE DESIGN. Solcellebaserte Bright Move er både lampe og mobillader, og er spesiallaget for steder i verden uten tilgang til elektrisitet. Foto: Bright Products

 

GRØNN SKOLESTOL. S-1500, designet av Snøhetta og produsert av NCP, består av gjenvunnet plast og stål. Foto: Hilde Sletten Grafisk og Bjørnar Øvrebø

 

GJØR GULL AV ULL. Aclimas produktutvikling åpner mange dører for ull som material i klesplagg. Foto: Aclima

 

 

FAKTABOKS

Innovasjonskraft 2019

* Arrangeres av Norsk Industri, Design og arkitektur Norge og Patentstyret.

* Konferansen byr på foredrag med faglig innhold, i tillegg til utdeling av Innovasjonskraftprisen.

* Les mer og meld deg på her: https://doga.no/kalender/innovasjonskraft-2019/

 

 

Kontaktpersoner:

* Norsk Industri, bransjesjef Egil Sundet, mobil 909 22 192

* Design og arkitektur Norge, seniorrådgiver Knut Bang, mobil 958 80 544

* Patentstyret, seniorrådgiver Bente Fjeldberg, mobil 47 26 89 16

* Bright Products, leder for produktdesign- og utvikling Olivier Butstraen, mobil 942 05 439

Følgende bilder er knyttet til denne artikkelen:
Bilde - vedlegg til sak BRIGHT Move.jpg 12,55 MB (6000x3739)
Bilde - vedlegg til sak S-1500 Hilde Sletten Grafisk_.jpg 2,54 MB (2717x3543)
Bilde - vedlegg til sak Aclima.jpg 13,44 MB (4480x6720)

Denne saken er skrevet av Pressenytt for Norsk Industri, Design og arkitektur Norge og Patentstyret, og kan brukes fritt. Pressenytt har redaksjonelt ansvar for innholdet i artikkelen.
Publisert: 02.04.2019 07:19
Teknisk løsning ZEVS AS