presseticker

Skip to main content

DOGA-merket for design og arkitektur:

Slik vil de revolusjonere auditoriet

  Publisert: 16.03.2022 18:00 - av  Henning Poulsen

LEKKER OG PRAKTISK. Den modulære Arena-stolen kommer snart til et auditorium nær deg. Foto: Fora Form

Med sin modulære tankegang har de snudd opp-ned på hvordan auditorier kan bygges og utformes. Nå hedres Fora Form og Torsteinsen Design med DOGA-merket for design og arkitektur for stolsystemet Arena.

Utmerkelsen ble delt ut onsdag 16. mars av Design og arkitektur Norge (DOGA).

 

Utfordrer dyr plassbygging

Etter noen tunge pandemiår er vi igjen klare for kurs, seminarer, konserter og forelesninger. Men skal alt tilbake til det gamle i landets mange tusen saler og auditorier? Nei, sier Fora Form.

 

– Enten må arkitekter tegne auditorier som er tilpasset sittemøblene, eller så må sittemøblene plassbygges for å passe til auditoriet. Uansett blir det dyrt og lite fleksibelt, sier Pål Eid-Hviding. Han er markedssjef i Fora Form.

 

Utbyttbare stoler

Visjonen til den tradisjonsrike møbelprodusenten i Ørsta er å utvikle en standardisert og tilpasningsvennlig stol med tiltalende visuell helhet. Fora Form gav oppdraget til sin faste samarbeidspartner gjennom mange år, Torsteinsen Design.

 

– Vi er én av bedriftene i Norge som har jobbet lengst med profesjonelle designere. Torsteinsen Design er en viktig del av vår designhistorie de siste tiårene, sier Eid-Hviding.

 

Sammen med sin designpartner kom Fora Form opp med en stol som gjør jobben til de som skal bygge og innrede auditorier betraktelig enklere. En spesiell innfestingsløsning gjør at hver enkelt stol enkelt kan byttes ut. Og til tross for høy grad av funksjonalitet, er stolen svært stilren og tiltalende.

 

DOGA-merke nr. 50 til Fora Form

Juryen for DOGA-merket for design og arkitektur kaller Arena et strålende eksempel på hva design kan tilføre det offentlige rom.

 

«Arena gir funksjonelle svar på flere tekniske utfordringer. Blant annet kan deler og stoler skiftes ut, mens det ellers er vanlig at rekker med stoler må byttes når noe går i stykker. Det stilrene formspråket bidrar til å gi produktet lang levetid, og det er et stort pluss at møbelet ikke konkurrerer med salens uttrykk,» står det i jurykjennelsen.

 

DOGA-merket for design og arkitektur, som tidligere het Merket for god design, kan føre sin historie helt tilbake til 1964. I dag løfter utmerkelsen fram virksomheter som bruker design og arkitektur for å skape nytenkende, vakre og funksjonelle løsninger som gir positive ringvirkninger for samfunnet, planeten og økonomien.

 

– Vi mottok faktisk vår første utmerkelse fra DOGAs forløper helt tilbake i 1965, og i år feirer vi et aldri så lite jubileum. DOGA-merket til Arena er nemlig utmerkelse nummer 50 for Fora Form, sier Eid-Hviding i Fora Form.

 

I år er det i alt 13 mottakere av DOGA-merket for design og arkitektur, i tillegg til tre mottakere av DOGA-merket nykommer.

 

DOGA er en del av regjeringens virkemiddelapparat for økt innovasjon. DOGAs rolle er å fremme design og arkitektur som verktøy for bærekraftig omstilling og verdiskaping i næringsliv og offentlig sektor.

(Pressenytt)

 

 

Mer informasjon om prisutdelingen og DOGA-merket for design og arkitektur her: https://doga.no/aktiviteter/dogas-priser/doga-merket-design-arkitektur/

 

Finn mer informasjon om prosjektet her:

https://doga.no/aktiviteter/dogas-priser/doga-merket-design-arkitektur/vinnere-av-doga-merket/fleksibel-standard-for-fremtidens-auditoriestoler/

 

 

Kontaktpersoner:

* Fora Form, markedssjef Pål Eid-Hviding, mobil 95 21 22 53

* Design og arkitektur Norge, Ellen Heggestad, mobil 92 65 35 30

 

 

Bildetekster:

Bilder fra overrekkelsessermonien vil legges ut på denne lenken cirka kl 19:00 i dag: https://www.flickr.com/photos/doganorway/albums/72177720297368169

 

LEKKER OG PRAKTISK. Den modulære Arena-stolen kommer snart til et auditorium nær deg. Foto: Fora Form

Følgende bilder er knyttet til denne artikkelen:

Denne saken er skrevet av Pressenytt for Design og arkitektur Norge (DOGA), og kan brukes fritt. Pressenytt har redaksjonelt ansvar for innholdet i artikkelen.
Publisert: 16.03.2022 18:00
Teknisk løsning ZEVS AS